Σύμφωνα με το Γραφείο της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βουδαπέστη, τα ελληνικά οινοποιεία που συμμετείχαν φέτος στο εν λόγω φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Κάστρο της Βουδαπέστης ήταν τα ακόλουθα: Οινοποιία Νίκου Λαζαρίδη, Κτήμα Σεμέλη, Κτήμα Κυρ-γιάννη και Κτήμα Σιγάλα.
Σημειώνεται από το Γραφείο ΟΕΥ ότι το περίπτερο με τις ελληνικές εταιρείες είχε ιδιαίτερα μεγάλη επισκεψιμότητα (περί τα 1.800 άτομα) κυρίως από Ούγγρους ιδιώτες που είχαν πρόσφατα ταξιδέψει στην Ελλάδα, οι οποίοι ήθελαν να δοκιμάσουν όλες τις διαθέσιμες ποικιλίες κρασιών και να ενημερωθούν για αυτές, γεγονός που αναδεικνύει τις ευοίωνες προοπτικές των συγκεκριμένων προϊόντων.
Παρά το σχετικά μικρό μέγεθος της ουγγρικής αγοράς αλλά και του μεγάλου ανταγωνισμού από τα εγχώρια οινοποιεία, οι προοπτικές για τα επώνυμα ελληνικά κρασιά μεσοπρόθεσμα είναι θετικές. Απαραίτητη προϋπόθεση για την πετυχημένη τοποθέτηση των επωνύμων ελληνικών κρασιών είναι η ανεύρεση του κατάλληλου συνεργάτη (εισαγωγέα-διανομέα), που θα έχει τις απαραίτητες επαφές ώστε να μπορεί να τα διαθέτει σε μεγάλες κάβες, σε υπεραγορές που διαθέτουν πέρα από τα συνηθισμένα, και πιο ιδιαίτερα κρασιά για πιο «απαιτητικούς» καταναλωτές καθώς και σε επιλεγμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία.
Στη διάρκεια του τετραήμερου φεστιβάλ συμμετείχαν εκτός από τις ουγγρικές οινοποιητικές εταιρείες και εταιρείες από την Νότιο Αμερική (Βραζιλία, Αργεντινή, Χιλή και Ουρουγουάη) ως τιμώμενες χώρες καθώς και εταιρείες από Γαλλία, Ιταλία και Αυστρία, ενώ το οινόφιλο κοινό και οι εμπορικοί επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν περίπου 5000 διαφορετικά είδη κρασιού.