Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πιο αργά θα τρυγηθούν τα αμπέλια τις Βουργουνδίας λόγω των παγετών

Αν και το BIVB (Bureau Interprofessionnel des Vins de Bourgogne) παραδέχτηκε ότι οι δύο παγετοί στις αρχές Απριλίου μετά από έναν ήπιο, ξηρό χειμώνα «είχαν φοβηθεί όλοι για το χειρότερο», είπε ότι ο αντίκτυπος είχε περιοριστεί σε ορισμένεςς περιοχές στο βόρειο τμήμα της Βουργουνδίας.

Οι καλλιεργητές σε περιοχές που προστατεύονται από τον παγετό ανακουφίστηκαν πάρα πολύ καθώς ο παγετός στις 3 και 11 Απριλίου ήρθε αφού ο κύκλος ανάπτυξης είχε ήδη ξεκινήσει λόγω μιας ήπιας άνοιξης και οι βλαστοί είχαν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται στα αμπέλια. Ωστόσο, η έκπτυξη οφθαλμών σε άλλα σημεία «επιβραδύνθηκε ελαφρά» σε αμπέλια που επλήγησαν από παγετό, με το BIVB να επισημαίνει ότι τα αμπέλια βρίσκονταν σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης σε όλη την περιοχή, ανάλογα με την τοποθεσία και την ποικιλία τους.

Επιβεβαίωσε ότι η εκτιμώμενη ημερομηνία τρύγου στα μέσα του προϋπολογισμού είναι ελαφρώς μεταγενέστερη από ό,τι το 2021, αν και παραμένει εντός του μέσου όρου των τελευταίων 28 ετών.

Σημείωσε ότι η ζέστη στις αρχές Μαΐου, μαζί με τις βροχοπτώσεις είχαν επιταχύνει τον ρυθμό της σεζόν, με την ανθοφορία να ξεκινά ήδη από την περασμένη εβδομάδα σε ορισμένες από τις πρώτες ποικιλίες και τομείς.

Ωστόσο, τον περασμένο μήνα, η BIVB προειδοποίησε για προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν, λόγω της σταθερής ζήτησης σε συνδυασμό με τις μειωμένες αποδόσεις το 2021, γεγονός που σήμαινε ότι οι μετοχές ήταν πολύ κάτω από τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε εκστρατειών. Υπάρχουν επίσης ανησυχίες ότι η αύξηση των παγετών την άνοιξη αυξάνει την οικονομική πίεση στους καλλιεργητές και στενεύει τα περιθώρια κέρδους τους.

Σε μια συνέντευξη με την επιχείρηση ποτών τον περασμένο μήνα, ο Frédéric Drouhin, πρόεδρος του καλλιεργητή και διαπραγματευτή της Βουργουνδίας Maison Joseph Drouhin, εξέφρασε τις ανησυχίες του για την τιμολόγηση των κρασιών από αυτή τη σημαντική γαλλική αμπελοοινική περιοχή λόγω του διογκωμένου κόστους παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου του μετριασμού της αυξανόμενης πρόβλημα των παγετών της άνοιξης

Πηγή: DrinksBusiness.com

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Wine Paris 2025 πρόκειται να μετατρέψει το Παρίσι σε παγκόσμιο κόμβο για το κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά από τις 10 έως τις...

REPORTS

Το Crystal Springs της Napa Valley AVA γίνεται η 18η επίσημη ονομασία της διάσημης αμπελουργικής περιοχής. Η νέα AVA χωροθετείται σε μια λοφώδη περιοχή...

REPORTS

Οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) συνεχίζουν να επηρεάζουν το εμπόριο κρασιού με νέους και συναρπαστικούς τρόπους. Η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να διαδραματίσει βασικό...

REPORTS

Ο François Bouteille ανέλαβε τη θέση του διευθυντή και ο Bertrand Minchin τη θέση του συμπροέδρου του Bureau Interprofessionnel des Vins du Centre-Loire (BIVC).

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...

REPORTS

Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει φέρει σε εγρήγορση τη γαλλική οινοβιομηχανία, υπενθυμίζοντας με ανησυχία τις επιπτώσεις του λεγόμενου...