Ανάμεσα στις δράσεις της ένωσης παραγωγών ξεχωρίζει το masterclass «Aspects of Xinomavro» από τον μοναδικό Έλληνα Master Sommelier, Ελευθέριο Χανιαλίδη, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel Hotel στην Αθήνα, δίνοντας έμφαση στο πολυδιάστατο προφίλ της ποικιλίας και την ανάλυση της πορείας του μέσα από διαφορετικούς τύπους κρασιών και σε ζώνες ΠΟΠ και ΠΓΕ. Περισσότερες πληροφορίες και την φόρμα συμμετοχής που απαιτείται για την παρουσία στο masterclass μπορείτε να βρείτε εδώ.
Παράλληλα, στην έδρα των Οινοποιών Βορείου Ελλάδας, ήτοι στο «The Wine Hub» της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί γευστική δοκιμή τριών διαφορετικών σειρών μονοποικιλιακών οίνων από Ξινόμαυρο, ώστε να αναδειχθεί ο πολυδιάστατος χαρακτήρας του. Περισσότερες πληροφορίες και την απαιτούμενη φόρμας εγγραφής μπορείτε να βρείτε εδώ.