Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Χάρτης των Γεύσεων επιστρέφει για να φωτίσει τον δρόμο του κρασιού

Ο Χάρτης των Γεύσεων είναι η σημαντικότερη οινική εκδήλωση της Βόρειας Ελλάδας και καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου στη Θεσσαλονίκη.

Φέτος, στη 19η διοργάνωσή του, θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 3 & 4 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Hellexpo.

Και όπως κάθε χρόνο θα μεταμορφωθεί σε έναν τεράστιο μαγνήτη που θα συγκεντρώσει όλο τον κόσμο του κρασιού της Ελλάδας. Γιατί στην εκδήλωση συμμετέχουν τα γνωστά οινοποιεία της χώρας αλλά και πολλά νεότερα, έως και πρωτοεμφανιζόμενα, εκπροσωπώντας όλες τις αμπελουργικές περιοχές της χώρας. Περισσότεροι από 120 οινοποιοί και αποσταγματοποιοί, καθώς και εισαγωγείς/διανομείς οίνων, υλικών οινοποίησης, συσκευασίας, asseccoirs κλπ. θα προβάλλουν τα προϊόντα και τη δραστηριότητά τους. (Δείτε τη λίστα των συμμετεχόντων)

Οι χιλιάδες επισκέπτες, καταναλωτές και πλήθος σημαντικών οινικών προσωπικοτήτων και επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα καταπληκτικά ευρύ φάσμα κρασιών και αποσταγμάτων, ξεκινώντας από τα φρέσκα της εσοδείας 2022, τις νέες ετικέτες και συσκευασίες, αρκετές από τις οποίες θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην εκδήλωση και φτάνοντας έως τις αγαπημένες κορυφαίες ελληνικές και συναρπαστικές διεθνείς επιλογές. Έτσι ο Χάρτης των Γεύσεων έχει καθιερωθεί ως το σημείο παρουσίασης των τελευταίων οινικών τάσεων.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που κάνει τον Χάρτη των Γεύσεων να ξεχωρίζει και σε επίπεδο «οινικής & γαστρονομικής εκπαίδευσης» είναι το πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων που πάντα προτείνει. Οι επισκέπτες, με την είσοδο στην έκθεση μπορούν να παρακολουθήσουν τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.

Και η Wine Plus, ως διοργανώτρια του Χάρτη των Γεύσεων, συμβάλλει ουσιαστικά στην ποιοτική και στοχευμένη επικοινωνία και προώθηση του Ελληνικού κρασιού και κατ’ επέκταση της Ελληνικής γαστρονομίας, στη δημιουργία οινικής παιδείας στο ευρύ καταναλωτικό κοινό καθώς και στον εμπλουτισμό του πολιτιστικού-τουριστικού «πνεύματος» της Θεσσαλονίκης.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

REPORTS

Η Σικελία επιστρέφει δυναμικά στον οινικό χάρτη, κουβαλώντας μαζί της όχι μόνο αριθμούς, αλλά και μια ανανεωμένη αυτοπεποίθηση. Η φετινή παραγωγή κρασιού άγγιξε τα...

REPORTS

Το 2025 καταγράφεται ως μια από τις πιο αντιφατικές χρονιές στη σύγχρονη ιστορία του αργεντίνικου κρασιού. Από τη μία πλευρά, η κατανάλωση υποχωρεί αισθητά,...

REPORTS

Η γαλλική κυβέρνηση δημοσίευσε στις 16 Δεκεμβρίου το διάταγμα υπ’ αριθμ. 2025-1221 στην Επίσημη Εφημερίδα, εισάγοντας σημαντικές τροποποιήσεις στο καθεστώς των μεμονωμένων συμπληρωματικών ποσοτήτων...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ασθένεια του ξύλου που συχνά παρερµηνεύεται ως προσβολή από ίσκα αποτελεί η ευτυπίωση, η οποία προκαλείται από τη δράση του ασκοµύκητα Eutypa lata.