Ο Chen, ο οποίος πέρασε τέσσερις δεκαετίες σχολαστικά χτίζοντας την αξιόλογη συλλογή του, πρόκειται να μοιραστεί μια επιλογή από τα σεβαστά κελάρια του, που ανέρχονται σε 25.000 μπουκάλια, σε πέντε αποκλειστικές δημοπρασίες σε όλο τον κόσμο, ξεκινώντας αυτό το φθινόπωρο. Ενώ αντιπροσωπεύει μόνο ένα κομμάτι της εκτεταμένης συλλογής του, η πώληση φτάνει σε μια εποχή που η γοητεία και η ζήτηση για κρασί έχουν φτάσει σε πρωτοφανή κορύφωση.
«Για μένα το κρασί είναι η 9η τέχνη. Απαιτεί δημιουργικότητα από την πλευρά του ιδιοκτήτη να συνδυάζει και να δημιουργεί μοναδικές συναντήσεις με κάθε μπουκάλι», λέει ο Pierre Chen, σημειώνοντας τη μοναδική τέχνη και την αναλώσιμη ομορφιά που συναντάμε στον κόσμο των κρασιών.
Σε μια σειρά εκδηλώσεων που σηματοδοτούν μια απαράμιλλη προσφορά στον κόσμο των οινοφίλων, ο οίκος Sotheby’s είναι έτοιμος να δημοπρατήσει τη διάσημη συλλογή κρασιών του διάσημου Κινέζου συλλέκτη και επιχειρηματία, Pierre Chen. Αυτή η συλλογή, η αξία της οποίας εκτιμάται σε 50 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, φημίζεται ότι είναι η «μεγαλύτερη και πιο πολύτιμη που έχει κυκλοφορήσει ποτέ στην αγορά».
Πιο συγκεκριμένα, η συλλογή είναι γεμάτη με εξαιρετικά σπάνιες και μυθικές σοδειές, προσφέροντας όχι μόνο στους υφιστάμενους γνώστες, αλλά και στους λάτρεις του κρασιού και λάτρεις παγκοσμίως, την ευκαιρία να αποκτήσουν μπουκάλια από την πιο διαφοροποιημένη και πολύτιμη κάβα που έχει δημιουργηθεί ποτέ. «Αυτό είναι ένα κελάρι στο οποίο κάθε μπουκάλι έχει μια ιστορία, και στο οποίο κάθε κρασί είναι το καλύτερο που θα θέλατε να αποκτήσετε και να απολαύσετε», παρατήρησε ο Nick Pegna, Global Head of Wine and Spirits, Sotheby’s.
Η σειρά με τίτλο «The Epicurean’s Atlas», ξεκινά στο Χονγκ Κονγκ στα τέλη Νοεμβρίου, στο επίκεντρο ενός τριήμερου φεστιβάλ από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου, που προγραμματίζεται να διεξαχθεί σε premium τοποθεσίες της πόλης, συμπεριλαμβανομένου του ξενοδοχείου Mandarin Oriental και τα κορυφαία εστιατόρια της πόλης (συμπεριλαμβανομένου του 81⁄2 Otto e Mezzo BOMBANA και του Arbor με 2 αστέρια Michelin. Υπόσχεται μια σύγκλιση εξαιρετικών γαστρονομικών και γευστικών εμπειριών, που συνδυάζονται με πνευματικές δεσμεύσεις, όπως συζητήσεις σε πάνελ με επικεφαλής δυναμικούς του κλάδου.
Διαδοχικές δημοπρασίες και σχετικές εκδηλώσεις θα καλύπτουν το Παρίσι, τη Βουργουνδία, τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο καθ’ όλη τη διάρκεια του επόμενου έτους, και θα ολοκληρωθούν το φθινόπωρο του επόμενου έτους στο Χονγκ Κονγκ.
Η συλλογή του Chen μπορεί να υπερηφανεύεται για κρασιά εξαιρετικής προέλευσης, που προέρχονται από θρυλικούς αμπελώνες με συχνά μικροσκοπικούς όγκους παραγωγής, εξασφαλίζοντας όχι μόνο απαράμιλλη ποιότητα αλλά και εξαιρετική σπανιότητα. Απέκτησε αυτά τα πολύτιμα μπουκάλια είτε απευθείας από αμπελώνες είτε από μερικές από τις πιο δημοφιλείς συλλογές παγκοσμίως και τα ιδιωτικά κελάρια του Henri Jayer, του αξιότιμου «νονού της Βουργουνδίας».
Ο Chen είναι επίσης ιδιοκτήτης ενός πολυπόθητου δέματος του διάσημου αμπελώνα Grand Cru Musigny, που αποκτήθηκε το 2015, επιτρέποντάς του να παράγει τις αποκλειστικές του φιάλες. «Για έναν συλλέκτη όπως ο Pierre, το να έχεις την ευκαιρία να αποκτήσει ένα από αυτά είναι λίγο σαν να αποκτάς ένα σπάνιο και εξαιρετικό έργο τέχνης», σημείωσε ο Erwan Faiveley, Διευθύνων Σύμβουλος του Domaine Faiveley.
Τέλος, εκτός από την παρουσίαση της συλλογής του στον κόσμο, ο Chen ανοίγει το εναρκτήριο εστιατόριό του, Le Restaurant Blanc, στο Παρίσι, αργότερα μέσα στο έτος. Όσοι θα έχουν την ευκαιρία να γευματίσουν στο εστιατόριο θα γνωρίσουν μερικά από τα καλύτερα κρασιά του κόσμου, τα οποία επιμελείται και προμηθεύεται προσωπικά ο Chen, ενεργώντας ως επικεφαλής σομελιέ, ο οποίος στοχεύει να ανεβάσει τα πρότυπα ενσταλάσσοντας την απαράμιλλη γνώση και τα πρότυπά του στην ομάδα του.