Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νέο Οινοποιείο θα ανοίξει στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Πομπηίας

Ένα νέο οινοποιείο πρόκειται να ανοίξει στην καρδιά του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πομπηίας, με στόχο την αναβίωση της αρχαίας ρωμαϊκής αμπελουργίας.

Ο Όμιλος Tenute Capaldo, σε συνεργασία με τη διοίκηση του πάρκου, σχεδιάζει να δημιουργήσει έναν αμπελώνα έξι εκταρίων που θα επικεντρώνεται στην 100% βιολογική παραγωγή. Αυτή η συνεργασία θα περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή εγκαταστάσεων οινοποίησης και παλαίωσης, επιτρέποντας έναν πλήρη κύκλο παραγωγής εντός του πάρκου.

Αναλυτικότερα, το Feudi di San Gregorio, μέρος του Ομίλου Tenute Capaldo, ερευνά τις αυτόχθονες ποικιλίες αμπέλου της Καμπανίας εδώ και 40 χρόνια. Ο Pierpaolo Sirch, διευθυντής παραγωγής του οινοποιείου, συνεργάζεται με τον καθηγητή Attilio Scienza από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου και αρχαιολόγους πάρκων σε αυτό το έργο. Στόχος τους είναι να παράγουν αυθεντικά, υψηλής ποιότητας κρασιά και να κάνουν το οινοποιείο βασικό πόλο έλξης για τους επισκέπτες του πάρκου.

Επιπλέον, ο Antonio Capaldo, πρόεδρος του Feudi di San Gregorio, εξέφρασε ενθουσιασμό για την πρωτοβουλία, τονίζοντας την πολιτιστική σημασία του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πομπηίας. Τόνισε τις δυνατότητες του έργου να αναβιώσει την Πομπηία ως κέντρο παραγωγής και ανταλλαγής, αποκαθιστώντας τις ιστορικές της ρίζες. Ο Capaldo αναγνώρισε την ανάγκη για χρόνο και σημαντικές επενδύσεις, αλλά τόνισε το μακροπρόθεσμο όραμα του έργου για τις μελλοντικές γενιές και τη βιωσιμότητα.

Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί πως από τη δεκαετία του 1990, το ερευνητικό εργαστήριο του πάρκου διεξάγει βοτανικές μελέτες για την ανάλυση των αμπελώνων της αρχαίας Πομπηίας. Οι ερευνητές έχουν εξερευνήσει τις ιστορικές και επιστημονικές πτυχές αυτών των αμπελώνων, καθώς και τις αμπελουργικές τεχνικές που χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα.

Τέλος, ο διευθυντής του πάρκου Gabriel Zuchtriegel σημείωσε ότι οι αμπελώνες στοχεύουν να αφηγηθούν την ιστορία της αρχαίας πόλης από διάφορες οπτικές γωνίες. Το οινοποιείο αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας αρχαιοκαλλιέργειας, η οποία περιλαμβάνει τη βελτιστοποίηση της καλλιέργειας της ελιάς και τα έργα κοινωνικής γεωργίας σε πολιτιστικό και κοινωνικό πλαίσιο.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ενώ οι δυνατότητες για συνολική αύξηση των πωλήσεων κρασιού στην Κίνα παραμένουν μέτριες, μια νέα έκθεση της ProWine αναδεικνύει τα λευκά κρασιά ως ένα πολλά υποσχόμενο...

REPORTS

Η γαλλική παραγωγή κρασιού μειώθηκε το 2024 στο χαμηλότερο επίπεδο από τη δεκαετία του 1950, ενώ η κατανάλωση κρασιού στην κορυφαία οινοπαραγωγό χώρα έφτασε...

REPORTS

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Δημοκρατία της Μολδαβίας θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Συνέδριο Αμπέλου και Οίνου, ένα σημαντικό γεγονός για την παγκόσμια...

REPORTS

Κάθε γουλιά του Doux Basil Smash Cocktail είναι ένας ύμνος στις αισθήσεις. Ένα cocktail που δεν φτιάχτηκε απλώς για να δροσίζει - φτιάχτηκε για...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η διάσωση της ελληνικής αμπελουργίας  ήταν το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης  συνάντησης , του νεοεκλεγέντα Προέδρου του ΣΕΟ κ. Στέλιου Μπουτάρη....

REPORTS

Η Μεσσηνία γιορτάζει τον οίνο την ιστορία και τις προοπτικές των χαρισματικών terroirs στο 3ο Messinia Terroirs Wine Festival.

REPORTS

Ενώ οι δυνατότητες για συνολική αύξηση των πωλήσεων κρασιού στην Κίνα παραμένουν μέτριες, μια νέα έκθεση της ProWine αναδεικνύει τα λευκά κρασιά ως ένα πολλά υποσχόμενο...

REPORTS

Η Κυδωνίτσα του Κτήματος Νικολάου παράγεται από σταφύλια που καλλιεργούνται στον ιδιόκτητο βιολογικό αµπελώνα των 140 στρεµµάτων του νεμεάτικου οινοποιείου µε τον αέρα που...