Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μια µονοποικιλιακή οινοποίηση µεσσηνιακού Chardonnay από το οινοποιείο Nestor Wines

Λευκή οινοποίηση µε προζυµωτική εκχύλιση και έξι µήνες σε δρύινα βαρέλια, δίνουν ένα κρασί µε µέτριο χρυσαφένιο χρώµα και αρώµατα από ώριµα, ζουµερά πυρηνόκαρπα, διακριτικό τροπικό φρούτο και βοτανικά, λευκό πιπέρι και νότες ελαφριάς ορυκτότητας.

Ήπια παρουσία έχουν καπνικά αρώµατα, δρυς, βανίλια, βούτυρο και καβουρδισµένος ξηρός καρπός. Στο στόµα είναι ξηρό, µε µέτρια οξύτητα, καλοδοµηµένο και µε στρογγυλό σώµα, συν κρεµώδη υφή. Ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο διακρίνει κανείς ώριµο ροδάκινο και βερίκοκο, αποξηραµένο χαµοµήλι και φασκόµηλο, νότες από µέλι και κερήθρα και στοιχεία βουτύρου και γιαουρτιού.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 40 του WineTrails

Στο τελείωµα, εντοπίζονται λεπτοµέρειες από καβουρδισµένο αµύγδαλο, πινελιές από κρουασάν και ξεροψηµένο ψωµί και ακολουθεί µία πυκνή, µακρά επίγευση. (13,% vol.)

PYLOS Chardonnay 2023

Οινοποιείο: Nestor Wines

Οινολόγος: Mατίνα Τετώρου, Βασίλης Λαφαζάνης

Περιοχή: Μεσσηνία

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

REPORTS

Δέκα χρόνια μετά την θεμελίωση της ιδέας, η έκδοση θεσμός The Top50 του Wine Trails επιστρέφει πιο ώριμη και φιλόδοξη από ποτέ. Με ανανεωμένη...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Εκδόθηκε η τελική κατάταξη δικαιούχων για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων 2025-2026, όπου περιλαμβάνονται 940 ΑΦΜ, με το συνολικό ποσό που δικαιούνται να ανέρχεται στα...