Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μηχάνημα UV που λειτουργεί στο αμπέλι σαν βιοδιεγέρτης από µία γαλλική νεοφυή επιχείρηση

Η Kubota ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε µια νέα συνεργασία µε την UV Boosting, µια γαλλική νεοφυή επιχείρηση που ειδικεύεται στην παραγωγή τεχνολογιών UV-C flash, ικανών να διεγείρουν τη φυσική άµυνα των καλλιεργειών έναντι εξωτερικών παραγόντων και παθογόνων οργανισµών.

του Βασίλειου Σοφού

Στόχος της συνεργασίας είναι να εργαστούν οι δύο εταιρείες πάνω σε βιώσιµες λύσεις για τον κόσµο της αµπελοκαλλιέργειας, σύµφωνα µε τους νέους περιβαλλοντικούς κανονισµούς που συστήνουν τους κανόνες ενός τοµέα που, µεταξύ άλλων, πρέπει να υπολογίζει τις ολοένα και πιο έντονες επιπτώσεις της κλιµατικής αλλαγής.

Kubota και η UV Boosting φιλοδοξούν να επεκτείνουν το πιλοτικό πρόγραµµα του αµπελοοινικού τοµέα και στους οπωρώνες. Κίνηση προς τη βιωσιµότητα του αµπελώνα Η UV Boosting ιδρύθηκε το 2017 στη Γαλλία και η τεχνολογία της έχει ήδη παρουσιαστεί στις ευρωπαϊκές αγορές.

Οι υψηλής ενέργειας λάµψεις UV-C που ανέπτυξε η γαλλική εταιρεία ενεργοποιούν έναν αµυντικό µηχανισµό στα φυτά, βελτιώνοντας τη φυσική τους άµυνα και επιτρέποντας στους παραγωγούς να µειώσουν την εξάρτηση από µυκητοκτόνα και να ελαχιστοποιήσουν τις ζηµιές που προκαλούνται από παθογόνα και άλλες καταπονήσεις, όπως ο εαρινός παγετός ή η ξηρασία. Η µοναδική τεχνολογία UV-C flash του UV Boosting δεν εξαρτάται από την καλλιέργεια και το υπάρχον χαρτοφυλάκιο εφαρµογών µπορεί εύκολα να επεκταθεί και σε άλλες καλλιέργειες.

Η Kubota στοχεύει να αντιµετωπίσει τις παγκόσµιες προκλήσεις, όπως οι περιβαλλοντικοί κανονισµοί, οι κλιµατικές επιπτώσεις και οι ελλείψεις εργατικού δυναµικού, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες µε επίκεντρο την κοινότητα και προσφέροντας ολοκληρωµένες λύσεις και τεχνολογικές εξελίξεις για τους πελάτες.

«Οι αυξανόµενοι περιορισµοί και οι περιβαλλοντικές ανησυχίες δηµιουργούν την ανάγκη για εναλλακτικές λύσεις για την ελαχιστοποίηση των χηµικών εισροών στις ειδικές καλλιέργειες», τονίζει ηγετικό στέλεχος της Kubota Innovation Center Europe. Οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να εµπλέξουν ενεργά τους συνεργάτες διανοµής στη διαδικασία.

Το πιλοτικό πρόγραµµα, προς το παρόν, θα πραγµατοποιηθεί σε δύο χώρες: Ιταλία (περιοχή Brescia) και Γαλλία (Anjou). Οι συµµετέχοντες έµποροι λιανικής πώλησης θα διαχειρίζονται και θα υποστηρίζουν την τεχνολογία UV Boosting κατά τη διάρκεια της δεύτερης πιλοτικής περιόδου σε τοπικό επίπεδο και θα συλλέγουν τα σχόλια των πελατών.

Το δίκτυο διανοµής αναγνωρίζει ήδη την αυξανόµενη ζήτηση για νέες λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον που επιτρέπουν την αυτοπροστασία των φυτών µέσω της διέγερσης µε υπεριώδη ακτινοβολία. Οι πελάτες της Kubota θα εφαρµόσουν 4-7 επεµβάσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν, για να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο της τεχνολογίας στα αποτελέσµατα της απόδοσης και τη συνολική αποτελεσµατικότητα στην υγεία των δέντρων.

Nέο συνεργατικό βήμα ανάπτυξης της ελαιοκαλλιέργειας στην Κρήτη

Η ελαιοκαλλιέργεια αποτελεί βασικό πυλώνα της γεωργίας στην Κρήτη, ωστόσο τα τελευταία χρόνια οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις. Η Timac Agro | ΛΥΔΑ δεσμεύεται να συμβάλλει στην παροχή πολυετούς γνώσης, εμπειρίας και εξεύρεσης πρωτοποριακών λύσεων για την καλλιέργεια της ελιάς, λειτουργώντας ως σύμμαχος στο πλευρό των παραγωγών.

Για αυτόν τον λόγο, ένα νέο συνεργατικό βήμα ξεκινά μεταξύ του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και της πολυεθνικής εταιρίας θρέψης φυτών Timac Agro | ΛΥΔΑ με σκοπό να δώσει λύσεις και να φέρει την καινοτομία στην καλλιέργεια της ελιάς. Η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ελαιοκαλλιέργεια στην Ελλάδα, φέρνοντας κοντά έναν ανεξάρτητο οργανισμό και μια εταιρεία με ηγετική θέση στον τομέα της θρέψης των φυτών. Βασικός στόχος αποτελεί η αρωγή του Έλληνα παραγωγού ελιάς και η συστηματική ενημέρωσή του για τα εξειδικευμένα προϊόντα θρέψης, για την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του τελικού του προϊόντος.

Η εταιρεία Timac Agro | ΛΥΔΑ αποφάσισε να προχωρήσει σε χορηγία που αφορά τη δωρεάν προσφορά προϊόντων θρέψης φυτών, όπως κοκκώδη λιπάσματα και βιοδιεγέρτες, για τις ανάγκες των πειραματικών ελαιώνων με 3.000 ελαιόδεντρα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στα Χανιά. Τα προϊόντα αυτά θα διατεθούν στο Ινστιτούτο από τον συνεργάτη και διανομέα της Timac Agro | ΛΥΔΑ στην Κρήτη, την AgriSC – Decoexper S.A., μια εταιρία με πολυετή εξειδίκευση και εμπειρία στο διεθνές και εγχώριο εμπόριο.

Η συνεργασία περιλαμβάνει μια σειρά κοινών δράσεων, κύριο πυρήνα των οποίων αποτελεί η ανανέωση των ελαιώνων και η υποστήριξη του παραγωγού στη Κρήτη. Αυτές οι ενέργειες σχετίζονται με ενημερωτικές και εκπαιδευτικές παρουσιάσεις σε παραγωγούς και γεωπόνους, ημέρες αφιερωμένες στην επίσκεψη ελαιώνων για την παρατήρηση της αποτελεσματικότητας και της υπεραξίας που μπορούν να προσδώσουν τα ειδικά προϊόντα θρέψης της Timac Agro, καθώς και με την αναζήτηση και εφαρμογή λύσεων στη καλλιέργεια της ελιάς. Η νέα αυτή συνεργασία αναμένεται να έχει σημαντικό θετικό αντίκτυπο στην ελαιοκαλλιέργεια της Κρήτης, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη στους τοπικούς παραγωγούς και την κοινότητα. Ενθαρρύνονται έτσι περαιτέρω παρόμοιες συνεργασίες στον αγροτικό τομέα, που προωθούν καινοτόμες και βιώσιμες πρακτικές για την καλλιέργεια της ελιάς συνεισφέροντας με αυτόν τον τρόπο στην οικονομική ευημερία και ανάπτυξη της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε δύσκολη εξίσωση που απαιτεί να συνεκτιµηθούν πολύ περισσότεροι παράγοντες, από την προφανή ανάγκη να ληφθούν άµεσα µέτρα για το µετριασµό των επιπτώσεών της,...

REPORTS

Η ώρα που ο τρύγος πλησιάζει στο τέλος του, θα είχε ενδιαφέρον µια ανασκόπηση, όχι µόνο γι’ αυτά που επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες αλλά...

REPORTS

Στην κυριότητα του Kτήματος ΑΛΦΑ πέρασε το εμβληματικό οινοποιείο Μπουτάρη, επεκτείνοντας την δραστηριότητα της εταιρείας στον ΠΟΠ Αμύνταιο και την ΠΟΠ Σαντορίνη και εδραιώνοντας...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Δελτίο φυτοπροστασίας εξέδωσε το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου με στόχο την ενημέρωση των αμπελουργών της περιοχής και την σύσταση να...