Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ισορροπημένα κύματα στον ωκεανό και αρώματα στο ποτήρι

Είτε είναι ανησυχία για το θερμαινόμενο κλίμα μας είτε η επιθυμία να παράγουν  πιο φρέσκα κρασιά, οι αμπελουργοί της Καλιφόρνια γοητεύονται από την καλλιέργεια σταφυλιών όσο το δυνατόν πιο κοντά στον Ειρηνικό Ωκεανό για κάθε είδους λόγους.

Με τους περισσότερους αμπελώνες να βρίσκονται λιγότερο από έξι μίλια από την ακτή, η πρόσφατα εγκεκριμένη ονομασία San Luis Obispo Coast τονίζει αυτή την αναζήτηση. Αλλά υπάρχουν περισσότερα στην ιστορία: Πολλοί από αυτούς τους οινοποιούς του Golden State είναι επίσης αφοσιωμένοι σέρφερ, ασκώντας ένα άθλημα που τους συνδέει με τον ωκεανό και τη δύναμή του, ενώ τους υπενθυμίζει να ακολουθούν τη ροή. Αυτά είναι τα μαθήματά τους.

Nicole Walsh, Ser Winery AVA: Santa Cruz, Monterey & San Benito Counties

«Υπάρχει η αίσθηση ότι θέλεις πάντα περισσότερα τόσο με το σερφ όσο και με το κρασί. Η ακόρεστη επιθυμία να βελτιώσω το σερφάρισμα μου, να έχω άλλη μια εμπειρία στο νερό, να μάθω πώς θα είναι η επόμενη εμπειρία, είναι παρόμοια. Η φύση είναι τελικά υπεύθυνη για τη δημιουργία των κυμάτων και του κρασιού, αλλά το πώς μπορώ να βοηθήσω τη μεταμόρφωση για να συνειδητοποιήσω τις δυνατότητες τόσο των κυμάτων όσο και του κρασιού είναι για μένα ένας δια βίου εθισμός».

Aaron Jackson, Aaron Wines & Aequorea Vineyards AVA: Slo Coast & Paso Robles

«Το σερφ έχει να κάνει με τα στοιχεία και να δουλεύεις με αυτά που σου δίνει η φύση. Δεν είναι ποτέ το ίδιο ή στατικό – ποτέ. Κάθε μάθημα είναι άλλη μια ευκαιρία για νέες εμπειρίες, να βελτιώσετε και να βιώσετε κάτι νέο. Η οινοποίηση είναι ακριβώς η ίδια. Μαθαίνεις να δουλεύεις με τη φύση, όχι ενάντια σε αυτήν, και κάθε σοδειά είναι κάτι νέο».

Alison Thomson, L.A. Lepiane Wines AVA: Santa Maria Valley & Alisos Canyon

«Όταν μάθαινα σερφ, ήμουν μια από τις λίγες γυναίκες στο νερό και όταν πρωτοπήγα στη βιομηχανία, ήμουν μια από τις λίγες γυναίκες που εργάζονταν στην παραγωγή. Το σέρφινγκ μου έδωσε εμπιστοσύνη στις φυσικές μου ικανότητες για να ολοκληρώσω τη δουλειά στο κελάρι περιτριγυρισμένος κυρίως από άνδρες. Αν δεν ήταν για σέρφινγκ, μπορεί να μην ήμουν εδώ που είμαι σήμερα».

 

WineEnthousiast.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η ποιότητα του επώνυµου κρασιού στην Ελλάδα βαίνει βελτιούµενη µε την απήχησή του στις διεθνείς αγορές να αυξάνεται. Ωστόσο, οι οινοποιοί στη χώρα µας...

REPORTS

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου αναδείχθηκε από την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του με το Στέλλιο Μπουτάρη να αναλαμβάνει την προεδρεία σε...

REPORTS

Μια ομάδα νέων αμπελουργών και οινοποιών, δεύτερης και τρίτης γενιάς από τη Μαντινεία της Αρκαδίας, την ΠΟΠ ζώνη του Μοσχοφίλερου, ένωσαν τις δυνάμεις τους...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η διάσωση της ελληνικής αμπελουργίας  ήταν το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης  συνάντησης , του νεοεκλεγέντα Προέδρου του ΣΕΟ κ. Στέλιου Μπουτάρη....

REPORTS

Η Μεσσηνία γιορτάζει τον οίνο την ιστορία και τις προοπτικές των χαρισματικών terroirs στο 3ο Messinia Terroirs Wine Festival.

REPORTS

Ενώ οι δυνατότητες για συνολική αύξηση των πωλήσεων κρασιού στην Κίνα παραμένουν μέτριες, μια νέα έκθεση της ProWine αναδεικνύει τα λευκά κρασιά ως ένα πολλά υποσχόμενο...

REPORTS

Η Κυδωνίτσα του Κτήματος Νικολάου παράγεται από σταφύλια που καλλιεργούνται στον ιδιόκτητο βιολογικό αµπελώνα των 140 στρεµµάτων του νεμεάτικου οινοποιείου µε τον αέρα που...