Οι διοργανωτές ζήτησαν από τους παραγωγούς που είχαν εμφανιστεί στις παλαιότερες εκδηλώσεις να παραβρεθούν και στην φετινή, με ήδη 81 από αυτούς να έχουν ήδη δεσμευτεί για την ημέρα, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου.
Το ημέρα του Nebbiolo παρουσιάζει την ευρύτερη γκάμα στυλ Nebbiolo που μπορείτε να φανταστείτε, από terroirs τόσο διαφορετικά, όπως το Alto Piemonte, το Barolo, το Barbaresco και οι απότομοι αμπελώνες της αλπικής Valtellina με αναβαθμίδες. Για πρώτη φορά το διάσημο κτήμα ARPEPE θα παρουσιάσει τα κρασιά του, από τα οποία ακόμη και το βασικό επίπεδο Valtellina Rosso λαμβάνει 100 ημέρες συνεχής επαφής με τις φλούδες του. Ενώ, το Barolo Bussia 90 Dì του Giacomo Fenocchio με 90 ημέρες έρχεται δεύτερο.
Η γευσιγνωσία σε στιλ περιπάτου θα περιλαμβάνει μια νέα κυκλοφορία από κάθε συμμετέχοντα παραγωγό και στοχεύει να δείξει πόσο καλά συντονισμένο είναι το Nebbiolo στα διάφορα terroirs της Βόρειας Ιταλίας.
Ο Walter Speller, Ιταλός συντάκτης για θέματα κρασιού στο JancisRobinson.com και ο Alessandro Masnaghetti, παγκοσμίου φήμης ειδικός στα Barolo και Barbaresco, θα διοργανώσουν πολλά σεμινάρια και workshops την ημέρα της εκδήλωσης, οι λεπτομέρειες των οποίων θα ανακοινωθούν σύντομα.
ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com