Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η μέρα του Nebbiolo επιστρέφει στο Λονδίνο στις 3 Μαρτίου 2022

Η μέρα του Nebbiolo θα επιστρέψει στο Λονδίνο, για τρίτη χρονιά στις 3 Μαρτίου του 2022, αφού αναβλήθηκε το 2021 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι διοργανωτές ζήτησαν από τους παραγωγούς που είχαν εμφανιστεί στις παλαιότερες εκδηλώσεις να παραβρεθούν και στην φετινή, με ήδη 81 από αυτούς να έχουν ήδη δεσμευτεί για την ημέρα, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου.

Το ημέρα του Nebbiolo παρουσιάζει την ευρύτερη γκάμα στυλ Nebbiolo που μπορείτε να φανταστείτε, από terroirs τόσο διαφορετικά, όπως το Alto Piemonte, το Barolo, το Barbaresco και οι απότομοι αμπελώνες της αλπικής Valtellina με αναβαθμίδες. Για πρώτη φορά το διάσημο κτήμα ARPEPE θα παρουσιάσει τα κρασιά του, από τα οποία ακόμη και το βασικό επίπεδο Valtellina Rosso λαμβάνει 100 ημέρες συνεχής επαφής με τις φλούδες του. Ενώ, το Barolo Bussia 90 Dì του Giacomo Fenocchio με 90 ημέρες έρχεται δεύτερο.

Η γευσιγνωσία σε στιλ περιπάτου θα περιλαμβάνει μια νέα κυκλοφορία από κάθε συμμετέχοντα παραγωγό και στοχεύει να δείξει πόσο καλά συντονισμένο είναι το Nebbiolo στα διάφορα terroirs της Βόρειας Ιταλίας.

Ο Walter Speller, Ιταλός συντάκτης για θέματα κρασιού στο JancisRobinson.com και ο Alessandro Masnaghetti, παγκοσμίου φήμης ειδικός στα Barolo και Barbaresco, θα διοργανώσουν πολλά σεμινάρια και workshops την ημέρα της εκδήλωσης, οι λεπτομέρειες των οποίων θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η ποιότητα του επώνυµου κρασιού στην Ελλάδα βαίνει βελτιούµενη µε την απήχησή του στις διεθνείς αγορές να αυξάνεται. Ωστόσο, οι οινοποιοί στη χώρα µας...

REPORTS

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου αναδείχθηκε από την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του με το Στέλλιο Μπουτάρη να αναλαμβάνει την προεδρεία σε...

REPORTS

Μια ομάδα νέων αμπελουργών και οινοποιών, δεύτερης και τρίτης γενιάς από τη Μαντινεία της Αρκαδίας, την ΠΟΠ ζώνη του Μοσχοφίλερου, ένωσαν τις δυνάμεις τους...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

REPORTS

Η διάσωση της ελληνικής αμπελουργίας  ήταν το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης  συνάντησης , του νεοεκλεγέντα Προέδρου του ΣΕΟ κ. Στέλιου Μπουτάρη....

REPORTS

Η Μεσσηνία γιορτάζει τον οίνο την ιστορία και τις προοπτικές των χαρισματικών terroirs στο 3ο Messinia Terroirs Wine Festival.

REPORTS

Ενώ οι δυνατότητες για συνολική αύξηση των πωλήσεων κρασιού στην Κίνα παραμένουν μέτριες, μια νέα έκθεση της ProWine αναδεικνύει τα λευκά κρασιά ως ένα πολλά υποσχόμενο...