Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η κλιματική αλλαγή αυξάνει τις ποικιλίες του Bordeaux

Έξι νέες ποικιλίες προστίθενται στις ήδη επιτρεπόμενες της περιοχής προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι της κλιματικής αλλαγής.

Ο γαλλικός ρυθμιστικός οργανισμός γεωργικών προϊόντων, το Institut National de l’Origine et de la Qualité (INAO), έδωσε έγκριση για την καλλιέργεια και  χρήση έξι νέων ποικιλιών στα κρασιά του Μπορντό.

Το επίσημο γεωργικό κυβερνητικό όργανο ενέκρινε τη χρήση τεσσάρων νέων κόκκινων ποικιλιών – Arinarnoa, Castets, Marselan και Touriga Nacional – και δύο λευκών ποικιλιών – Alvarinho και Liliorila – με φυτεύσεις εγκεκριμένες ήδη από φέτος.

Οι ποικιλίες παρουσιάστηκαν από τους οινοπαραγωγούς του Bordeaux και του Bordeaux Supérieur AOCs  το καλοκαίρι του 2019, ως πιθανό μέσο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, καθώς πλέον αλλάζει ο ρυθμός ανάπτυξης και ωρίμανσης των σταφυλιών στα αμπέλια.

Οι επιστήμονες στο Μπορντό εξέτασαν 52 διαφορετικές ποικιλίες για ενδεχόμενη μελλοντική χρήση προτού καταλήξουν στις τελικές έξι που θεωρήθηκαν ιδιαίτερα κατάλληλες καθώς ωριμάζουν πιο αργά και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές στο υδρικό στρες.

Για αρχή, οι νέες ποικιλίες θα περιοριστούν μόνο στο 5% της συνολικής επιφάνειας των αμπελώνων και όχι περισσότερο από το 10% του μείγματος σε κόκκινο ή λευκό.

Αυτές οι νέες ποικιλίες έρχονται να προστεθούν δίπλα στις ήδη επιτρεπόμενες ποικιλίες του Bordeaux που για τα ερυθρά κρασιά είναι: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Malbec, Carménère και Petit Verdot ενώ για τα λευκά είναι: Sémillon, Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris, Muscadelle, Colombard, Ugni Blanc, Merlot Blanc και Mauzac.

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σε μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και προσεγμένη εκδήλωση στο Vintage Wine Bar & Bistrot Athens, στην καρδιά της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε μία μοναδική κάθετη γευστική δοκιμή...

REPORTS

Σε επαυξημένη προσοχή για ασθένειες-εχθρούς στο αμπέλι που ευνοούνται από τις καιρικές συνθήκες καλούν τους αμπελουργούς οι Γεωπονικές αρχές των ΔΑΟΚ. Σε προειδοποίηση της...

REPORTS

Μετά το σοκ, ήρθε η ώρα να γίνει απολογισμός. Ο τομέας οίνου παγκόσμια υπολογίζει πόσο θα μπορούσε να του κοστίσει η επιβολή προσαυξήσεων στις...

REPORTS

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει όλο και περισσότερο την παγκόσμια βιομηχανία ποτών, με τους παραγωγούς κρασιού, μπύρας, αλκοολούχων ποτών και σάκε να αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με ιστορία πάνω από 145 χρόνια και διαρκή αφοσίωση στην ποιότητα, τα Οινοποιεία Μπουτάρη συνεχίζουν να αποδεικνύουν την αξία τους στην παγκόσμια οινική αγορά....

REPORTS

Σε μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και προσεγμένη εκδήλωση στο Vintage Wine Bar & Bistrot Athens, στην καρδιά της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε μία μοναδική κάθετη γευστική δοκιμή...

REPORTS

Μετά το σοκ, ήρθε η ώρα να γίνει απολογισμός. Ο τομέας οίνου παγκόσμια υπολογίζει πόσο θα μπορούσε να του κοστίσει η επιβολή προσαυξήσεων στις...

REPORTS

Σε επαυξημένη προσοχή για ασθένειες-εχθρούς στο αμπέλι που ευνοούνται από τις καιρικές συνθήκες καλούν τους αμπελουργούς οι Γεωπονικές αρχές των ΔΑΟΚ. Σε προειδοποίηση της...