Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Διαλέγοντας τον φελλό ως την ύστατη οινολογική δράση

Πριν από την έναρξη των φετινών ΟΙΝΟΤΙΚΩΝ Ηρακλείου Κρήτης έλαβε χώρα παρουσίαση από την εταιρεία Αφοι Κοκκαλίδη – CORK HELLAS και τον Γαλλικό οίκο DIAM BOUCHAGE.

Η παρουσίαση έγινε από τον χημικό Dr Christophe Loisel, διευθυντή των Τμημάτων R&D και Οινολογικού της DIAM BOUCHAGE, σε μία κατάμεστη αίθουσα, όπου τα μέλη του Δικτύου Οινοπαραγωγών Κρήτης παρακολούθησαν την ανάπτυξη του θέματος “Διαλέγοντας τον φελλό : η ύστατη οινολογική δράση”.

Ο κ. Loisel αναφέρθηκε στη σημασία της επιλογής συγκεκριμένου πώματος φελλού DIAM για τον κάθε οίνο  και στη δυνατότητα της εταιρείας DIAM να παρέχει προϊόντα πωματισμού που υπηρετούν τον σκοπό αυτό.

Τόνισε ότι η DIAM διαθέτει πολύ μεγάλη γκάμα διαφορετικών πωμάτων, που δίνουν ξεχωριστά και διακριτά αποτελέσματα στους οίνους που εμφιαλώνουν.

Η διαπερατότητα και συνεπαγωγικά ο έλεγχος οξυγόνου – χρόνου είναι βασικές παράμετροι διαφοροποίησης και εξειδίκευσης των φελλών DIAM, όπως ανέλυσε εκτενώς ο κ. Loisel.

Επιπρόσθετα, παρουσίασε τα νέα προϊόντα  DIAM 10 και DIAM 30, τα οποία απευθύνονται κυρίως σε ερυθρούς οίνους, που μπορούν να καταναλωθούν άμεσα,  ενώ έχουν επίσης τη δυνατότητα πολύ μακράς παλαίωσης.

Ο κ. Loisel αναφέρθηκε στο οινολογικό τμήμα της DIAM BOUCHAGE το οποίο συστάθηκε το 2017, με σκοπό να μελετά τη σχέση ανάμεσα σε διαφορετικές ποικιλίες οίνων από όλο τον κόσμο, με τους φελλούς DIAM, στοχεύοντας στη βελτιστοποίηση των προϊόντων της και στη δημιουργία νέων.

Σ’αυτή τη βάση μας ενημέρωσε για τα projects που βρίσκονται σε εξέλιξη με πανεπιστήμια στη Γαλλία και σε άλλες χώρες.

Προέτρεψε, τέλος, τους οινοπαραγωγούς να δοκιμάζουν και να επιλέγουν μέσα από το πλήθος των προτεινόμενων φελλών DIAM, τους πιο ταιριαστούς για το κάθε κρασί τους.

Επιβεβαιώντας ότι τα πώματα φελλού DIAM μπορούν πλέον να θεωρούνται οινολογικά εργαλεία.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

REPORTS

Η Σικελία επιστρέφει δυναμικά στον οινικό χάρτη, κουβαλώντας μαζί της όχι μόνο αριθμούς, αλλά και μια ανανεωμένη αυτοπεποίθηση. Η φετινή παραγωγή κρασιού άγγιξε τα...

REPORTS

Το 2025 καταγράφεται ως μια από τις πιο αντιφατικές χρονιές στη σύγχρονη ιστορία του αργεντίνικου κρασιού. Από τη μία πλευρά, η κατανάλωση υποχωρεί αισθητά,...

REPORTS

Η γαλλική κυβέρνηση δημοσίευσε στις 16 Δεκεμβρίου το διάταγμα υπ’ αριθμ. 2025-1221 στην Επίσημη Εφημερίδα, εισάγοντας σημαντικές τροποποιήσεις στο καθεστώς των μεμονωμένων συμπληρωματικών ποσοτήτων...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ασθένεια του ξύλου που συχνά παρερµηνεύεται ως προσβολή από ίσκα αποτελεί η ευτυπίωση, η οποία προκαλείται από τη δράση του ασκοµύκητα Eutypa lata.