Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι εξαιρετικά απλή, με τη συμπλήρωση μιας ειδικής φόρμας που θα διατίθεται στο Κτήμα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ στη Νάουσα, ενώ η ανάδειξη του διαφορετικού νικητή, κάθε εβδομάδα, θα γίνεται κατόπιν κλήρωσης.
Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρει την καλύτερη εισαγωγή στον κόσμο του κρασιού, με έναν συνδυασμό γνώσης για τον διεθνή και ελληνικό αμπελώνα και τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού από το αμπέλι στο οινοποιείο, και ανάπτυξης δεξιοτήτων στη γευσιγνωσία. Την ίδια στιγμή, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον συνδυασμό κρασιού και φαγητού, μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διάσταση, πρακτική αλλά και μοναδικά απολαυστική για τον οινόφιλο.
Η σύνδεση του κρασιού με τη γαστρονομία άλλωστε, βρίσκεται στην καρδιά και του οινοτουριστικού κέντρου του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ στη Νάουσα. Η κουζίνα του εστιατορίου με την επιμέλεια της βραβευμένης Chef Κυριακής Φωτοπούλου εμπνέεται από τη μεγάλη οινική παράδοση του τόπου, την ιστορία, τις παραδόσεις και τα προϊόντα του, ενώ η ατζέντα εκδηλώσεων έχει πάντα ξεχωριστή θέση για θεματικές γευσιγνωσίες και αρμονικά ταιριάσματα με γεύσεις.
Περισσότερες πληροφορίες για το WSPC
Το WSPC, με έδρα την Αθήνα, είναι το Νο.1 εκπαιδευτικό παράρτημα στη Νότια Ευρώπη του WSET. Εξασφαλίζει στους υποψηφίους άριστη κατάρτιση σε όλους τους τομείς του εμπορίου Αλκοολούχων και Μη – Αλκοολούχων ποτών καθώς και της Οινοχοΐας. Συνεργάζεται με κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς, παρέχοντας Πιστοποιήσεις με Διεθνή Αναγνώριση και Κύρος στα προγράμματα του.
Είναι Approved Programme Provider των:
- Wine & Spirits Education Trust (WSET UK),
- Court of Master Sommeliers (MS UK),
- Beverage Standards Association (BSA UK) και
- Wine Scholar Guild (USA)
Πληροφορίες και όροι του διαγωνισμού ΕΔΩ