Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στο εστιατόριο CTC τα διαμάντια του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς

Μια όμορφη σύμπραξη έλαβε χώρα στο εστιατόριο με αστέρι Michelin, CTC στην Αθήνα. Ο chef Αλέξανδρος Τσιοτίνης και ο sommelier Κανέλλος Τριανταφυλλόπουλος ετοίμασαν ένα μενού συνοδεία των κρασιών απο τους οινοποιούς του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς.

Το εστιατόριο γέμισε από οινόφιλους οι οποίοι γνώρισαν λίγο καλύτερα τα κρασιά της Κεφαλονιάς. Έπειτα, από τα καλωσορίσματα του chef, το πρώτο πιάτο με λαβράκι tartare έφτασε σε συνοδεία του Typaldo 2021, του Μοσχάτου του Κτήματος Χαριτάτου, η βιολογική Ρομπόλα Truth 2018 της Ορεάλιο Γη συνόδευσε εξαίσια την σούπα καλαμποκιού με αστακό, οι ταλιατέλες απο καλαμάρι pesto ήταν πλάι στη Ρομπόλα R 2015 του Οινοποιείου Gentilini, το V for Vostilidi 2021 του Οινοποιείου Σαρρή συνόδευσε την μπουγιαμπέσα με τερίνα ψαριού και αυγά αχινού. Οι Μαυροδάφνες Monabeles 2021 του Οινοποιείου Σκλάβου και το Mavro 2018 του Οινοποιείου Πετρακόπουλου συνόδευσαν τον κόκορα παστιτσάδα και το μενού έκλεισε με το γλυκό Μοσχάτο 2019 του Πετρακόπουλου.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Το μέγεθος της αγοράς βιολογικών κρασιών στην Ευρώπη αποτιμήθηκε πέρυσι σε 9,20 δισ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,6%...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Το ελληνικό καλοκαίρι, εκτός από ήλιο και θάλασσα, είχε και επιτυχίες - γεμάτες γεύση, άρωμα και διακρίσεις. Το Κτήμα Σεμέλη, επιστρέφει από τον διεθνή...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η νόσος του Pierce, που προκαλείται από το βακτήριο Xylella fastidiosa, αναδεικνύεται σε ολοένα σοβαρότερη απειλή για τους αμπελώνες του πλανήτη. Νέα διεθνής έρευνα,...

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν στην ΚΕΟΣΟΕ το χρονοδιάγραμμα των επόμενων διαδικασιώνπου αφορούν το Μέτρο 23 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη ρευστότητας στους γεωργούς που έχουν πληγεί...

REPORTS

Το Οινοποιείο Μπαραφάκα συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις των Μεγάλων Ημερών Νεμέας, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2025, ανοίγοντας τις πόρτες...