Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στο εστιατόριο CTC τα διαμάντια του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς

Μια όμορφη σύμπραξη έλαβε χώρα στο εστιατόριο με αστέρι Michelin, CTC στην Αθήνα. Ο chef Αλέξανδρος Τσιοτίνης και ο sommelier Κανέλλος Τριανταφυλλόπουλος ετοίμασαν ένα μενού συνοδεία των κρασιών απο τους οινοποιούς του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς.

Το εστιατόριο γέμισε από οινόφιλους οι οποίοι γνώρισαν λίγο καλύτερα τα κρασιά της Κεφαλονιάς. Έπειτα, από τα καλωσορίσματα του chef, το πρώτο πιάτο με λαβράκι tartare έφτασε σε συνοδεία του Typaldo 2021, του Μοσχάτου του Κτήματος Χαριτάτου, η βιολογική Ρομπόλα Truth 2018 της Ορεάλιο Γη συνόδευσε εξαίσια την σούπα καλαμποκιού με αστακό, οι ταλιατέλες απο καλαμάρι pesto ήταν πλάι στη Ρομπόλα R 2015 του Οινοποιείου Gentilini, το V for Vostilidi 2021 του Οινοποιείου Σαρρή συνόδευσε την μπουγιαμπέσα με τερίνα ψαριού και αυγά αχινού. Οι Μαυροδάφνες Monabeles 2021 του Οινοποιείου Σκλάβου και το Mavro 2018 του Οινοποιείου Πετρακόπουλου συνόδευσαν τον κόκορα παστιτσάδα και το μενού έκλεισε με το γλυκό Μοσχάτο 2019 του Πετρακόπουλου.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά για τα κορυφαία οινοποιεία της Γερμανίας σφραγίστηκε από μικρές αποδόσεις, αλλά εξαιρετική ποιότητα σταφυλιών. Με τη φύση να δοκιμάζει τα...

REPORTS

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 54 ελληνικά οινοποιεία, ενώ πέντε κρασιά βραβεύτηκαν για την ποιότητα τους από τον ιταλικό οδηγό «i Vini del cuore».

REPORTS

Τα Ελληνικά Οινοποιεία Α.Ε., ο Όμιλος που συνενώνει μερικά από τα σημαντικότερα και ιστορικότερα ονόματα του ελληνικού κρασιού καθώς και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό...

REPORTS

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο ιταλικός οινικός κλάδος έχει γνωρίσει δύο σημαντικές εξελίξεις που ενδέχεται να καθορίσουν τη μελλοντική του πορεία. Η πρώτη αφορά τη...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στην πιο ανεπτυγμένη μορφή θεματικού τουρισμού, πίσω μόνο μετά το κλασσικό μαζικό μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» που φέρνει στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, δεκάδες εκατομμύρια...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, τα επισκέψιμα οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», συμμετέχουν και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού...

REPORTS

Η ευρωπαϊκή οινοπαραγωγή βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, καθώς η μειωμένη ζήτηση και η υπερπαραγωγή κρασιού πιέζουν τον κλάδο σε πρωτοφανή επίπεδα. Στο Στρασβούργο, στο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας συμμετέχουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, δίνοντας στους επισκέπτες τους την...