Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Γνωριμία με ελληνικές ποικιλίες και στυλ κρασιών μέσω προγράμματος WSPC στο Μουσείο Οίνου Σάμου

Ευκαιρία εξοικείωσης με ελληνικές ποικιλίες και στυλ κρασιών παρείχε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οινογνωσίας «Foundation Certificate» του Greek Wine Acardemy που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου. Το πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο για επαγγελματίες από τον οινικό χώρο της εστίασης, της ψυχαγωγίας και του τουρισμού.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το WSPC σε συνεργασία με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων των εργαζομένων στον οινοτουρισμό αναφορικά με τα χαρακτηριστικά και το νομικό πλαίσιο των ελληνικών οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ, αλλά και την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης.

Εισηγητής ήταν ο γεωπόνος και οινολόγος Ηλίας Ρουσσάκης DipWSet ο οποίος με την εξαιρετική του κατάρτιση, τη μεταδοτικότητα και την άρτια επεξηγηματική του προσέγγιση, συνέβαλε καθοριστικά στην επιμόρφωση και την εμβάθυνση της γνώσης γύρω από τον κόσμο του κρασιού.

Οι 20 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στην ιστορία και τη νομοθεσία του ελληνικού οίνου, να γνωρίσουν τις βασικές ελληνικές ποικιλίες και τα στυλ των κρασιών, να εξασκηθούν στη γευσιγνωσία, αλλά και να μάθουν τις αρχές του σωστού σερβιρίσματος και του αρμονικού συνταιριάσματος φαγητού και κρασιού. Κατά γενική ομολογία, η εμπειρία υπήρξε όχι μόνο εκπαιδευτική, αλλά και εμπνευστική, ενισχύοντας τη σχέση των επαγγελματιών με τον ελληνικό οίνο, την κουλτούρα και την παράδοση που τον συνοδεύει.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τεστ αξιολόγησης για πιστοποίηση παρακολούθησης, παρέχοντας τη δυνατότητα σε όσους επιτύχουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο WSPC, ανοίγοντας δρόμο για περαιτέρω επαγγελματική εξέλιξη στον χώρο του οίνου,  της εστίασης και του τουρισμού.

«Η Σάμος, ως ιστορική αμπελουργική περιοχή του μοσχάτου, αποτελεί ιδανικό σημείο για τέτοια επιμορφωτικά προγράμματα τα οποία ενισχύουν τη σύνδεση εστίασης και τουρισμού με τους ποιοτικούς εμφιαλωμένους ελληνικούς οίνους, κάτι που υποστηρίζεται σθεναρά και από τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό της Σάμου» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το πρόγραμμα κατάρτισης "Οινογνωσία'' από προκήρυξη της ΚΕΟΣΟΕ, ανακοινώνει τα αποτελέσματα των επιτυχόντων της β΄ Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα της ΚΕΟΣΟΕ.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά στην Καλιφόρνια δεν κρίνεται από τον καιρό, αυτός στάθηκε σύμμαχος. Κρίνεται από την οικονομία, τις συνήθειες κατανάλωσης και τις αποφάσεις...

REPORTS

Η νόσος του Pierce, που προκαλείται από το βακτήριο Xylella fastidiosa, αναδεικνύεται σε ολοένα σοβαρότερη απειλή για τους αμπελώνες του πλανήτη. Νέα διεθνής έρευνα,...

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Κοιτώντας προς το 2025, ειδικοί παράγοντες όπως η προσωρινή δημιουργία αποθεμάτων πριν από τις αλλαγές στους δασμούς και οι μεταβαλλόμενες αλυσίδες εφοδιασμού αναμένεται να...