Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Γνωριμία με ελληνικές ποικιλίες και στυλ κρασιών μέσω προγράμματος WSPC στο Μουσείο Οίνου Σάμου

Ευκαιρία εξοικείωσης με ελληνικές ποικιλίες και στυλ κρασιών παρείχε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οινογνωσίας «Foundation Certificate» του Greek Wine Acardemy που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου. Το πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο για επαγγελματίες από τον οινικό χώρο της εστίασης, της ψυχαγωγίας και του τουρισμού.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το WSPC σε συνεργασία με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων των εργαζομένων στον οινοτουρισμό αναφορικά με τα χαρακτηριστικά και το νομικό πλαίσιο των ελληνικών οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ, αλλά και την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης.

Εισηγητής ήταν ο γεωπόνος και οινολόγος Ηλίας Ρουσσάκης DipWSet ο οποίος με την εξαιρετική του κατάρτιση, τη μεταδοτικότητα και την άρτια επεξηγηματική του προσέγγιση, συνέβαλε καθοριστικά στην επιμόρφωση και την εμβάθυνση της γνώσης γύρω από τον κόσμο του κρασιού.

Οι 20 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στην ιστορία και τη νομοθεσία του ελληνικού οίνου, να γνωρίσουν τις βασικές ελληνικές ποικιλίες και τα στυλ των κρασιών, να εξασκηθούν στη γευσιγνωσία, αλλά και να μάθουν τις αρχές του σωστού σερβιρίσματος και του αρμονικού συνταιριάσματος φαγητού και κρασιού. Κατά γενική ομολογία, η εμπειρία υπήρξε όχι μόνο εκπαιδευτική, αλλά και εμπνευστική, ενισχύοντας τη σχέση των επαγγελματιών με τον ελληνικό οίνο, την κουλτούρα και την παράδοση που τον συνοδεύει.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τεστ αξιολόγησης για πιστοποίηση παρακολούθησης, παρέχοντας τη δυνατότητα σε όσους επιτύχουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο WSPC, ανοίγοντας δρόμο για περαιτέρω επαγγελματική εξέλιξη στον χώρο του οίνου,  της εστίασης και του τουρισμού.

«Η Σάμος, ως ιστορική αμπελουργική περιοχή του μοσχάτου, αποτελεί ιδανικό σημείο για τέτοια επιμορφωτικά προγράμματα τα οποία ενισχύουν τη σύνδεση εστίασης και τουρισμού με τους ποιοτικούς εμφιαλωμένους ελληνικούς οίνους, κάτι που υποστηρίζεται σθεναρά και από τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό της Σάμου» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μέχρι τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου θα παραμείνει ανοιχτή η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών με οινοποιήσιμες ποικιλίες στο αμπέλι έτους 2025, καθώς...

REPORTS

Μια εντυπωσιακή «λευκή γάντι» επιτυχία σημείωσε στο Χονγκ Κονγκ η πρώτη δημοπρασία με κρασιά απευθείας από το κελάρι του ιστορικού οίκου Edouard Delaunay. Η...

REPORTS

Στο Μπορντό, εκεί όπου η ιστορία του κρασιού συναντά σταθερά την καλλιτεχνική έκφραση, κάθε νέα ετικέτα του Château Mouton-Rothschild λειτουργεί σαν μια μικρή αποκάλυψη....

REPORTS

Μια νέα μελέτη της FTI Consulting σκιαγραφεί μια ανησυχητική πραγματικότητα για τον νοτιοαφρικανικό αμπελώνα: μέσα σε μία δεκαετία, η χώρα χάνει καλλιεργήσιμη έκταση, οι...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

REPORTS

Με βαθμολογίες από 16 (distinguished) έως 17,5 (superior) βαθμολογήθηκαν 11 κρασιά του Οινοποιείου Λυραράκη από την Master of Wine, Julia Harding, στη σελίδα jancisrobinson.com.

REPORTS

Τη δυνατότητα σε συλλέκτες, οινόφιλους και επαγγελματίες να αποκτήσουν ξεχωριστές ετικέτες, που δεν συναντά κανείς εύκολα στην πρωτογενή αγορά δίνει δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί...