Με την προσθήκη ρητίνης από πεύκο κατά τη διάρκεια της ζύµωσης και παλαίωση σε 500λιτρα βαρέλια ακακίας για πέντε µήνες το αποτέλεσµα εκπλήσσει τους ουρανίσκους των απανταχού οινόφιλων. Άλλωστε ο επικεφαλής του Οινοποιείου, Κωνσταντίνος Ψαρούλης, είναι έµπειρος στη διαχείριση της ποικιλίας Ασύρτικο, η οποία χαρακτήρισε και τα πρώτα βήµατά του όταν µε 8.000 φιάλες το 2014 βγήκε στην αγορά προτείνοντας ένα κρυστάλλινο κρασί από τον γέρικο αµπελώνα της οικογένειας. Συνολικά το boutique Οινοποιείο, που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Βασιλάδα στις εξοχές της Μεσσήνης, διαχειρίζεται 175 στρέµµατα, ακολουθώντας το µοτίβο των χαµηλών στρεµµατικών επιδόσεων και των φιλικών προς το περιβάλλον παρεµβάσεων.
Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 39 του Winetrails
Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Ψαρούλης άλλωστε προτάσσει την ιδιότητα του αµπελουργού, στην οποία εκπαιδεύτηκε από µικρό παιδί, πριν ακόµη κάνει σπουδές και µεταπτυχιακό στη Γεωπονία. «Τα µεγάλα κρασιά βγαίνουνε στο αµπέλι» τονίζει ο ίδιος, έχοντας πειστεί ότι αυτή η φράση συµπυκνώνει την αντίληψη της Οινοποιίας του για τα κρασιά της. «Μεγάλα κρασιά, µε το νεύρο και το δυναµισµό του τοπίου γύρω µας» συµπληρώνει ο 40χρονος αµπελουργός. Όπως εξηγεί ο ίδιος, κάθε ρώγα από τα αµπέλια που εφοδιάζουν το οινοποιείο του µε πρώτη ύλη για τα δυναµικά κρασιά του, έχουν περάσει από το µικροσκόπιό του.