Έπειτα από δέκα χρόνια καλλιέργειας και πειραµατισµού το Zervas Winery θέτει τις βάσεις του αµπελουργικού χάρτη στη Θεσπρωτία αναδεικνύοντας τις γηγενείς ποικιλίες Ασπρούδι και Βερτζαµί µε γνώµονα την ισορροπία µεταξύ της παράδοσης και των σύγχρονων τεχνικών οινοποίησης.
Το αποτύπωµα των κρασιών του Οινοποιείου είναι η ανάδειξη του φρούτου των ποικιλιών µε φόντο εκρηκτικά µεσογειακά αρώµατα.
Red Fresh 2023, το «νιο», το πιο φρέσκο κόκκινο που κυκλοφορεί για τον τρύγο του 2023
Ένας πρωτοπόρος συνδυασµός από Βερτζαµί και από Syrah. Το κρασί που εµφιαλώνεται το Νοέµβριο της ίδιας χρονιάς, είναι το αποτέλεσµα της άψογης δουλειάς που γίνεται µέσα στο αµπέλι. Η ίδια χρονική στιγµή τρύγου και για τις δύο ποικιλίες µαζί µε τµηµατικές εκχυλίσεις δεν άφησαν χώρο για καµία απολύτως παρέµβαση. Ένα γευστικό πάρτι από ζωντανό βατόµουρο, βύσσινο, δαµάσκηνα, µαύρα σύκα, πιπέρι και καραµέλα γάλακτος. Πρόκειται για ένα φρέσκο ζωντανό και µε νεύρο κρασί σε µια εξαιρετικά περιορισµένη εµφιάλωση µόλις 1.000 φιαλών.
Επικεφαλής του οινοποιείου είναι ο Γιώργος Ζέβρας
Θύαµις, ένα διαφορετικό Ασπρούδι «terroir»
Περιγράφοντας το Θύαµις θα έλεγε κανείς πόση δυναµική έχει η ποικιλία Ασπρούδι και πώς εκφράζεται σε ένα διαφορετικό µικροκλίµα. Στο αµπελοτόπι του Θύαµη όπου το έδαφος του στα βαθύτερα στρώµατα του είναι πετρώδες και χαρακτηρίζεται από υψηλή περιεκτικότητα σε οργανική ύλη, εφαρµόζονται καλλιεργητικές τεχνικές που επιτρέπουν την εξαιρετικά χαµηλή στρεµµατική απόδοση, τα οποία σε συνδυασµό µε το πρωινό πέπλο οµίχλης που σκεπάζει τον αµπελώνα αλλά και το ελαφρύ αεράκι που όλη την ηµέρα κυριαρχεί, δίνουν στο κρασί µια πλούσια πανδαισία αρωµάτων από έντονα τροπικά και πυρηνόκαρπα φρούτα, φρέσκαδα µε πράσινο χαρακτήρα, τα οποία ακολουθεί ένας ουρανίσκος πολύπλοκος µε αναζωογονητική οξύτητα και ισορροπηµένη λιπαρότητα.
Το σύγχρονο Οινοποιείο Ζέβρα στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας