Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Αναδεικνύει το terroir της Ηπείρου το boutique οινοποιείο Zervas Winery

Η αύρα του Ιονίου που ταξιδεύει µέσα από τις εκβολές του Ποταµού Θύαµη και κατά µήκος του, οι κρύες µάζες αέρα από την οροσειρά της Μουργκάνας και το όρος Ντούλκα δηµιούργησαν το άψογο terroir και αποτέλεσαν την πηγή έµπνευσης του Γιώργου Ζέρβα για να δηµιουργήσει ένα boutique βαρυτικό οινοποιείο στη Θεσπρωτία δίπλα ακριβώς από τον ποταµό Θύαµη.

Έπειτα από δέκα χρόνια καλλιέργειας και πειραµατισµού το Zervas Winery θέτει τις βάσεις του αµπελουργικού χάρτη στη Θεσπρωτία αναδεικνύοντας τις γηγενείς ποικιλίες Ασπρούδι και Βερτζαµί µε γνώµονα την ισορροπία µεταξύ της παράδοσης και των σύγχρονων τεχνικών οινοποίησης.

Το αποτύπωµα των κρασιών του Οινοποιείου είναι η ανάδειξη του φρούτου των ποικιλιών µε φόντο εκρηκτικά µεσογειακά αρώµατα.

Red Fresh 2023, το «νιο», το πιο φρέσκο κόκκινο που κυκλοφορεί για τον τρύγο του 2023

Ένας πρωτοπόρος συνδυασµός από Βερτζαµί και από Syrah. Το κρασί που εµφιαλώνεται το Νοέµβριο της ίδιας χρονιάς, είναι το αποτέλεσµα της άψογης δουλειάς που γίνεται µέσα στο αµπέλι. Η ίδια χρονική στιγµή τρύγου και για τις δύο ποικιλίες µαζί µε τµηµατικές εκχυλίσεις δεν άφησαν χώρο για καµία απολύτως παρέµβαση. Ένα γευστικό πάρτι από ζωντανό βατόµουρο, βύσσινο, δαµάσκηνα, µαύρα σύκα, πιπέρι και καραµέλα γάλακτος. Πρόκειται για ένα φρέσκο ζωντανό και µε νεύρο κρασί σε µια εξαιρετικά περιορισµένη εµφιάλωση µόλις 1.000 φιαλών.

Επικεφαλής του οινοποιείου είναι ο Γιώργος Ζέβρας

Θύαµις, ένα διαφορετικό Ασπρούδι «terroir»

Περιγράφοντας το Θύαµις θα έλεγε κανείς πόση δυναµική έχει η ποικιλία Ασπρούδι και πώς εκφράζεται σε ένα διαφορετικό µικροκλίµα. Στο αµπελοτόπι του Θύαµη όπου το έδαφος του στα βαθύτερα στρώµατα του είναι πετρώδες και χαρακτηρίζεται από υψηλή περιεκτικότητα σε οργανική ύλη, εφαρµόζονται καλλιεργητικές τεχνικές που επιτρέπουν την εξαιρετικά χαµηλή στρεµµατική απόδοση, τα οποία σε συνδυασµό µε το πρωινό πέπλο οµίχλης που σκεπάζει τον αµπελώνα αλλά και το ελαφρύ αεράκι που όλη την ηµέρα κυριαρχεί, δίνουν στο κρασί µια πλούσια πανδαισία αρωµάτων από έντονα τροπικά και πυρηνόκαρπα φρούτα, φρέσκαδα µε πράσινο χαρακτήρα, τα οποία ακολουθεί ένας ουρανίσκος πολύπλοκος µε αναζωογονητική οξύτητα και ισορροπηµένη λιπαρότητα.

Το σύγχρονο Οινοποιείο Ζέβρα στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Για δεκαετίες, η απόκτηση ενός αμπελώνα στη Γαλλία δεν ήταν απλώς μια επένδυση· ήταν ένα όνειρο, μια δήλωση ζωής, ένας τρόπος να αποκτήσει κανείς...

REPORTS

Τις αξίες του πολιτισμού και της οινικής κουλτούρας της Αιγιάλειας, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα, ανέδειξε για ακόμα μια χρονιά το φεστιβάλ Οινοξένεια που...