Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Αγριοκέρασα και λεμονανθοί επικρατούν στο ημίξηρο ροζέ του ΕΟΣ Σάμου

Σομόν απαλό χρώμα με νεανικές βιολετί αποχρώσεις, μύτη σύνθετη και γοητευτική, όπου πρωταγωνιστούν ευωδιές αγριοκέρασων και λεμονανθών!

Πρόκειται για το ημίξηρο «Βαβέλ» του Συνεταιρισμού της Σάμου. Ένα ροζέ κρασί από το Σαμιακό αμπελώνα, αποτέλεσμα ενός έξυπνου οινολογικού συνδυασμού γηγενών ποικιλιών όπως ο Αυγουστιάτης, το Φωκιανό και το Μοσχάτο που γοητεύει τον ουρανίσκο και εξάρει τις αισθήσεις. Σερβίρεται ιδανικά στους 10-12 ο C.

Στο στόμα είναι πλούσιο μα ισορροπημένο, δροσερό, με νότες πρώιμων καλοκαιρινών φρούτων και πράσινου λεμονιού. Πατάει πάνω στην υπέροχη οξύτητα του σπάνιου Αυγουστιάτη, προσφέροντας πεντακάθαρο άρωμα πετροκέρασου και καρπουζιού, γευστική ζωηράδα και καλό σώμα. Στο τέλος, επιφυλάσσει μακράς διάρκειας επίγευση με αίσθηση λάιμ που ισορροπεί άψογα τη γλυκύτητα του ημίξηρου.

Συνδυάζεται υπέροχα με τα λιπαρά ψάρια (όπως ο σολομός) αλλά και τα οστρακόδερμα, μαγειρεμένα με ζυμαρικά ή σε σαγανάκι.

Top οινογαστρονομικός συνδυασμός: Το ημίξηρο, ροζέ ΒΑΒΕΛ του ΕΟΣ Σάμου ταιριάζει εκπληκτικά με σούπα bouillabaisse, από  ποικιλία ψαριών, γαρίδας και μυδιών, αρωματισμένης με σκόρδο, σαφράν και πιπέρι καγιέν.

Το ροζέ Βαβέλ συνταιριάζει με πιάτα της ασιατικής κουζίνας, sushi, carpaccio, με ψάρια (τόνο, λαυράκι και σολωμό), οστρακοειδή (καβούρια, αστακό, γαρίδες), μύδια, ριζότο με θαλασσινά, αστακομακαρονάδες και γαριδομακαρονάδες. Επίσης, με φιλέτο αλατισμένου μπακαλιάρου με σπανάκι πλακί.

Μπορεί εύκολα να συνοδεύσει ψητά λαχανικά όπως μελιτζάνες, πιπεριές και κολοκυθάκια και δίνει τις δικές του νύξεις σε όλα τα λαδερά της μεσογειακής κουζίνας όπως μπριάμ, γεμιστά, φασολάκια και μπάμιες.

Συνοδεύει παρασκευές με σάλτσα pesto, ελαιολάδο και φρέσκα βότανα όπως μέντα, δενδρολίβανο, εστραγκόν και θυμάρι. Ακόμη, σερβίρεται με πλατό τυριών (λευκά ντόπια τυριά και κατά προτίμηση, το κατσικίσιο), springrolls, όλες τις τάρτες φρούτων και  φρουτοσαλάτες που να περιέχουν οπωσδήποτε φράουλα, κεράσι και ροδάκινο.

Σχετικά Άρθρα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Στη σκιά της μακραίωνης οινικής ιστορίας και των ορεινών αμπελώνων, εκεί όπου ο ήλιος και το θαλασσινό αγέρι σμίγουν στις πεζούλες ξερολιθιάς, γεννήθηκαν τα...

REPORTS

Άγγλοι επαγγελματίες οίνου, sommeliers & distributors «ταξίδεψαν» στα μαγικά ορεινά αμπελοτόπια του Μοσχάτου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην ακριτική Σάμου στα πλαίσια...

REPORTS

Στην καρδιά της Σάμου, τα ορεινά πατρογονικά αμπελοτόπια με το μικρόρωγο μοσχάτο σταφύλι προσλαμβάνουν γεύση και αρώματα από τον άνεμο, τη βροχή, τη φύση,...

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

REPORTS

Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει φέρει σε εγρήγορση τη γαλλική οινοβιομηχανία, υπενθυμίζοντας με ανησυχία τις επιπτώσεις του λεγόμενου...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το συνέδριο με θέμα « Η άμπελος και ο οίνος στις Ελληνογαλλικές σχέσεις: 2600 έτη αμοιβαίων επιδράσεων» υπό...