Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα φρέσκο ροζέ χάδι από τα ορεινά αμπέλια του Μεγάλου Σπηλαίου

Σε ένα τοπίο όπου η αύρα του βουνού συναντά την αλμύρα της θάλασσας, το Rosé του Κτήματος Μέγα Σπήλαιο γεννιέται για να προσφέρει μια γευστική εμπειρία δροσιάς και εκλεπτυσμένης πολυπλοκότητας. Από τα υψίπεδα της Αιγιαλείας, ένα αχνό ροζέ κρασί που αποτυπώνει το μεγαλείο του terroir και τη μαγεία της Μαλαγουζιάς σε συνδυασμό με το δυναμικό Cabernet Franc. Ένα οινικό ταξίδι που ξεκινά από το ποτήρι και φτάνει στην καρδιά…

Σε στυλ Προβηγκίας µε αχνό ροζέ χρώµα και «saumon» αποχρώσεις το Rosé του Κτήµατος Μεγάλο Σπήλαιο στη µύτη παντρεύει αρώµατα εσπεριδοειδών και κόκκινων φρούτων, όπως φράουλα και berries, µε ήπιες νότες βοτανικότητας και δυόσµου. Στο στόµα αφήνει πληθωρική και δροσερή αίσθηση µε φρουτώδη επίγευση στο τελείωµα.

Ένας οίνος ΠΓΕ Αχαΐα από Μαλαγουζιά 70% και Cabernet Franc 30%, µε την πρώτη ύλη να προέρχεται από ορεινούς αµπελώνες στην Αιγιαλεία και στα Καλάβρυτα, σε υψόµετρο 850 – 900 µέτρων. Ο τρύγος πραγµατοποιείται το πρώτο δεκαήµερο του Σεπτεµβρίου µε την οινοποιητική διαδικασία να περιλαµβάνει εκχύλιση σε πολύ χαµηλές θερµοκρασίες για περίπου 6 ώρες. Ακολουθούν στατική απολάσπωση µετά από 48 ώρες, αλκοολική ζύµωση από επιλεγµένες ζύµες σε χαµηλές θερµοκρασίες και ωρίµαση για δύο µήνες σε ανοξείδωτες δεξαµενές µε τις λεπτές οινολάσπες της ζύµωσης. Το Κτήµα Μέγα Σπήλαιο Rosé συνοδεύει ιδανικά ψάρια, θαλασσινά, λευκά κρέατα, pizza και ζυµαρικά.

Οινοτουρισµός

Με ανοιχτές τις πόρτες του σε οινόφιλους και ταξιδιώτες, το Κτήµα Μέγα Σπήλαιο διαθέτει σύγχρονες υποδοµές φιλοξενίας και προγράµµατα γευσιγνωσίας σχεδιασµένα από την εξειδικευµένη οµάδα του. Από µία χαλαρή βόλτα ανάµεσα στα αµπέλια δοκιµάζοντας επιλεγµένα κρασιά από τοπικές ποικιλίες, έως ένα ολοκληρωµένο οινικό ταξίδι.

Rosé 2024

Οινοποιείο: Κτήµα Μέγα Σπήλαιο

Οινολόγος: Στέλιος Τσίρης

Περιοχή: Αιγιαλεία Αχαΐας

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία αλκοολούχων ποτών αλλάζει ραγδαία, καθώς οι νέες προτιμήσεις των καταναλωτών και οι τεχνολογικές εξελίξεις καθορίζουν ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο.

REPORTS

Οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειών ενημερώνουν ότι οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μόνο ηλεκτρονικά...

REPORTS

Μια πρόσφατη επιστημονική ανασκόπηση, υπό την καθοδήγηση της Δρ. Νίκης Μαραγκού και συνεργατών από το ΕΚΠΑ, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και το Aarhus University...

REPORTS

Με το Fendt e100 Vario η Fendt παρουσίασε ένα ευέλικτο µικρών διαστάσεων ηλεκτρικό τρακτέρ ειδικά σχεδιασµένο για να δουλεύει άνετα, αθόρυβα, αλλά και «πράσινα»...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε απόσταση από τις πραγµατικές ανάγκες της αγοράς και τις προδιαγραφές που υπαγορεύει η διαχείριση ενός ευαίσθητου προϊόντος όπως είναι το κρασί, δείχνει να...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Σε εξέλιξη παραμένει η 3η πτήση του εντόμου της ευδεμίδας στους κρητικούς αμπελώνες με την πίεση προσβολής να είναι αυξημένη στις μεσοπρώιμες και όψιμες...

REPORTS

Από την 1η Αυγούστου, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλλουν μέγιστο δασμό 15% στα κρασιά και τα οινοπνευματώδη ποτά που εισάγονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

REPORTS

Στο Μουσείου Οίνου της Σάμου, που παντρεύει την αυθεντική οινική παράδοση με τη σύγχρονη μουσειακή άποψη, οι συμμετέχοντες στις premium γευσιγνωσίες, ταξιδεύουν μέσα από...