Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Άρωμα και γεύση Ελλάδας με ψάρι και κρασί στη Seafood Expo Global στη Βαρκελώνη

Γαστρονομικές δημιουργίες πρωτότυπες συνταγές με τσιπούρα, λαβράκι, κρανιό, φαγκρί βραχύπτερο μοναδικά συνδυασμένες με μια πλειάδα από αξιόλογες ελληνικές οινικές δημιουργίες από τον ελληνικό αμπελώνα είχαν την ευκαιρία να γευτούν οι επισκέπτες στη Seafood Expo Global, Βαρκελώνη, 25 – 27 Απριλίου 2023. Εξάλλου, όπως φάνηκε στην έκθεση, ψάρι και κρασί, μια μοναδική στο είδος συνέργεια, που ανοίγει δρόμους και κερδίζει εντυπώσεις.

Πρεσβεύοντας ότι οι συνέργειες με άλλα προϊόντα πολλαπλασιάζουν την αξία του Ελληνικού Ψαριού, η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ διοργάνωσε φέτος μια μοναδική στο είδος της εκδήλωση στον κόσμο της θάλασσας, με θέμα “Συνδυάζοντας το Ελληνικό Ψάρι Fish from Greece με το Ελληνικό Κρασί” με τη συνεργασία του chef κ. Παναγιώτη Γιακαλή και του Wine & Spirits Communicator κ. Θόδωρου Λέλεκα. «Σήμερα προσφέρουμε στους επισκέπτες μας ότι καλύτερο παράγει η Ελληνική θάλασσα και η Ελληνική γη.», ανέφερε σχετικά ηΙσμήνη Μπογδάνου Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της ΕΛΟΠΥ.

Τα καθημερινά  γαστρονομικά live cooking sessions στο  περίπτερο της ΕΛΟΠΥ, προσέλκυσαν πολλούς Έλληνες και ξένους επισκέπτες, καθώς ο διακεκριμένος Έλληνας Chef κ. Κωνσταντίνος Βασσάλος με το επιτελείο του ετοίμαζε καθημερινά γευστικούς μεζέδες με τα κύρια είδη που παράγουν τα 20 Μέλη της ΕΛΟΠΥ, τσιπούρα, λαβράκι, κρανιό και φαγκρί βραχύπτερο.

Να σημειωθεί ότι σταθερά η ΕΛΟΠΥ δίνει το παρόν στην πιο σημαντική διεθνή έκθεση ιχθυηρών. Βασικοί πυλώνες συμμετοχής:

  • Η εξωστρέφεια, η καινοτομία, η επαφή με πελάτες και συνεργάτες, οι εμπορικές συμφωνίες, οι νέες τάσεις της αγοράς.
  • Η στήριξη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), με δυνατή εκπροσώπηση υψηλόβαθμων στελεχών.
  • Η εκπροσώπηση της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μαδρίτη μέσω του Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α’, Επικεφαλής Γραφείου ΟΕΥ Μαδρίτης.

«Το πρόγραμμα δράσης που έχει εκτελέσει η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) τα τελευταία 6 χρόνια, έχει αναδείξει τον ηγετικό ρόλο που έχει το Ελληνικό Ψάρι μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας από άποψη ποιότητας και θρεπτικής αξίας σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.» Με αυτήν τη φράση του ο κ. Απόστολος Τουραλιάς, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της  ΕΛΟΠΥ, συνοψίζει τη δυναμική της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας και τη σημασία που έχει να συμμετέχει δυναμικά και αποτελεσματικά σε μεγάλες ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις.

Στην Seafood Expo Global, που έλαβε χώρα στη Βαρκελώνη 25 – 27 Απριλίου 2023, η ΕΛΟΠΥ συμμετείχε με περίπτερο 300τμ σε κύριο σημείο της έκθεσης, όπου φιλοξένησε τα Μέλη της, εκθέτες και επισκέπτες, προσδίδοντας κύρος και προστιθέμενη αξία στον κλάδο και την Ελλάδα.

Την EΛΟΠΥ τίμησαν με την παρουσία τους τα υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γενική Διευθύντρια Αλιείας κα Πέτρου, Επικεφαλής Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας κα Γιόκαλα, Διευθυντής Αλιευτικής Πολιτικής και Αξιοποίησης Προϊόντων Αλιευτικής Παραγωγής κ. Καμπόλης και κορυφαία στελέχη των ελληνικών επιχειρήσεων. Την Ελληνική Πρεσβεία στη Μαδρίτη εκπροσώπησε ο κ.   Παντελής Γκάσιος, Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α’, Επικεφαλής Γραφείου ΟΕΥ Μαδρίτης.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Ιαπωνία, μια χώρα παραδοσιακά γνωστή για το σάκε, την τελετουργία του τσαγιού και το εκλεπτυσμένο ουίσκι της, τα τελευταία χρόνια επιχειρεί ένα τολμηρό...

REPORTS

Τα σταφύλια, και συγκεκριμένα εκείνα του είδους Vitis vinifera, κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στην παγκόσμια γεωργία και το εμπόριο. Η σημασία τους εκτείνεται από...

REPORTS

Το Οινοποιείο Ακριώτου στις Πλαταιές Βοιωτίας είναι πλέον επισκέψιμο καθημερινά και προσκαλεί τους φίλους του κρασιού για μια αυθεντική εμπειρία οινογνωσίας, στον τόπο όπου...

REPORTS

Την έντονη δυσαρέσκεια τους με την εξαίρεση πολύπαθων αμπελουργικών περιοχών της χώρας από το Μέτρο 23 εξέφρασαν αντιπρόσωποι όλων των αμπελουργικών περιοχών της χώρας...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Νέο συμβόλαιο τιμής στο κρασί με συνέπεια στον πολιτισμό προωθεί ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου. Άνοιγμα στο σύνολο των συντελεστών του κλάδου υπόσχεται ο νέος...

REPORTS

Μια νέα εξέλιξη στη γεωργική τεχνολογία προέκυψε από την Κίνα, όπου μια εταιρεία παρουσίασε ένα ρομπότ ζιζανιοκτονίας με λέιζερ που έχει σχεδιαστεί για να...

REPORTS

Στην αγορά 838.717 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας Κτήμα Λαζαρίδη προχώρησε η Ολυμπία Συμμετοχών, με το ποσοστό της να διαμορφώνεται πλέον στο 12,70%.

REPORTS

Την έντονη δυσαρέσκεια τους με την εξαίρεση πολύπαθων αμπελουργικών περιοχών της χώρας από το Μέτρο 23 εξέφρασαν αντιπρόσωποι όλων των αμπελουργικών περιοχών της χώρας...