Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Άνοιγμα σε οινοτουρισμό και ενίσχυση οινικού brand για τον ΕΟΣ Σάμου

Το στίγμα των τελευταίων αναπτυξιακών κινήσεων του Ενιαίου Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Σάμου, μεταξύ των οποίων βρίσκεται η περαιτέρω έμφαση στο κομμάτι της επισκεψιμότητας καθώς και η ενίσχυση της οινικής φήμης του νησιού στις διεθνείς αγορές, μετέφεραν στη γενική γραμματεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο επικεφαλής του σχήματος, Γιάννης Σκούτας και ο υπεύθυνος παραγωγής, Θεόδωρος Χαρμπής.

Το πρωί της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου οι δύο άντρες συνάντησαν την Γενική Γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου.

Στη συνάντηση ο πρόεδρος ενημέρωσε την ΓΓ  για την πορεία του ΕΟΣ Σάμου, ενός από τους παλαιότερους Συνεταιρισμούς, που το Οινοποιείο του  συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 μεγαλύτερων Οινοποιείων της Χώρας μας. Τόνισε ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που έχει διαμορφώσει ο COVID-19, τα οικονομικά στοιχεία του ΕΟΣ συνεχώς βελτιώνονται. Το σαμιώτικο κρασί αποτελεί βασικό οινικό πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό. Ειδικά ο τομέας της παραγωγής φυσικών κρασιών αυξάνει συνεχώς το μερίδιό του στην εγχώρια και ιδίως στη διεθνή αγορά, με κύριες εξαγωγές προς τη Γαλλία.

Ειδική αναφορά έγινε στις δυνατότητες ανάπτυξης του οινοτουρισμού, καθώς το οργανωμένο επισκέψιμο Οινοποιείο του ΕΟΣ μαζί με το Μουσείο Οίνου αποτελούν ελκυστικό προορισμό για τους επισκέπτες του νησιού, που έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να γευθούν τα υψηλής ποιότητας κρασιά που παράγονται.

Παράλληλα, συζητήθηκαν από κοινού με  τα μέλη του Συνεταιρισμού οι βασικοί άξονες της δράσης του, που είναι η ισχυροποίηση της αναγνωρισιμότητας και ανταγωνιστικότητας των προϊόντων, η διαρκής ποιοτική αναβάθμισή τους και η δημιουργία νέων που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες επιλογές του καταναλωτή.

Η κυρία Καλογήρου έδωσε τα συγχαρητήριά της στα στελέχη και στους εργαζόμενους του ΕΟΣ για την επιτυχημένη προσπάθεια, που αποτελεί παράδειγμα συλλογικότητας και συνεργασίας. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι θα είναι δίπλα τους και θα συνδράμει  στην κάθε τους προσπάθεια.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η διάσωση της ελληνικής αμπελουργίας  ήταν το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης  συνάντησης , του νεοεκλεγέντα Προέδρου του ΣΕΟ κ. Στέλιου Μπουτάρη....

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Αισιόδοξη είναι η εικόνα της παραγωγής στους αµπελώνες σε όλη τη χώρα, καθώς, όπως παρατηρούµε από τους επιτόπιους ελέγχους στα αµπέλια, η παραγωγή είναι...

REPORTS

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Δημοκρατία της Μολδαβίας θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Συνέδριο Αμπέλου και Οίνου, ένα σημαντικό γεγονός για την παγκόσμια...

REPORTS

Τα αποτελέσματα του 2025 International Wine Challenge, τα οποία ανακοινώθηκαν αυτόν τον μήνα στο Λονδίνο, σηματοδοτούν μια αξιοσημείωτη μεταβολή στην παγκόσμια βιομηχανία κρασιού.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

REPORTS

Η διάσωση της ελληνικής αμπελουργίας  ήταν το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης  συνάντησης , του νεοεκλεγέντα Προέδρου του ΣΕΟ κ. Στέλιου Μπουτάρη....

REPORTS

Η Μεσσηνία γιορτάζει τον οίνο την ιστορία και τις προοπτικές των χαρισματικών terroirs στο 3ο Messinia Terroirs Wine Festival.

REPORTS

Ενώ οι δυνατότητες για συνολική αύξηση των πωλήσεων κρασιού στην Κίνα παραμένουν μέτριες, μια νέα έκθεση της ProWine αναδεικνύει τα λευκά κρασιά ως ένα πολλά υποσχόμενο...