Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Valia Calda και Lacrima τα χρυσά κρασιά της Μονής Βουτσά στο Παρίσι

Μία ακόμη μεγάλη διεθνής διάκριση έρχεται για τα κρασιά που παράγονται από μοναχούς στην Ιερά Μονή Βουτσάς.

Μια ανάσα από τον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου της Βόρειας Πίνδου, ανάμεσα σε πυκνά δάση βελανιδιάς, οξιάς και πεύκου, η Ιερά Μονή Βουτσάς η οποία έχει αναβιώσει τους ορεινούς μοναστηριακούς αμπελώνες

Το παλαιωμένο κόκκινο κρασί Valia Calda και το λευκό Lacrima της σειράς Imperator είναι αυτά που διακρίθηκαν και κατέκτησαν το χρυσό βραβείο. Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο Παρίσι από το London-newspaper.com  ένα από τα πιο γνωστά περιοδικά εισαγωγής προϊόντων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα και στους ανθρώπους πίσω από το οινοποιείο και τα κρασιά μας» σημειώνουν οι άνθρωποι της Μονής.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για 11η χρονιά τα κορυφαία κόκκινα κρασιά της Ελλάδας παρουσιάζονται δίπλα σε εξίσου σπουδαίες δημιουργίες του διεθνή αμπελώνα στην έκθεση που δικαίως φέρει το...

REPORTS

Η ιστορική Viña Santa Rita της Χιλής κατέκτησε την πρώτη θέση στη φετινή λίστα του Forbes με τις 50 καλύτερα οινοποιεία του κόσμου, μια...

REPORTS

Οι γιορτές, οι επιτυχίες, οι προσωπικές στιγμές αλλά και οι έρωτες εξακολουθούν να συνδέονται με ένα παγωμένο ποτήρι αφρώδους οίνου. Μια παλιά συνήθεια που...

REPORTS

Η ιταλική αγορά κρασιού βρίσκεται σε μια περίοδο αναδιάταξης, με το κοινό να δείχνει ολοένα μεγαλύτερη προτίμηση στην ποιότητα, τη βιωσιμότητα και στις πιο...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Διευρύνουν σταθερά την παρουσία τους στον οινικό χάρτη της χώρας τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας, τουλάχιστον όπως αυτά δίνουν τα τελευταία χρόνια το παρών...

REPORTS

Την κατάταξη των αιτούντων περιόδου 2025-2026 για επενδύσεις σε οινοποιεία ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την διαδικασία των ενστάσεων να ξεκινά στις 26...

REPORTS

Το VINSANTO MIKRA THIRA είναι ο πρώτος επιδόρπιος οίνος του οινοποιείου, μια δημιουργία που εξελίχθηκε με αργό ρυθμό και υπομονή...

REPORTS

Ο παγκόσμιος οινικός κλάδος μετέβη στο 2025 μέσα σε μια περίοδο βαθιάς προσαρμογής, όπου η κατανάλωση μειώνεται αισθητά, αλλά η ζήτηση για ποιοτικότερο κρασί...