Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Valia Calda και Lacrima τα χρυσά κρασιά της Μονής Βουτσά στο Παρίσι

Μία ακόμη μεγάλη διεθνής διάκριση έρχεται για τα κρασιά που παράγονται από μοναχούς στην Ιερά Μονή Βουτσάς.

Μια ανάσα από τον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου της Βόρειας Πίνδου, ανάμεσα σε πυκνά δάση βελανιδιάς, οξιάς και πεύκου, η Ιερά Μονή Βουτσάς η οποία έχει αναβιώσει τους ορεινούς μοναστηριακούς αμπελώνες

Το παλαιωμένο κόκκινο κρασί Valia Calda και το λευκό Lacrima της σειράς Imperator είναι αυτά που διακρίθηκαν και κατέκτησαν το χρυσό βραβείο. Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο Παρίσι από το London-newspaper.com  ένα από τα πιο γνωστά περιοδικά εισαγωγής προϊόντων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα και στους ανθρώπους πίσω από το οινοποιείο και τα κρασιά μας» σημειώνουν οι άνθρωποι της Μονής.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.

REPORTS

Η Μεσσηνία γιορτάζει τον οίνο την ιστορία και τις προοπτικές των χαρισματικών terroirs στο 3ο Messinia Terroirs Wine Festival.

REPORTS

Κάθε γουλιά του Doux Basil Smash Cocktail είναι ένας ύμνος στις αισθήσεις. Ένα cocktail που δεν φτιάχτηκε απλώς για να δροσίζει - φτιάχτηκε για...

REPORTS

Άνοιγμα σε νέες αγορές πέραν των ΗΠΑ για κρασί και αγροτικά ήταν η σύσταση του Επιτρόπου Γεωργίας, Κρίστοφ Χάνσεν, στη διάρκεια ακρόασης του ενώπιον...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

REPORTS

Σε µια µοναδική σύµπραξη γεύσεων, αρωµάτων και πολιτισµού, τα Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήµα Σεµέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εµβληµατικό Μουσείο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.