Οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:
Ποικιλία, Τιμή (ευρώ/κιλό)
- Ασύρτικο: 0,80
- Θραψαθήρι: 0,70
- Λευκές ποικιλίες: (Βιδιανό, Μοσχάτο, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Μαλβαζία Αρωμάτικα , Αθήρι, Πλυτό): 0.60
- Ερυθρές Ποικιλίες (Merlot, Cabernet): 0,55
- Syrah: 0.45
- Μαντηλάρι: 0,30
- Λιάτικο: 0,45
- Βηλάνα: 0,35
- Κοτσιφάλι: 0,40
- Κοτσιφολιάτικο: 0,30
Όσον αφορά την παραλαβή λευκών οινοσταφύλων, τονίζεται πως θα υπάρξει διαφοροποίηση στην τιμή και στην επεξεργασία.
Πιο συγκεκριμένα:
- 0,30 ευρώ το κιλό για λευκά οινοστάφυλα τα οποία ανήκουν σε οινοποιήσιμο κωδικό
- 0,25 ευρώ το κιλό για λευκά οινοστάφυλα τα οποία θα οδηγηθούν σε ξεχωριστή διαδικασία επεξεργασίας.
Η Οργάνωση συνιστά στους παραγωγούς – μέλη της τα οινοστάφυλα να προσκομίζονται σε πλαστικά κιβώτια (κλούβες) την ίδια ημέρα της κοπής τους και απαρέγκλιτα να τηρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
- Να έχουν ικανοποιητικό βαθμό ωριμότητας τουλάχιστον 12,5 Be για τις ερυθρές ποικιλίες και 12 Be για τις λευκές.
- Να μην έχουν μυκητολογική προσβολή (σάπισμα) και ηλιοεγκαύματα