Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Tέσσερις διαφορετικές εκφράσεις του κρητικού αμπελώνα στα Λυραράκης Micro Batches 2024

Στη σειρά Micro Batch, κάθε οίνος είναι ένα πείραμα – με μια γηγενή ποικιλία, έναν άγνωστο τόπο ή μια νέα προσέγγιση.

Το 2024 φέρνει τέσσερις διαφορετικές εκφράσεις του κρητικού αμπελώνα – οίνους περιορισμένης παραγωγής με μοναδικό χαρακτήρα.

004 Λιάτικο Μαύρο Σπήλιο

Αιωνόβια κλήματα Λιάτικου από τη Σητεία φυτεύτηκαν στον αμπελώνα «Μαύρο Σπήλιο» στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της δέσμευσής μας για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας της Ανατολικής Κρήτης. Αυτό το εκφραστικό ερυθρό κρασί είναι καρπός της προσπάθειάς μας. Ζύμωση με αυτόχθονες ζύμες και παλαίωση για 3 μήνες σε ανοξείδωτη δεξαμενή και επιπλέον 3 μήνες σε παλιά δρύινα βαρέλια.

Δυναμικό παλαίωσης: 3–6 χρόνια.

005 Θραψαθήρι Ρούμα

Από 30χρονα, ξηρικά, βιολογικά κλήματα στα 450μ., δίπλα σε δρυοδάσος στο αρχαίο χωριό Ρούμα. Αργή ωρίμανση των σταφυλιών, αρωματική καθαρότητα και συμπύκνωση με δροσιστική οξύτητα. Πάνω από το μισό του χυμού ζυμώθηκε σε παλιά δρύινα βαρέλια όπου παρέμεινε για 9 μήνες. Το κρασί ωρίμασε σε foudre 600L δεύτερης χρήσης και εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο και χωρίς διαύγαση.

Δυναμικό παλαίωσης: 3–6 χρόνια

 006 Βιδιανό Κούλες

Σ’ ένα χαρισματικό αμπέλι, ριζωμένο κάτω από τα ερείπια ενός κάστρου στην κορυφή «Κούλες» στην Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου, η ποικιλία Βιδιανό αποκτά οξύτητα και γευστικό πλούτο που υπόσχονται μακρόχρονη παλαίωση. Ζύμωση με αυτόχθονες ζύμες και παλαίωση σε παλιά δρύινα βαρέλια για 8,5 μήνες.

Δυναμικό παλαίωσης: 6–9 χρόνια.

008 Βιδιανό Ανεμομύλια

Ένα ταξίδι κληρονομιάς για το Βιδιανό από τη γενέτειρά του στην Κεντρική Κρήτη σε μια νέα περιοχή ανατολικά. Εκεί, στη θέση «Ανεμομύλια», η δροσιά του ανέμου διαμορφώνει ένα ορυκτό και βοτανικό προφίλ αποκαλύπτοντας μια διαφορετική πλευρά της ποικιλίας. Αυθόρμητη ζύμωση για 22 ημέρες, παλαίωση με τις οινολάσπες για 6,5 μήνες, εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα και χωρίς διαύγαση.

Δυναμικό παλαίωσης: 3–6 χρόνια.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 6 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Ελληνικά Οινοποιεία Α.Ε., στο πλαίσιο της στρατηγικής της για ενίσχυση της κεφαλαιακής της...

REPORTS

Οι Ισπανοί οινοπαραγωγοί αντιμετωπίζουν μια δύσκολη χρονιά, καθώς οι νέοι βρετανικοί δασμοί για την περιεκτικότητα σε αλκοόλ έχουν οδηγήσει σε σημαντική μείωση των εξαγωγών...

REPORTS

Το οινοποιείο Tablas Creek στην Καλιφόρνια ολοκλήρωσε ένα ιστορικό επίτευγμα, παράγοντας 14 μονοποικιλιακά κρασιά από τις επιτρεπόμενες ποικιλίες σταφυλιών της διάσημης γαλλικής ονομασίας προέλευσης...

REPORTS

Την αναγνώριση που τους αξίζει επιδιώκουν, όπως λένε, οι βρετανοί οινοποιοί να αποσπάσουν από το παγκόσμιο κοινό, μέσω της επικείμενης εβδομάδας οίνου στις 21-29...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Οι οίνοι με περιορισμένο ή χωρίς αλκοόλ αναμφίβολα αποτελούν μια νέα τάση παγκοσμίως, που υιοθετείται κυρίως από την νέα γενιά καταναλωτών. Υπό αυτό το...

REPORTS

Η οικογένεια Λαζαρίδη αύξησε στο 80,047% τη συμμετοχή της στην «Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη Α.Ε.», έπειτα από την αποχώρηση του Θωμά Κωνσταντινίδη.

REPORTS

Οι δύο σπουδαιότερες οινικές περιοχές της Ιταλίας κυριάρχησαν στις διεθνείς πωλήσεις κρασιών υψηλής ποιότητας το 2024, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή αξία και την παγκόσμια απήχησή...

REPORTS

Τα κρασιά Cabernet Sauvignon είναι μεταξύ των πρώτων κυκλοφοριών κάτω από μια μη κερδοσκοπική ετικέτα που δημιουργήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Davis, ένα...