Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

To πρώτο ερυθρό ταξιδεύει στο χρόνο

Μεγάλη δυναμική παλαίωσης για το Κτήμα Γεροβασιλείου

Επιλέξαμε έξι σοδειές, δημιουργήσαμε την απόλυτη κάθετη γευστική δοκιμή και την παρουσιάζουμε: Κτήμα Γεροβασιλείου Ερυθρός 2001, 2002, 2003, 2004, 2007 και 2009.

Η παλαίωση στο Κτήμα Γεροβασιλείου

Η ποικιλία, η διαφοροποίηση των κλιματικών συνθηκών ανά έτος, ο τρόπος οινοποίησης, η ωρίμαση σε βαρέλια σε κατάλληλη θερμοκρασία-υγρασία και η σωστή συντήρησή του στη φιάλη είναι οι παράγοντες που καθορίζουν τη δυνατότητα ή μη παλαίωσης του κρασιού. Τα κρασιά του Κτήματος παλαιώνουν σε δρύινα γαλλικά βαρέλια, στην υπόγεια κάβα και σε ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας. Η παλαίωση στη φιάλη συνεχίζεται σε ειδικό υπόγειο χώρο με τα πιο σύγχρονα μέσα διατήρησης-συντήρησης. Το Κτήμα Γεροβασιλείου Ερυθρός, το πρώτο ερυθρό κρασί του Κτήματος, παράγεται από το 1990. Ξεκίνησε ως ένα χαρμάνι Syrah, Merlot και Grenache Rouge, το οποίο όμως Grenache Rouge αντικαταστάθηκε το 2010 από το Λημνιό. Πρόκειται για ποικιλίες που έχουν προσαρμοστεί άριστα στην Επανομή, με αποτέλεσμα να δίνουν ένα τυπικό κρασί, που εκφράζει ιδανικά το μικροκλίμα της περιοχής και παρουσιάζει μεγάλη δυναμική παλαίωσης. Γενικά χαρακτηριστικά του κρασιού κατά την παλαίωση: Βαθύ γκρενά χρώμα, εκφραστική καθαρή μύτη με αρώματα ώριμων μαύρων φρούτων όπως άγριο δαμάσκηνο και βατόμουρο, γλυκόριζα, φινετσάτα αρώματα δρυός και νότες μπαχαρικών. Στην πλούσια παλέτα, ώριμες ταννίνες, μεταξένια υφή, εξαιρετική καθαρότητα και σαφήνεια φρούτου, νότες δέρματος και κακάο, που παραμένουν ως το μακρύ του τελείωμα.

Κτήμα Γεροβασιλείου Ερυθρός 2001, 2002, 2003, 2004, 2007 και 2009

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Α πό τη φύτευση και τη διαµόρφωση των γραµµών έως τη συγκοµιδή και τη διαχείριση των υπολειµµάτων, κάθε αµπελουργικό έχει πλέον το κατάλληλο µηχάνηµα....

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ευκολόπιοτη και σύνθετη, φιλική αλλά και «ψαγμένη» η Μαλαγουζιά δεν περνά ποτέ απαρατήρητη. Με προτάσεις που προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όταν μπαίνει...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

To WSPC σε συνεργασία με τη Winebox διοργανώνει ένα μοναδικό masterclass με τον Charles Duval-Leroy, επικεφαλής του φημισμένου οίκου Champagne Duval-Leroy την Τετάρτη 29...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...

REPORTS

Δέκα χρόνια μετά την θεμελίωση της ιδέας, η έκδοση θεσμός The Top50 του Wine Trails επιστρέφει πιο ώριμη και φιλόδοξη από ποτέ. Με ανανεωμένη...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Εκδόθηκε η τελική κατάταξη δικαιούχων για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων 2025-2026, όπου περιλαμβάνονται 940 ΑΦΜ, με το συνολικό ποσό που δικαιούνται να ανέρχεται στα...