Η αναγνώριση αυτή αποτελεί επιστέγασμα της διαρκούς προσήλωσης του Κτήματος Σεμέλη στην ποιότητα, την έρευνα και την ανάδειξη του ελληνικού terroir. Από την καλλιέργεια των αμπελώνων σε Νεμέα και Μαντινεία, έως τις σύγχρονες πρακτικές οινοποίησης και τη μοναδική εμπειρία φιλοξενίας, η ομάδα του Κτήματος εργάζεται με συνέπεια για τη δημιουργία κρασιών ανώτερης ποιότητας, με αυθεντικότητα, ισορροπία και ξεχωριστό χαρακτήρα.
Το βραβείο παρέλαβε η Αλεξάνδρα Χατζηλάσκαρη, Group Chief Hospitality Officer του ομίλου Ελληνικά Οινοποιεία, εκπροσωπώντας το σύνολο των ανθρώπων που εργάζονται καθημερινά για την ανάπτυξη και την προβολή της ελληνικής οινοποιίας, εντός και εκτός συνόρων.

Η διάκριση αυτή εντάσσεται σε μια σταθερή πορεία ανάπτυξης, κατά την οποία το Κτήμα Σεμέλη έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για την περιοχή της Νεμέας και για την ελληνική οινοποιία συνολικά. Με στρατηγική εξωστρέφειας, υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές και επένδυση στη σύγχρονη οινοποιεία, το Κτήμα συνεχίζει να προβάλλει δυναμικά το ελληνικό κρασί στη διεθνή σκηνή.
Το Κτήμα Σεμέλη, μέλος του ομίλου Ελληνικά Οινοποιεία, συνεχίζει δυναμικά την πορεία του, τιμώντας τη μακρά οινική παράδοση της χώρας και προσβλέποντας σε ένα μέλλον με ακόμη περισσότερη καινοτομία, δημιουργικότητα, εξωστρέφεια και διεθνείς διακρίσεις.
Σχετικά με το ΚΤΗΜΑ ΣΕΜΕΛΗ:
Με ιστορία που ξεκινά το 1979, το Κτήμα Σεμέλη έχει εξελιχθεί σε μία από τις κορυφαίες και πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες οινοποιητικές μονάδες της Ελλάδας. Από το 2003, το υπερσύγχρονο οινοποιείο λειτουργεί στο Κούτσι της Νεμέας, στην καρδιά ενός μοναδικού terroir, περιτριγυρισμένο από ιδιόκτητους αμπελώνες που εκτείνονται σε 50 στρέμματα, από τα συνολικά 300 που καλλιεργούνται σε δύο εμβληματικές ΠΟΠ ζώνες: τη Νεμέα και τη Μαντινεία.
Η παραγωγή επικεντρώνεται στη δημιουργία κρασιών υψηλής ποιότητας, με διακριτή ταυτότητα, συνέπεια και οινική άποψη. Από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του, η κινητήριος δύναμη του Κτήματος είναι το πάθος για τη δημιουργία ανώτερης ποιότητας κρασιού, με έμφαση στην καινοτομία. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 50 ειδικευμένους εργαζομένους και εφαρμόζει ένα προηγμένο, ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγικών διαδικασιών και βιώσιμης διαχείρισης.
Λίγα λόγια για τον όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ
Ο Όμιλος Ελληνικά Οινοποιεία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία οίνων, καθώς και στην εμφιάλωση και διάθεση φυσικού μεταλλικού νερού.
Με κύριους βραχίονες την ιστορική Μπουτάρη Οινοποιεία Α.Ε. – με τρεις οινοποιητικές μονάδες, περισσότερες από 40 ετικέτες και τη διαχείριση του ιστορικού brand CAMBAS – το Κτήμα Scalarea στην Κρήτη, που ξεχωρίζει για τα κρασιά του κρητικού αμπελώνα, τα αποστάγματα και τη φιλοξενία του, καθώς και από τον Ιανουάριο του 2025 το Κτήμα Σεμέλη, γνωστό για τη δέσμευσή του στην παραγωγή υψηλής ποιότητας οίνων με έμφαση τις αμπελουργικές ζώνες της Νεμέας και της Μαντινείας, ενισχύει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο του ομίλου. Η στρατηγική συνεργασία με τους βιολογικούς αμπελώνες Navarino και η δραστηριότητα της ΙΟΛΗ ΠΗΓΗ Α.Ε., με την εμφιάλωση φυσικού και ανθρακούχου μεταλλικού νερού από ιδιόκτητη πηγή στους πρόποδες του βουνού Οίτη, συμπληρώνουν το πολυδιάστατο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου.
Με επίκεντρο την ποιότητα, την καινοτομία και την εξωστρέφεια, τα Ελληνικά Οινοποιεία δημιουργούν προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας για την ελληνική και διεθνή αγορά. Από το 2022, βασικός μέτοχος του Ομίλου είναι η Sterner Stenhus, σε συνεργασία με ομάδα Ελλήνων και ξένων επενδυτών.
























