Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

To “Greek Wine Cocktail” διοργανώνει η Πάτρα

Η εκδήλωση γευσιγνωσίας της Πάτρας με τίτλο “Greek Wine Cocktail” θα λάβει μέρος στο κατάστημα Piazza Santa Rosa. Εκεί θα χρησιμοποιηθούν 7 ελληνικές ετικέτες κρασιού και αποσταγμάτων ως βάση για να δημιουργηθούν αντίστοιχα cocktail.

Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7/10/2020 στις 19.00 και σκοπός της είναι να ανεδείχθη η χρήση των ελληνικών ετικετών και σε παρασκευές cocktail, με στόχο να βοηθήσουμε τα ελληνικά οινοποιεία στην απορρόφηση της παραγωγής που δέχθηκε ισχυρό πλήγμα λόγω της πανδημίας, αναδεικνύοντας κι άλλες χρήσης των προϊόντων τους.

Ο Αργύρης Σελιμας από το Abbey γνωστός στο χώρο των cocktail, συγκεντρώνει την εμπειρία του και θα χρησιμοποιήσει μοναδικές ελληνικές ετικέτες κρασιών και αποσταγμάτων ως βάση για να δημιουργήσει 7 ξεχωριστά  cocktail.

Η Βασιλική Διαμαντή αναμένοντας τα αποτελέσματα για την πιστοποίηση στο χώρο του κρασιού WSET Level 3,  θα επιμεληθεί την εισαγωγή μας, τόσο στον οινικό ελλαδικό χώρο όσο και στις ετικέτες που θα χρησιμοποιηθούν.

Στη συνέχεια ο Αργύρης Σελιμας μετά από μια σύντομη εισαγωγή στα cocktail θα παρουσιάζει όλη την διαδικασία και φιλοσοφία παρασκευής κάθε cocktail και στην συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάζουμε μια μικρή ποσότητα του αποτελέσματος.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Patras Wine Club και αποτελεί μέρος των προγραμματισμένων οινογνωσιών για την καλοκαιρινή σεζόν που είχε αναβληθεί λόγω των μέτρων της πανδημίας.

Στην εκδήλωση έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και οι θέσεις έχουν περιοριστεί αυστηρά στις 25.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με το Fendt e100 Vario η Fendt παρουσίασε ένα ευέλικτο µικρών διαστάσεων ηλεκτρικό τρακτέρ ειδικά σχεδιασµένο για να δουλεύει άνετα, αθόρυβα, αλλά και «πράσινα»...

REPORTS

Οι ευρωπαϊκές εξαγωγές κρασιού προς τις Ηνωμένες Πολιτείες έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ το 2024, αλλά τα νούμερα κρύβουν μια πολύπλοκη και δύσκολη πραγματικότητα για...

REPORTS

Kαταρτίστηκε με απόφαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Ανδριανού ο Εθνικός Κατάλογος ποικιλιών, υποκειμένων και κλώνων αμπέλου (Vitis L.), ο οποίος τέθηκε σε ισχύ...

REPORTS

Ο φετινός τρύγος του μοσχάτου στη Σάμο ξεκινά την Πέμπτη 31 Ιουλίου και θα διαρκέσει ως το Σεπτέμβρη και η παραγωγή, παρά τις κλιματικές...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στο Μουσείου Οίνου της Σάμου, που παντρεύει την αυθεντική οινική παράδοση με τη σύγχρονη μουσειακή άποψη, οι συμμετέχοντες στις premium γευσιγνωσίες, ταξιδεύουν μέσα από...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία αλκοολούχων ποτών αλλάζει ραγδαία, καθώς οι νέες προτιμήσεις των καταναλωτών και οι τεχνολογικές εξελίξεις καθορίζουν ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο.

REPORTS

Οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειών ενημερώνουν ότι οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μόνο ηλεκτρονικά...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κατάθεση ψυχής και όχι ένα απλό προϊόν είναι το τσίπουρο, και ειδικά το παλαιωµένο, σύµφωνα µε τον εµβληµατικό αποσταγµατοποιό Κώστα Τσιλιλή, τον άνθρωπο που...