Connect with us

Αναζήτηση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

TANNAT SINGLE VINEYARD 2019

Κτήμα Πυργάκη

TANNAT SINGLE VINEYARD 2019

RED WINE

Ερυθρό Ξηρό

VOL: 14.0 %

Η συγκομιδή των σταφυλιών γίνεται χειρονακτικά και επιλέγονται μόνο τα ώριμα και υγειή σταφύλια. Παραμένουν για 5 μέρες σε χαμηλή θερμοκρασία με συνεχείς ανακυκλώσεις για να επιτευχθεί η μέγιστη εκχύλιση χρωστικών και αρωματικών στοιχίων. Ερυθρά οινοποίηση με ελεγχόμενη θερμοκρασία ζύμωσης για 25 με 30 περίπου μέρες. Mετά την αποζύμωση παραμονή για λίγους μήνες σε δεξαμενή με συνεχή batonage. Ακολουθεί το πρώτο στάδιο παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια για 15 περίπου μήνες. Επιλέγονται τα καλύτερα βαρέλια τα οποία εμφιαλώνονται. Μετά την εμφιάλωση οι φιάλες παραμένουν για 15 μήνες στην κάβα του οινοποιείου για το δεύτερο στάδιο της παλαίωσης.

Ένα ιδιαίτερο κρασί με μοναδική αρωματική πολυπλοκότητα και υψηλό αλκοολικό βαθμό. Χρώμα βαθύ πορφυρό. Πλούσιο σώμα βελούδινο με έντονη τανική δομή και επίγευση που διαρκεί. Πολύπλοκο και έντονο μπουκέτο αρωμάτων από ώριμα κόκκινα φρούτα και βιολέτα. Διακριτική παρουσία βανίλιας, σοκολάτας καφέ και μπαχαρικών. Έντονα αρωμάτα δρυός. Σώμα πλούσιο, γεμάτο με έντονη τανική δόμη και μακρά επί-γευση.

ΧΑΡΤΗΣ

Νεμέα

GRAPES

Tannat

κρεας κοκκινο
τυρι κοκκινο
λαχανικα κοκκινο
ψαρι κενο
χωρις γλυκο

Σχετικά Άρθρα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η ενδυνάμωση του ρόλου των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων της χώρας, που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος βρέθηκε προ ημερών στο...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.