Η οινική Κρήτη ταξιδεύει στην Κύπρο με εικοσιέξι (26) Οινοποιούς, έντεκα (11) γηγενείς ποικιλίες, επτά (7) ζώνες ΠΟΠ και έξι (6) ζώνες ΠΓΕ, και προσκαλεί ειδικούς και ερασιτέχνες για γευστικές δοκιμές και ανταλλαγή οινικών απόψεων.
Το μεγάλο ραντεβού έχει δοθεί στο Ceti Locale, στη Λεμεσό την Κυριακή 10 Απριλίου 2022.
Πάνω από 300 ετικέτες από κρητικές και διεθνείς ποικιλίες, νέες και παλαιές εσοδείες, θα παρευρεθούν στους πάγκους των οινοποιείων που συμμετέχουν στην έκθεση με τους παραγωγούς εύκαιρους για συζήτηση, οινικές ερωτήσεις και καθοδήγηση στις γευστικές δοκιμές. Στην έκθεση θα πρωταγωνιστήσει το Βιδιανό, το Λιάτικο, το Θραψαθήρι, το Ρωμέικο, τη Βηλάνα και άλλοι θησαυροί του Κρητικού Αμπελώνα.
Το Κρητικό τυρί και το κρητικό παξιμάδι θα συνοδέψουν την γευσιγνωσία των οίνων, προσφέροντας μια εμπειρία δοκιμής Κρητικών Προϊόντων.
Παράλληλα, διοργανώνεται Masterclass για τoν Κρητικό Αμπελώνα με οδηγό τον έμπειρο οινοδημοσιογράφο κ. Νίκο Μάνεση, στις 12:00. Το σεμινάριο αυτό θα σας ταξιδέψει νοερά στην Κρήτη, μιας και θα δοκιμαστούν και κρασιά από την κρητική ποικιλία Βιδιανό (ετικέτες από τα 26 οινοποιεία που θα βρίσκονται στην έκθεση). Η είσοδος στο Masterclass είναι δωρεάν και οι θέσεις περιορισμένες, με σειρά προτεραιότητας.