Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Masterclass γευσιγνωσίας από Οινοποιούς Βορείου Ελλάδας στις 7 Οκτωβρίου

Ρεσιτάλ γευσιγνωσίας προβλέπεται το επερχόμενο masterclass των Οινοποιών Βορείου Ελλάδας «Διεθνείς ποικιλίες: Βόρεια Ελλάδα vs Rest of the World», που φέρνει σε αντιπαράθεση πολυτελή κρασιά από διεθνείς ποικιλίες που καλλιεργούνται τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες καταγωγής τους.

Το masterclass θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Makedonia Palace» την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και αποτελεί μέρος της εκδήλωσης οινογνωσίας και οινογευσίας που συνδιοργανώνουν  ΒορΟινά με την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων, και τον συντονισμό του  έχουν αναλάβει οι τρεις νικητές του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οινοχόων 2024, Γιώργος Ζερβογιάννης, Παναγιώτης Κατσούδας και Δημήτρης Μπάρτζης.

Για χάρη της εκδήλωσης οι 3 sommelier θα δοκιμάσουν 12 ποτήρια από 12 εκλεκτά κρασιά, 6 εκ των οποίων θα έχουν παρασκευαστεί από τους Οινοποιούς Βορείου Ελλάδας και 6 από οινοποιούς του εξωτερικού, προσπαθώντας να απαντήσουν σε σημαντικά ερωτήματα, όπως το πως εκφράζεται μια διεθνής ποικιλία στην Βόρεια Ελλάδα, το εάν ο βορειοελλαδίτικος αμπελώνας αποτελεί δεύτερο σπίτι των διεθνών ποικιλιών και τέλος να προβούν σε μια αναπόφευκτη σύγκριση των διεθνών ετικετών με αυτές που παράγονται από τους έλληνες αμπελουργούς.

Παράλληλα, θα διοργανωθεί και η ημερίδα «Κλιματική κρίση-Σύγχρονες προσεγγίσεις στην καλλιέργεια του άμπελου και στην οινοποίηση», υπό την αιγίδα της ένωσης Οινοποιών Βορείου Ελλάδος και του Τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Αθηνών και του Τμήματος Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Αθηνών. Στα πλαίσια της συζήτησης θα αναλυθούν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον ελληνικό αμπελώνα, η μεθοδολογία ζωνοποίησης αμπελουργικών περιοχών και η εφαρμογή πρακτικών αμπελουργίας ακριβείας.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί και η ημερίδα

Την ίδια μέρα στο ξενοδοχείο θα πραγματοποιηθεί και ένας διάλογος μεταξύ οινοποιών και στελεχών marketing, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Γιώργο Τούλα, όπου θα απαντηθούν διάφορα θέματα γύρω από την σημασία του packaging και των προωθητικών ενεργειών στον τομέα του οίνου.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το έργο HEVA - Ήρωες της ηφαιστειακής γεωργίας της Ευρώπης φτάνει στο τέλος της: τρία χρόνια μετά την ανάκαμψη από τον Covid, η εκστρατεία...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...

REPORTS

12 παραγωγοί της Μεσσηνίας, με όχημα το στρατηγικό έργο Messinia Terroirs, ταξιδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα και παίρνουν τη θέση τους στον 21ο Χάρτη των...

REPORTS

Η Ρετσίνα Μαλαματίνα, σύμβολο παράδοσης και αυθεντικότητας για δεκαετίες, έρχεται στο Σήμερα πιο φρέσκια και σύγχρονη από ποτέ, παρουσιάζοντας τη νέα της εταιρική ταυτότητα....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Στην Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού την Κυριακή 10 Νοεμβρίου συμμετέχουν τα οινοποιία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας.

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

REPORTS

Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει φέρει σε εγρήγορση τη γαλλική οινοβιομηχανία, υπενθυμίζοντας με ανησυχία τις επιπτώσεις του λεγόμενου...