Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Masterclass γευσιγνωσίας από Οινοποιούς Βορείου Ελλάδας στις 7 Οκτωβρίου

Ρεσιτάλ γευσιγνωσίας προβλέπεται το επερχόμενο masterclass των Οινοποιών Βορείου Ελλάδας «Διεθνείς ποικιλίες: Βόρεια Ελλάδα vs Rest of the World», που φέρνει σε αντιπαράθεση πολυτελή κρασιά από διεθνείς ποικιλίες που καλλιεργούνται τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες καταγωγής τους.

Το masterclass θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Makedonia Palace» την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και αποτελεί μέρος της εκδήλωσης οινογνωσίας και οινογευσίας που συνδιοργανώνουν  ΒορΟινά με την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων, και τον συντονισμό του  έχουν αναλάβει οι τρεις νικητές του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οινοχόων 2024, Γιώργος Ζερβογιάννης, Παναγιώτης Κατσούδας και Δημήτρης Μπάρτζης.

Για χάρη της εκδήλωσης οι 3 sommelier θα δοκιμάσουν 12 ποτήρια από 12 εκλεκτά κρασιά, 6 εκ των οποίων θα έχουν παρασκευαστεί από τους Οινοποιούς Βορείου Ελλάδας και 6 από οινοποιούς του εξωτερικού, προσπαθώντας να απαντήσουν σε σημαντικά ερωτήματα, όπως το πως εκφράζεται μια διεθνής ποικιλία στην Βόρεια Ελλάδα, το εάν ο βορειοελλαδίτικος αμπελώνας αποτελεί δεύτερο σπίτι των διεθνών ποικιλιών και τέλος να προβούν σε μια αναπόφευκτη σύγκριση των διεθνών ετικετών με αυτές που παράγονται από τους έλληνες αμπελουργούς.

Παράλληλα, θα διοργανωθεί και η ημερίδα «Κλιματική κρίση-Σύγχρονες προσεγγίσεις στην καλλιέργεια του άμπελου και στην οινοποίηση», υπό την αιγίδα της ένωσης Οινοποιών Βορείου Ελλάδος και του Τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Αθηνών και του Τμήματος Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Αθηνών. Στα πλαίσια της συζήτησης θα αναλυθούν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον ελληνικό αμπελώνα, η μεθοδολογία ζωνοποίησης αμπελουργικών περιοχών και η εφαρμογή πρακτικών αμπελουργίας ακριβείας.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί και η ημερίδα

Την ίδια μέρα στο ξενοδοχείο θα πραγματοποιηθεί και ένας διάλογος μεταξύ οινοποιών και στελεχών marketing, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Γιώργο Τούλα, όπου θα απαντηθούν διάφορα θέματα γύρω από την σημασία του packaging και των προωθητικών ενεργειών στον τομέα του οίνου.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο τρύγος του Μοσχάτου Αλεξανδρείας ξεκίνησε στις 21 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά η ποσότητα ήταν αυξημένη...

REPORTS

Ένα τριήμερο συλλογικό οινοτουριστικό ταξίδι εμπειρίας, έμπνευσης και δημιουργίας στον ελληνικό αμπελώνα διοργάνωσε η Αχαΐα-Αναπτυξιακή Α.Ε. μεταξύ 3-5 Οκτωβρίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2025, στις 18:00, το Κτήμα Γεροβασιλείου υποδέχεται τον μουσικό Κωσταντή Πιστιόλη.

REPORTS

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΕ – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης με δ.τ. ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε., πραγματοποίησε ένα διήμερο εκπαιδευτικό και εμπειρικό οινοτουριστικό ταξίδι στο Αμύνταιο, το...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

Μια ακόμη διεθνής διάκριση για τον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου, καθώς δύο από τα πιο εμβληματικά παλαιωμένα γλυκά κρασιά του, το Samos Anthemis 2019...

REPORTS

Οι φόβοι για την απαγόρευση της μέτριας κατανάλωσης κρασιού υποχωρούν: το προσχέδιο του ΠΟΥ, που παρουσιάστηκε στον ΟΗΕ παρουσιάζει ένα ψήφισμα για το αλκοόλ...

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της στους ιταλικούς αμπελώνες, παίζοντας κεντρικό ρόλο στον τρύγο του 2025 στις Tenute del Cerro.