Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Linovatis, νέο wine bistrot στην πιο όμορφη γωνία της Κηφισιάς

Στόχος αυτού του νέου μαγαζιού είναι ο κόσμος να έρθει κοντά με το κρασί, να το απολαύσει σε συνδυασμό με ένα ωραίο πιάτο φαγητό και έπειτα να φύγει χαρούμενος και ευδιάθετος.

Η φιλοσοφία του μαγαζιού απέχει από τον ελιτισμό του κρασιού, καθώς και από τους βασικούς κανόνες και τους περιορισμούς, πάντα γύρω από το κρασί, για αυτό και το Linovatis βρίσκεται σε ένα σημείο μακριά από την μεγάλη οχλοβοή του κέντρου, προκειμένου να υπάρχει αρμονία ανάμεσα στον εσωτερικό και τον περιβάλλοντα χώρο του μαγαζιού.

Έπειτα, το Linovatis διαθέτει μία τεράστια γκάμα με σαμπάνιες και αφρώδη κρασιά. Στην λίστα του μαγαζιού θα βρει κανείς σαμπάνιες, μάλιστα αρκετές Grand Cru και Premier Cru, Cremant, αλλά και Cava, Prosecco κι ελληνικά αφρώδη. Επίσης υπάρχουν πολλά πιο ήσυχα κρασιά από τον διεθνή και ελληνικό αμπελώνα, καθώς και κρασιά, που προέρχονται από αμπελώνες βιολογικής ή βιοδυναμικής γεωργίας κι έχουν δεχτεί τις ελάχιστες παρεμβάσεις κατά την οινοποίηση.

Το κρασί δεν είναι ένα βιομηχανικό προϊόν κι ότι παραγωγοί και καταναλωτές έχουν μεγάλη ευθύνη για το περιβάλλον. Με το ίδιο κριτήριο επιλέγονται και οι πρώτες ύλες για τα πιάτα. Το μενού βασίζεται πολύ σε όστρακα, θαλασσινά και ψάρια και διαφοροποιείται ανάλογα με την εποχικότητα των πρώτων υλών.

 

Το Linovatis διαθέτει την νοοτροπία ενός Wine bistrot κι όχι ενός εστιατορίου, με λίγα πιάτα, επιλεγμένα ώστε να συνδυάζονται σωστά με τα κρασιά και να εντείνουν την απόλαυσή τους…

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια νέα μελέτη της FTI Consulting σκιαγραφεί μια ανησυχητική πραγματικότητα για τον νοτιοαφρικανικό αμπελώνα: μέσα σε μία δεκαετία, η χώρα χάνει καλλιεργήσιμη έκταση, οι...

REPORTS

Υπάρχουν γιορτινά τραπέζια που μοιάζουν με παιδικό παραμύθι: Ζεστά σπίτια, χαμόγελα, η κουζίνα να μοσχοβολά, το τραπέζι να ‘ναι όμορφα στρωμένο και το σαμιώτικο...

REPORTS

Το Chablis βρίσκεται στη δική του, εύθραυστη ισορροπία: μια ιστορική περιοχή που χτίστηκε πάνω στη φρεσκάδα του Chardonnay και την αυστηρή ορυκτότητά του, αλλά...

REPORTS

Ο Οδηγός MICHELIN αναγνωρίζει την αριστεία στη γαστρονομία και τη φιλοξενία για πάνω από έναν αιώνα. Από την εισαγωγή των αστεριών MICHELIN το 1926...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Διευρύνουν σταθερά την παρουσία τους στον οινικό χάρτη της χώρας τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας, τουλάχιστον όπως αυτά δίνουν τα τελευταία χρόνια το παρών...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων έρχονται να αναδείξουν το αίσθημα της ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και να μας θυμίσουν ότι οι γιορτές είναι για να μοιράζεσαι!...

REPORTS

Την κατάταξη των αιτούντων περιόδου 2025-2026 για επενδύσεις σε οινοποιεία ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την διαδικασία των ενστάσεων να ξεκινά στις 26...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...