Connect with us

Αναζήτηση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Cinsaut Ροζέ

Οινοποιείο Κύαθος

Cinsaut Ροζέ

ΡΟΖΕ ΠΟΤΗΡΙ

Ροζέ Ξηρό

Το Cinsault σαν ποικιλία δίνει στα χέρια του Οινοποιείου Κύαθος µε έδρα τον Εµµανουήλ Παππά Σερρών έναν ιδιαίτερο ροζέ οίνο ΠΓΕ Σέρρες. Η πρώτη ύλη προέρχεται από αµπελώνα γραµµικό σε αµµοαργιλώδες έδαφος µε µέση στρεµµατική απόδοση 1.100 κιλά. Κατά τη διαδικασία της οινοποίησης τα στέµφυλα παραµένουν µε το χυµό για περίπου 10 ώρες και µόλις ο χυµός αποκτήσει το επιθυµητό χρώµα διαχωρίζεται και συνεχίζεται η αλκοολική ζύµωση όπως και για τα λευκά κρασιά σε ψυχώµενες δεξαµενές. Το τριανταφυλλί µε ιωδίζουσες ανταύγειες κρασί που παράγεται ξεχωρίζει χάρη στον αρωµατικό του χαρακτήρα, µε φρουτώδη µύτη, διακριτική οξύτητα και εκφραστική επίγευση.

ΧΑΡΤΗΣ

Σέρρες

GRAPES

Cinsaut

Σχετικά Άρθρα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Αποκαλυπτική της ταχύτητας με την οποία βρίσκει τα πατήματά του, το μέχρι πρότινος παραμελημένο, τσίπουρο, ήταν έκθεση «Ελληνικό Απόσταγμα» που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή...

REPORTS

Μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου σχεδιάζεται να κάνουν το «ντεμπούτο» τους στην αγορά τα πρώτα κρασιά του Κτήματος ΑΛΦΑ, που παράγονται στο νέο βαρυτικό...

REPORTS

Τις πολυάριθμες γηγενείς ποικιλίες του πλέον ποικιλόμορφου Πελοποννησιακού αμπελώνα αλλά και όλα τα καινούρια που συμβαίνουν και αποδεικνύουν την προσαρμοστικότητα του στις προκλήσεις της...

REPORTS

Σε μία κίνηση υψίστης σημασίας για τα κρασιά της Σάμου, αλλά και για το ελληνικό κρασί γενικότερα, ο πρόεδρος του Ενιαίου Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Σάμου...