Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

BarBQ Rib-Eye Black Angus και scotch eggs

Αν επρεπε να πω τι μου έχει λείψει περισσότερο από το BarBQ αυτούς τους τρεις μήνες της δεύτερης καραντίνας, είναι τα scotch eggs. Λέγεται
ότι εφευρέθηκαν τον 18ο αιώνα από ένα πολυτελές πολυκατάστημα στο Λονδίνο, το Fortnum & Mason, αλλά υπάρχει και μια εκδοχή που λέει ότι
προέκυψαν σαν μια παραλλαγή του ινδικού πιάτου Nargisi Kofta.

ΚΕΙΜΕΝΟ Ζήσης Πανάγος

Γενικότερα έχουν γίνει πολλές συζητήσεις γύρω από την προέλευση αυτού του
πιάτου, με τις ιστορίες του πρώτου «σκωτσέζικου αυγού» να εμφανίζονται σε πολλές περιοχές και με πολλές διαφορετικές εκδοχές, χωρίς να μπορεί να αποδώσει κανείς με ακρίβεια την πραγματικότητα. Κι όπως υποστηρίζουν τα παιδιά του BarBQ, δηλαδή ο Χρήστος και ο Άγγελος, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Πως τ’ αυγά δεν είναι σκωτσέζικα! Αν χρειάζεται να πάμε λίγο παρακάτω, στα 12 χρόνια που επισκέπτομαι αδιαλλείπτως το BarBQ, μπορώ να πω ότι δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ. Ο σεφ Νεκτάριος Δανιηλίδης και η ομάδα του στην κουζίνα, υποστηρίζει με την ίδια πάντοτε συνέπεια, ένα πολύ ενδιαφέρον μενού.

Κύριο γνώρισμά του -το λέει άλλωστε και το όνομα- είναι τα φρέσκα κρεατικά άριστης κοπής, με κάθε πρόταση να αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό που υπόσχεται. Πέραν πάσης αμφιβολίας τίθεται και η σφιχτή, θα έλεγα, λίστα κρασιών, παρ’ ότι οι αλλαγές που έχουν γίνει στο διάβα των χρόνων είναι λίγες και είναι φορές που θες κάτι διαφορετικό.
Πάντως, όταν επισκέπτεσαι συχνά ένα χώρο, βάζεις στην άκρη την υψηλή του αισθητική του ή, τέλος πάντων, δεν σου κάνει την ίδια εντύπωση, όπως την πρώτη φορά, το μέταλλο, το δέρμα και οι λιτές γραμμές. Σε τελευταία ανάλυση, εκτός από τα σκωτσέζικα, αυτό που κάνει το BarBQ αναντικατάστατο, είναι η ζεστή του φιλοξενία, τον τόνο της οποίας δίνουν ακούραστα οι δύο φίλοι και εμπνευστές του concept, Άγγελος Φραντζής και Χρήστος Ματαράς. Να αναφερθεί εδώ ότι λόγω των μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού, από τις 3/11/2020 και μέχρι νεωτέρας έχει ανασταλεί η λειτουργία του φυσικού καταστήματος. Ωστόσο, μετά από επιθυμία πολλών φίλων το BarBQ, έχει ενεργοποιήσει και μάλιστα για πρώτη φορά την υπηρεσία του delivery & take away.

Το BarBQ, βρίσκεται επί της Ελευθερίου Βενιζέλου 46 στη Νέα Σμύρνη και -σε κανονικές συνθήκες- είναι ανοιχτό καθημερινά από το μεσημέρι έως 1 π.μ

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σε συμφωνία για τους δασμούς στα ευρωπαϊκά προϊόντα συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων προχώρησαν την Κυριακή 28 Ιουλίου ο Ντόναλντ Τραμπ και η επικεφαλής της Κομισιόν...

REPORTS

Η πρώτη επίσηµη παρουσίαση από τον νέο πρόεδρο του Συνδέσµου Ελληνικού Οίνου, Στέλλιο Μπουτάρη, των νέων προτεραιοτήτων αναφορικά µε το ελληνικό κρασί και των...

REPORTS

Με απόφαση του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ, τροποποιείται για 2η φορά το Παράρτημα Ι της αριθμ. 100822/14-4-2025 απόφασης του Γενικού Διευθυντή...

REPORTS

Έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού, ξηρασία και απουσία ελεγκτικών μηχανισμών είναι τα τρία μεγάλα ζητήματα στην προσπάθεια για αγροτική ανάπτυξη στη Σαντορίνη, σύμφωνα με τον βουλευτή...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο φετινός τρύγος του μοσχάτου στη Σάμο ξεκινά την Πέμπτη 31 Ιουλίου και θα διαρκέσει ως το Σεπτέμβρη και η παραγωγή, παρά τις κλιματικές...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κατάθεση ψυχής και όχι ένα απλό προϊόν είναι το τσίπουρο, και ειδικά το παλαιωµένο, σύµφωνα µε τον εµβληµατικό αποσταγµατοποιό Κώστα Τσιλιλή, τον άνθρωπο που...

REPORTS

Kαταρτίστηκε με απόφαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Ανδριανού ο Εθνικός Κατάλογος ποικιλιών, υποκειμένων και κλώνων αμπέλου (Vitis L.), ο οποίος τέθηκε σε ισχύ...

REPORTS

Πήγε, είδε, δοκίμασε και θα μείνει. Ο Αρτέμης Καραμολέγκος προχωρά στην εξαγορά ενός από τα τρία οινοποιεία του Παναγιώτη Δημόπουλου στο Ξινό Νερό της...