Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

ΒΑΒΕΛοίνος Ροζέ, σομόν ανταύγειες και δροσιά Αιγαίου σε ένα ποτήρι

Το ξημέρωμα της Σάμου, έχει αυτό το εκπληκτικό χρώμα που λαμπυρίζει σε κάθε σταγόνα του υπέροχου σαμιώτικου ροζέ κρασιού «ΒΑΒΕΛοίνος».

Δεν είναι απλά ένα ακόμη εύγευστο ροζέ. Είναι ένα ταξίδι στις αισθήσεις, με μια ιστορία αγάπης και κόπου, που ξεκινάει από τους αμπελώνες ξερολιθιάς και τους χαρισματικούς αμπελοκαλλιεργητές του νησιού.

Οι ποικιλίες Αυγουστιάτης, Φωκιανό και Μοσχάτο ισορροπούν πάνω στις αχτίδες του ήλιου που μέστωσε τις ρόγες τους, φέρνοντας στον νου τις μυρωδιές ενός ολάνθιστου κήπου. Καθώς το φως πέφτει πάνω στο ποτήρι, αποκαλύπτεται το απαλό σομόν χρώμα με τις νεανικές βιολετί ανταύγειες, σαν το πρώτο φως του καλοκαιριού με τον ήλιο να στραφταλίζει στη γαλάζια θάλασσα του Αιγαίου.

Φέρνεις το ποτήρι στη μύτη και αμέσως σε τυλίγει ένα σύνθετο, γοητευτικό άρωμα. Αγριοκέρασα και λεμονανθοί πρωταγωνιστούν, υφαίνοντας ένα πέπλο φρεσκάδας και ζωντάνιας. Είναι σαν μια βόλτα σε έναν κήπο όπου κάθε άρωμα αναδύεται έντονο και καθαρό.

Κάθε γουλιά και μια έκπληξη: Ένα ενδιαφέρον ροζέ, ισορροπημένο, πλούσιο, δροσερό. Νότες από πρώιμα καλοκαιρινά φρούτα και πράσινο λεμόνι ξυπνούν τον ουρανίσκο. Η εκπληκτική οξύτητα του σπάνιου Αυγουστιάτη προσφέρει ένα πεντακάθαρο άρωμα πετροκέρασου και καρπουζιού, δίνοντας μια ζωηράδα που σε παρασύρει. Το σώμα του είναι τόσο καλά δομημένο, που αφήνει αίσθηση πληρότητας χωρίς να κουράζει.

Και στο τέλος, η επίγευση: Μακρά, με μια διακριτική αίσθηση λάιμ που ισορροπεί τέλεια τη γλυκύτητα του ημίξηρου. Είναι σαν υπόσχεση αγάπης, σαν ανάπαυλα καλοκαιρινής ραστώνης, σα μια ανάμνηση που χαράσσεται ανεξίτηλα και συνεχίζει να μένει ζωντανή σε όλη σου τη ζωή.

ΒΑΒΕΛοίνος ροζέ: Δεν είναι απλά ένα κρασί, είναι το πρώτο φως της καλοκαιρινής μέρας μέσα σε ποτήρι, μια πρόσκληση να ανακαλύψεις τις ομορφιές της φύσης μέσα από τις αισθήσεις. Είναι η ιστορία της γης, του ήλιου και της ανθρώπινης αφοσίωσης στην ποιότητα.

Με σεβασμό στην παράδοση και το βλέμμα του στο μέλλον, ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Σάμου επενδύει στη δημιουργία κρασιών που τιμούν τον τόπο καταγωγής τους και αναδεικνύουν τον πλούτο της ελληνικής αμπελουργίας. Κρασιά που δεν ακολουθούν απλώς τις τάσεις, αλλά αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα.

Αυτό το ροζέ είναι πολλά περισσότερα από ένα καλοκαιρινό κρασί. Είναι ένα κάλεσμα να γνωρίσεις – ή να ξαναγαπήσεις –την ομορφιά της απλότητας…

Προτεινόμενοι γευστικοί συνδυασμοί:

Σερβίρεται απολαυστικά στους 8-10ο C είτε ως απεριτίφ είτε συνδυασμένο με σολομό και οστρακόδερμα, μαγειρεμένα με ζυμαρικά ή σε σαγανάκι. Top συνδυασμός η μπουγιαμπέζ από ποικιλία ψαριών, γαρίδας και μυδιών, αρωματισμένης με σκόρδο, σαφράν και πιπέρι καγιέν ή τσίλι. Δοκιμάστε το και με πιάτα της ασιατικής κουζίνας, sushi, carpaccio, ψάρια (τόνο, λαυράκι και σολωμό), οστρακοειδή (καβούρια, αστακό, γαρίδες), μύδια, ριζότο με θαλασσινά, αστακομακαρονάδες και γαριδομακαρονάδες. Μπορεί εύκολα να συνοδεύσει ψητά λαχανικά όπως μελιτζάνες, πιπεριές και κολοκυθάκια και δίνει τις δικές του νύξεις σε όλα τα λαδερά της μεσογειακής κουζίνας όπως μπριάμ, γεμιστά, φασολάκια και μπάμιες. Συνταιριάζει σε παρασκευές με σάλτσα pesto, ελαιολάδο και φρέσκα βότανα όπως μέντα, δενδρολίβανο, εστραγκόν και θυμάρι. Ακόμη, σερβίρεται με πλατό τυριών (λευκά ντόπια τυριά και κατά προτίμηση, κατσικίσιο), springrolls, όλες τις τάρτες φρούτων και φρουτοσαλάτες που να περιέχουν οπωσδήποτε φράουλα, κεράσι και ροδάκινο.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μέχρι τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου θα παραμείνει ανοιχτή η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών με οινοποιήσιμες ποικιλίες στο αμπέλι έτους 2025, καθώς...

REPORTS

Μια εντυπωσιακή «λευκή γάντι» επιτυχία σημείωσε στο Χονγκ Κονγκ η πρώτη δημοπρασία με κρασιά απευθείας από το κελάρι του ιστορικού οίκου Edouard Delaunay. Η...

REPORTS

Στο Μπορντό, εκεί όπου η ιστορία του κρασιού συναντά σταθερά την καλλιτεχνική έκφραση, κάθε νέα ετικέτα του Château Mouton-Rothschild λειτουργεί σαν μια μικρή αποκάλυψη....

REPORTS

Μια νέα μελέτη της FTI Consulting σκιαγραφεί μια ανησυχητική πραγματικότητα για τον νοτιοαφρικανικό αμπελώνα: μέσα σε μία δεκαετία, η χώρα χάνει καλλιεργήσιμη έκταση, οι...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

REPORTS

Τη δυνατότητα σε συλλέκτες, οινόφιλους και επαγγελματίες να αποκτήσουν ξεχωριστές ετικέτες, που δεν συναντά κανείς εύκολα στην πρωτογενή αγορά δίνει δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί...

REPORTS

Με βαθμολογίες από 16 (distinguished) έως 17,5 (superior) βαθμολογήθηκαν 11 κρασιά του Οινοποιείου Λυραράκη από την Master of Wine, Julia Harding, στη σελίδα jancisrobinson.com.