Οι 25 επαγγελματίες οίνου ξεναγήθηκαν από τον οινολόγο Στέλιο Τσίρη μέσα στον ιστορικό μοναστηριακό αμπελώνα του Μεγάλου Σπηλαίου, με το χαρισματικό terroir και το μοναδικό μικροκλίμα που του χαρίζουν οι εντυπωσιακοί γεωμορφολογικοί σχηματισμοί του φαραγγιού. Πληροφορήθηκαν για τη μορφολογία και τα χαρακτηριστικά του εδάφους, αλλά και όλα τα στοιχεία που κάνουν το terroir της περιοχής ξεχωριστό και ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας.
Ακολούθησαν 3 κύκλοι γευσιγνωσίας, αφιερωμένοι στις γηγενείς ποικιλίες. Ο Ροδίτης, το Μοσχάτο, το Λαγόρθι, ο Σιδερίτης, το Μαύρο Καλαβρυτινό και η Μαυροδάφνη, ως μονοποικιλιακά ή σε blend. Οι Master of Wine έδειξαν να εντυπωσιάζονται τόσο από τη δυναμική της περιοχής που φιλοξενεί έναν από τους ωραιότερους αμπελώνες της Ελλάδας, όσο και από τις εξαιρετικές οινοποιήσεις των ποικιλιών της Αιγιάλειας.
Η εμπειρία της Ορεινής Αιγιάλειας στο Κτήμα Μέγα Σπήλαιο ολοκληρώθηκε με γεύμα από τοπικά προϊόντα και παραδοσιακές τοπικές συνταγές, που συνόδεψαν τα κρασιά των παραγωγών.
Οι 25 Master of Wine, από τους 414 συνολικά στον κόσμο, επισκέφθηκαν την Ελλάδα με βασικό στόχο την Πελοπόννησο, με την πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου.
Είναι τιμή για όλους τους παραγωγούς της Πελοποννήσου που οι κορυφαίοι επαγγελματίες της παγκόσμιας οινικής αγοράς, επέλεξαν την αμπελουργική της ζώνη και θέλησαν να γνωρίσουν την ιστορία και τους οίνους που παράγει η Πελοποννησιακή γη.
Μεγάλη τιμή είναι επίσης για το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο που ως «οικοδεσπότης της αποστολής» στην Αχαΐα, είχε την ευκαιρία να τους προσφέρει μία μοναδική εμπειρία ξενάγησης, γευσιγνωσίας και οινικού πολιτισμού σε ένα περιβάλλον σπάνιας φυσικής ομορφιάς.