Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Χρειάζεται το κρασί να γίνει vegan για να σπάσει το κανάλι της on trade αγοράς;

Κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου ταξιδιού στις ΗΠΑ για την προώθηση των κρασιών του, ο παραγωγός ροζέ Provence Château Sainte Marguerite, που ανήκει στην Pernod Ricard, εξεπλάγη όταν διαπίστωσε ότι τα εστιατόρια ενδιαφέρονται περισσότερο για την vegan πιστοποίησή του παρά για το βιολογικό του καθεστώς.

«Το vegan είχε κάτι περισσότερο από βιολογικό και είχαμε αυτό το feedback τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στη Φλόριντα», ανέφερε ο οινοποιός Olivier Fayard στο thedrinksbusiness.

Οι σομελιέ με τους οποίους συναντήθηκε η Sainte Marguerite σε αυτές τις πολιτείες ανέφεραν όλοι μια αυξανόμενη ζήτηση για vegan κρασί στα εστιατόρια των ΗΠΑ – και πολλοί σκέφτονταν να δημιουργήσουν ένα τμήμα ειδικά για vegan στη λίστα κρασιών τους.

Για την Αργεντινή παραγωγό κρασιού Domaine Bousquet, η οποία έχει πιστοποιηθεί ως vegan από το 2020, το on-trade είναι ο βασικός μοχλός του κλάδου. «Το on-trade ήταν το κλειδί για την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών για το vegan κρασί, και αυτό έχει κατευθύνει το ενδιαφέρον των καταναλωτών και στον τομέα του λιανικού εμπορίου», λέει η συνιδιοκτήτρια και διευθύνουσα σύμβουλος Anne Bousquet.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 40 του WineTrails

«Τα κρασιά μας τα πάνε ιδιαίτερα καλά στα vegan εστιατόρια – προμηθεύουμε πολλά σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένου του Terre à Terre του Brighton – και αυτό σημαίνει ότι πουλάμε σε έναν πελάτη που κατανοεί απόλυτα και ασπάζεται το ήθος μας.».

Σύμφωνα με τον Bousquet, οι πελάτες που πίνουν vegan κρασιά σε ένα εστιατόριο τα αναζητούν ενεργά σε καταστήματα λιανικής μετά το γεύμα τους. Μόλις πραγματοποιήσετε την πώληση στην on-trade, αγορά είστε στα μισά του δρόμου.

«Είμαστε διαθέσιμοι στο Wholefoods Market και στο Abel & Cole, που είναι και τα δύο βιολογικά, και έχουμε έναν πελάτη που φυσικά κλίνει προς το ηθικά παρασκευασμένο κρασί, συμπεριλαμβανομένου του vegan», εξηγεί ο Bousquet. Το Waitrose, όπου περιλαμβάνονται και τα κρασιά μας, είναι ένας ισχυρός υποστηρικτής του vegan κρασιού.

Βιώσιμο σκαλοπάτι

Επισημαίνει ότι το να είσαι vegan συνέβαλε στο να αποκτήσει το Domaine Bousquet δύο ακόμη σημαντικές πιστοποιήσεις: B Corp και Regenerative Organic Certification (ROC).

«Δεν χρειάζεται οι παραγωγοί να χρησιμοποιούν ζωικά προϊόντα στο κρασί», υποστηρίζει. «Και αυτό είναι τόσο από άποψη βιωσιμότητας όσο και ηθικής. Μπορούμε να δούμε όλο και περισσότερους παραγωγούς να αρχίζουν να κάνουν τη στροφή. Από όλα τα πράγματα που μπορούν να γίνουν, η μετάβαση στο vegan είναι μια σχετικά απλή αλλαγή».

Σύμφωνα με το Sainte Marguerite’s Fayard, η πιστοποίηση vegan συμβαδίζει με μια οργανική προσέγγιση. «Στο πλαίσιο του σεβασμού προς το περιβάλλον, δεν χρησιμοποιούμε ζωικά προϊόντα σε κανένα στάδιο της διαδικασίας οινοποίησης», εξηγεί. «Οι φυτικές διεργασίες είναι συχνά πιο φιλικές προς το περιβάλλον από τις ζωικές.

Πηγή:thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Επιβλαβείς για την βιομηχανία οίνου είναι οι νέοι περιορισμοί που τέθηκαν σε ισχύ αναφορικά με την πώληση οργανικών κρασιών στην αγορά των ΗΠΑ, προκαλώντας...

REPORTS

Το πλέον φημισμένο ιταλικό αφρώδες κρασί, prosecco, αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα στην αγορά της Αγγλίας, ελέω απομιμήσεων και «πλαστών» οίνων που πλασάρονται ως το αυθεντικό...

REPORTS

Η κορυφαία επωνυμία του γαλλικού κολοσσού LVMH, Moet Hennessy, προχώρησε στην αγορά ενός μειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρείας που δραστηριοποιείται στην παραγωγή μη αλκοολούχων...

REPORTS

Μια μοντέρνα έκδοση της «περιόδου της ποτοαπαγόρευσης» αντιμετωπίζει η βιομηχανία οίνου ΗΠΑ, αν και όχι τόσο αυστηρή όσο αυτή που είχε επικρατήσει από το...

Διαβάστε επίσης

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Δελτίο φυτοπροστασίας εξέδωσε το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου με στόχο την ενημέρωση των αμπελουργών της περιοχής και την σύσταση να...

REPORTS

Η κλιματική αλλαγή έχει δείξει τα «δόντια» της σε πολλές παραδοσιακές δυνάμεις του οίνου, όπως την Γαλλία και την Ιταλία, όμως, έχει φέρει στο...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.