Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Χρειάζεται το κρασί να γίνει vegan για να σπάσει το κανάλι της on trade αγοράς;

Κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου ταξιδιού στις ΗΠΑ για την προώθηση των κρασιών του, ο παραγωγός ροζέ Provence Château Sainte Marguerite, που ανήκει στην Pernod Ricard, εξεπλάγη όταν διαπίστωσε ότι τα εστιατόρια ενδιαφέρονται περισσότερο για την vegan πιστοποίησή του παρά για το βιολογικό του καθεστώς.

«Το vegan είχε κάτι περισσότερο από βιολογικό και είχαμε αυτό το feedback τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στη Φλόριντα», ανέφερε ο οινοποιός Olivier Fayard στο thedrinksbusiness.

Οι σομελιέ με τους οποίους συναντήθηκε η Sainte Marguerite σε αυτές τις πολιτείες ανέφεραν όλοι μια αυξανόμενη ζήτηση για vegan κρασί στα εστιατόρια των ΗΠΑ – και πολλοί σκέφτονταν να δημιουργήσουν ένα τμήμα ειδικά για vegan στη λίστα κρασιών τους.

Για την Αργεντινή παραγωγό κρασιού Domaine Bousquet, η οποία έχει πιστοποιηθεί ως vegan από το 2020, το on-trade είναι ο βασικός μοχλός του κλάδου. «Το on-trade ήταν το κλειδί για την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών για το vegan κρασί, και αυτό έχει κατευθύνει το ενδιαφέρον των καταναλωτών και στον τομέα του λιανικού εμπορίου», λέει η συνιδιοκτήτρια και διευθύνουσα σύμβουλος Anne Bousquet.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 40 του WineTrails

«Τα κρασιά μας τα πάνε ιδιαίτερα καλά στα vegan εστιατόρια – προμηθεύουμε πολλά σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένου του Terre à Terre του Brighton – και αυτό σημαίνει ότι πουλάμε σε έναν πελάτη που κατανοεί απόλυτα και ασπάζεται το ήθος μας.».

Σύμφωνα με τον Bousquet, οι πελάτες που πίνουν vegan κρασιά σε ένα εστιατόριο τα αναζητούν ενεργά σε καταστήματα λιανικής μετά το γεύμα τους. Μόλις πραγματοποιήσετε την πώληση στην on-trade, αγορά είστε στα μισά του δρόμου.

«Είμαστε διαθέσιμοι στο Wholefoods Market και στο Abel & Cole, που είναι και τα δύο βιολογικά, και έχουμε έναν πελάτη που φυσικά κλίνει προς το ηθικά παρασκευασμένο κρασί, συμπεριλαμβανομένου του vegan», εξηγεί ο Bousquet. Το Waitrose, όπου περιλαμβάνονται και τα κρασιά μας, είναι ένας ισχυρός υποστηρικτής του vegan κρασιού.

Βιώσιμο σκαλοπάτι

Επισημαίνει ότι το να είσαι vegan συνέβαλε στο να αποκτήσει το Domaine Bousquet δύο ακόμη σημαντικές πιστοποιήσεις: B Corp και Regenerative Organic Certification (ROC).

«Δεν χρειάζεται οι παραγωγοί να χρησιμοποιούν ζωικά προϊόντα στο κρασί», υποστηρίζει. «Και αυτό είναι τόσο από άποψη βιωσιμότητας όσο και ηθικής. Μπορούμε να δούμε όλο και περισσότερους παραγωγούς να αρχίζουν να κάνουν τη στροφή. Από όλα τα πράγματα που μπορούν να γίνουν, η μετάβαση στο vegan είναι μια σχετικά απλή αλλαγή».

Σύμφωνα με το Sainte Marguerite’s Fayard, η πιστοποίηση vegan συμβαδίζει με μια οργανική προσέγγιση. «Στο πλαίσιο του σεβασμού προς το περιβάλλον, δεν χρησιμοποιούμε ζωικά προϊόντα σε κανένα στάδιο της διαδικασίας οινοποίησης», εξηγεί. «Οι φυτικές διεργασίες είναι συχνά πιο φιλικές προς το περιβάλλον από τις ζωικές.

Πηγή:thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η γερμανική συγκομιδή σταφυλιών για το 2025 εκτιμάται σε περίπου 7,3 εκατομμύρια εκατόλιτρα. Αυτό ανακοίνωσε το Γερμανικό Ινστιτούτο Οίνου (DWI). Το ποσό αντιστοιχεί σε...

REPORTS

Η πρόσφατη ανησυχία για περιστατικά δηλητηρίασης από μεθανόλη σε αποστάγματα έχει προκαλέσει σημαντική πτώση στις πωλήσεις ποτών όπως η βότκα, το τζιν και το...

REPORTS

Τα συμπεράσματα του ελέγχου που διεξήγαγε η CGAAER αναμένονται στα τέλη Οκτωβρίου, μετά από διαβούλευση με ενδιαφερόμενους φορείς στον συνεταιριστικό κόσμο. Η αποδέσμευση των...

REPORTS

Η ευρωπαϊκή οινοπαραγωγή βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, καθώς η μειωμένη ζήτηση και η υπερπαραγωγή κρασιού πιέζουν τον κλάδο σε πρωτοφανή επίπεδα. Στο Στρασβούργο, στο...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...

REPORTS

Δέκα χρόνια μετά την θεμελίωση της ιδέας, η έκδοση θεσμός The Top50 του Wine Trails επιστρέφει πιο ώριμη και φιλόδοξη από ποτέ. Με ανανεωμένη...