Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το «Wine Plus» συναντά διαδικτυακά την εδραίωση και εξέλιξη της σχέσης ξύλου και κρασιού

Το Wine Plus Thessaloniki’96 διοργανώνει, την επόμενη Τετάρτη 26 Μάϊου, μια ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συνάντηση με θέμα την δρυ, την χρήση της στην οινοποίηση σύμφωνα με τις νέες τάσεις και την επιρροή της στις ιδιότητες του κρασιού.

Ξύλο και κρασί. Εξελίσσοντας την παλιά σχέση και δημιουργώντας μια καινούργια!

Η δρυς, μέχρι σήμερα, παραμένει το πρότυπο ξύλο για την ωρίμανση και την παλαίωση των κρασιών. Προέρχεται κυρίως από τα γαλλικά  δάση Alliers ή Nevers, από τα καταπράσινα, άγρια δάση της Βόρειας Αμερικής ή από τα ‘αρχαία’ δάση της Ανατολικής Ευρώπης.

Ωστόσο, η σχέση της με το κρασί τα τελευταία 30 χρόνια έχει υποστεί τεράστια αλλαγή. Κι έτσι από την αποκαλούμενη Παρκεροποίηση (Parkerization), από το όνομα του διάσημου οινοκριτικού Robert Parker, ο οποίος μέσω του περιοδικού του Wine Advocate επέβαλε ένα καθολικό στυλ στη σχέση ξύλου/κρασιού, σήμερα έχουμε περάσει σε μία σχεδόν συνολική από-Παρκεροποίηση (Deparkerization)! To νέο δόγμα ζητά πιο ορθολογική, σχεδόν χειρουργική, χρήση του ξύλου και των βαρελιών, με τους εξτρεμιστές ακόμη και να διαγράφουν τη χρήση τους.

Την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021, 20:00 – 21:00, στην επόμενη διαδικτυακή συνάντηση θα αναφερθούν οι τρόποι με τους οποίους επηρεάζει η δρυς (και εν γένει το ξύλο) τη ζωή ενός κρασιού. Και θα διερευνηθούν οι νέες τάσεις στη σχέση «Ξύλο & κρασί». Μιας σχέσης που γεννήθηκε από την εφευρετικότητα και εξελίχθηκε από την καινοτομία με τα αποτελέσματά της να ξεδιπλώνονται στον ουρανίσκο.

Τα μέλη και οι φίλοι του Wine Club THESSALONIKI’96 που ενδιαφέρονται, μπορούν να ενημερώσουν με email στο info@wineplus.gr για να σταλούν οι σχετικές οδηγίες.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Την περασμένη Παρασκευή 16 Μαΐου ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία η επίσκεψη 9 Master Sommeliers από διάφορες πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών στην Πελοπόννησο, που διοργάνωσε...

REPORTS

Ο Alexandre Arnault, ο 33χρονος γιος του προέδρου της LVMH Bernard Arnault, ανέλαβε μια δύσκολη αποστολή: να αναζωογονήσει την Moet Hennessy, το τμήμα ποτών...

REPORTS

Τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2025 πραγματοποιήθηκε η 6th Rosé Grand Tasting @Thessaloniki, η ανοιξιάτικη εκδήλωση του Χάρτη των Γεύσεων και μεγαλύτερη γευστική δοκιμή ροζέ...

REPORTS

Με μια εκδήλωση γευσιγνωσίας υψηλού επιπέδου και μια ολοκληρωμένη ματιά τόσο στις παραδοσιακές όσο και στις καινοτόμες τάσεις που διαμορφώνουν την Rioja του σήμερα,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η ετικέτα «Μπλε Τρακτέρ» από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη είναι ο πρωταγωνιστής της πρώτης καμπάνιας βιωσιμότητας στο ελληνικό κρασί. Μέσω της καμπάνιας αυτής το γνωστό...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη πτήση του εντόμου της ευδεμίδας στους νομούς Ηρακλείου-Λασιθίου, με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ηρακλείου...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Φεστιβάλ “Οινοξένεια” κλείνει φέτος 12 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Ελλάδας, έχοντας καταφέρει να καταξιωθεί σε ένα αγαπημένο θεσμό που προωθεί και...

REPORTS

Στα 45,6 δισ. ευρώ ακολουθώντας διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης ανήλθε η αξία του παγκόσμιου οινοτουρισμού το 2024 σύμφωνα με νέα έρευνα. Βασικός παράγοντας αυτής της...