Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Churchill’s προσφέρει πρακτική εμπειρία συγκομιδής στο Douro

Για τρεις ημέρες αυτόν τον Σεπτέμβριο, το οινοποιείο Churchill’s προσφέρει στους τουρίστες την ευκαιρία να ασχοληθούν με το μάζεμα των σταφυλιών και να βυθιστούν μέχρι το γόνατο στην παράδοση να πατούν τα φρούτα κάτω από τα πόδια.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Το Quinta da Gricha, ο κορυφαίος αμπελώνας της εταιρείας, θα καλωσορίσει τους επισκέπτες για το ετήσιο «vindima» του στις 10, 11 και 25 Σεπτεμβρίου. Η μέρα ξεκινά με μια πρόκληση συλλογής σταφυλιών με την αμπελουργική ομάδα του Churchill’s, όπου θα μαζέψουν τα ίδια σταφύλια, που στην συνέχεια θα οδηγηθούν προς οινοποίηση.

Ευτυχώς, οι επισκέπτες δεν θα χρειαστεί να περιμένουν τα πολλά χρόνια που χρειάζονται κανονικά για να απολαύσουν τους καρπούς της συγκομιδής των σταφυλιών για το Port. Οι κόποι τους θα ακολουθήσουν μια γευσιγνωσία τεσσάρων κρασιών, συμπεριλαμβανομένων δύο vintage Ports από τον ίδιο αμπελώνα που μόλις μάζεψαν (αν και οι επισκέπτες δεν αναμένεται να τρυγήσουν τα 40 εκτάρια κάτω από το αμπέλι).

Ωστόσο, δεν μπορείτε να φτιάξετε κρασί χωρίς να συνθλίψετε ένα σωρό σταφύλια, και το Churchill’s είναι ένα από τα λίγα οινοποιεία παραγωγής Port, που εξακολουθούν να τα κάνουν όλα με τα πόδια. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να πατήσουν τους καρπούς στις παραδοσιακές γρανιτένιες λαγκάρες, που χρονολογούνται από το 1852. Ενώ, στη συνέχεια, οι επισκέπτες θα απολαύσουν ένα γεύμα τριών πιάτων στον πορτοκαλεώνα, με κρασιά Douro του Churchill και ένα vintage Port.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σε σημαντική πτώση της ζήτησης για εκλεκτούς οίνους στις ΗΠΑ, μια από τις σημαντικότερες αγορές για τους Ευρωπαίους παραγωγούς, έχουν οδηγήσει οι ανακοινώσεις Τραμπ...

REPORTS

Σημαντική μείωση στις εισαγωγές κρασιού κατέγραψε η Ελβετία το 2024, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global (IHS). Η χώρα εισήγαγε κρασί συνολικής αξίας 1,177...

REPORTS

Ο ισπανικός αμπελοοινικός τομέας διέσχισε μια χρονιά μεγάλων αντιθέσεων το 2024, η οποία χαρακτηρίστηκε από μειωμένους όγκους, ανθεκτικές αξίες εξαγωγών, αυξανόμενη εξάρτηση από τις...

REPORTS

Η χρήση καλλιεργειών κάλυψης στους αμπελώνες αποτελεί ολοένα και πιο διαδεδομένη πρακτική στο πλαίσιο της βιώσιμης γεωργίας. Αυτές οι καλλιέργειες, που εγκαθίστανται ανάμεσα στις...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ένα καυτό θέμα συζήτησης στις τάξεις των οινοπαραγωγών αυτή τη στιγμή, ιδιαίτερα εκείνων που είναι… αγκυροβολημένοι σε περιοχές παραγωγής κόκκινου οίνου, είναι οι προτιμήσεις...

REPORTS

Ο Διεθνής Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου (OIV) παρουσίασε την ετήσια έκθεσή του για τον παγκόσμιο αμπελοοινικό τομέα κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου που...

REPORTS

Καθώς το παγκόσμιο κλίμα συνεχίζει την ακανόνιστη μεταβολή του, οι αμπελώνες της Ελλάδας, που για πολύ καιρό ήταν ευλογημένοι με μεσογειακή αύρα και ηλιόλουστες...

REPORTS

Η Καμπανία υιοθετεί τώρα μια νέα ταυτότητα: αυτή ενός παγκόσμιας κλάσης, φιλόξενου οινικού προορισμού. Καθώς οι πόρτες των κελαριών ανοίγουν και οι πολυτελείς εμπειρίες...