Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Churchill’s προσφέρει πρακτική εμπειρία συγκομιδής στο Douro

Για τρεις ημέρες αυτόν τον Σεπτέμβριο, το οινοποιείο Churchill’s προσφέρει στους τουρίστες την ευκαιρία να ασχοληθούν με το μάζεμα των σταφυλιών και να βυθιστούν μέχρι το γόνατο στην παράδοση να πατούν τα φρούτα κάτω από τα πόδια.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Το Quinta da Gricha, ο κορυφαίος αμπελώνας της εταιρείας, θα καλωσορίσει τους επισκέπτες για το ετήσιο «vindima» του στις 10, 11 και 25 Σεπτεμβρίου. Η μέρα ξεκινά με μια πρόκληση συλλογής σταφυλιών με την αμπελουργική ομάδα του Churchill’s, όπου θα μαζέψουν τα ίδια σταφύλια, που στην συνέχεια θα οδηγηθούν προς οινοποίηση.

Ευτυχώς, οι επισκέπτες δεν θα χρειαστεί να περιμένουν τα πολλά χρόνια που χρειάζονται κανονικά για να απολαύσουν τους καρπούς της συγκομιδής των σταφυλιών για το Port. Οι κόποι τους θα ακολουθήσουν μια γευσιγνωσία τεσσάρων κρασιών, συμπεριλαμβανομένων δύο vintage Ports από τον ίδιο αμπελώνα που μόλις μάζεψαν (αν και οι επισκέπτες δεν αναμένεται να τρυγήσουν τα 40 εκτάρια κάτω από το αμπέλι).

Ωστόσο, δεν μπορείτε να φτιάξετε κρασί χωρίς να συνθλίψετε ένα σωρό σταφύλια, και το Churchill’s είναι ένα από τα λίγα οινοποιεία παραγωγής Port, που εξακολουθούν να τα κάνουν όλα με τα πόδια. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να πατήσουν τους καρπούς στις παραδοσιακές γρανιτένιες λαγκάρες, που χρονολογούνται από το 1852. Ενώ, στη συνέχεια, οι επισκέπτες θα απολαύσουν ένα γεύμα τριών πιάτων στον πορτοκαλεώνα, με κρασιά Douro του Churchill και ένα vintage Port.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το μέγεθος της αγοράς βιολογικών κρασιών στην Ευρώπη αποτιμήθηκε πέρυσι σε 9,20 δισ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,6%...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Το ελληνικό καλοκαίρι, εκτός από ήλιο και θάλασσα, είχε και επιτυχίες - γεμάτες γεύση, άρωμα και διακρίσεις. Το Κτήμα Σεμέλη, επιστρέφει από τον διεθνή...

REPORTS

Ο οινοτουρισμός δεν είναι πια ένα niche χόμπι για μυημένους. Είναι ένας από τους πιο ζωντανούς τρόπους να γνωρίσεις έναν τόπο: από το χώμα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο Μπαραφάκα συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις των Μεγάλων Ημερών Νεμέας, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2025, ανοίγοντας τις πόρτες...

REPORTS

Η εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ που επιτεύχθηκε τον Αύγουστο από τους Προέδρους von der Leyen και Trump αποκλίνει από τις συνήθεις εμπορικές συμφωνίες σε πολλές...

REPORTS

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου τις προτάσεις της στο Συμβούλιο για την υπογραφή και τη σύναψη της Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης ΕΕ-Mercosur...

REPORTS

Ο τρύγος του 2025 ολοκληρώθηκε καταγράφοντας για 3η συνεχόμενη χρονιά πτώση στην παραγωγή της Σαντορίνης που αναμένεται να πλησιάσει συνολικά τους 450 τόνους σταφυλιού,...