Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Έρχεται το 5ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Οίνου Λήμνου Lemnos Philema

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Οίνου Λήμνου Lemnos Philema θα λάβει χώρα φέτος με εμπλουτισμένο πρόγραμμα, βραβεία και καλεσμένους τον κ. Ηλία Μαμαλάκη, την chef Ντίνα Νικολάου και την Μαρίνα Ζαφείρη!

Παραγωγοί, οινοποιοί και εστιάτορες της Λήμνου, μέλη του Συλλόγου Γαστρονομίας και Οίνου Λήμνου συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή της γαστρονομίας και θα είναι παρόντες στο Φεστιβάλ, στο Γυμνάσιο Μύρινας στο Ρωμέικο Γιαλό, στις 22 Ιουλίου!

Στις 21 Ιουλίου στο Γυμνάσιο έχουμε και άλλες δράσεις! Σε μια προσπάθεια συνεχής εξέλιξης, το Lemnos Philema επεκτείνει το Φεστιβάλ με το Lemnos Philema Hub, μια ημέρα με ομιλίες από τον κ. Ηλία Μαμαλάκη, την Ντίνα Νικολάου καθώς και παραγωγούς και οινοποιούς της Λήμνου, με θέμα “Εντοπιότητα και τα Ελληνικά Προϊόντα στο Εξωτερικό”. Παράλληλα με το Hub, το Lemnos Philema για πρώτη χρονιά φέτος θα απονείμει τα βραβεία: Lemnos Philema Awards για τη συμβολή στην ανάδειξη και διατήρηση του πολιτισμού / γαστρονομίας / οίνου της Λήμνου.

Πρόγραμμα

21 Ιουλίου, 20:00 – 22:00

Lemnos Philema Hub & Lemnos Philema Awards

Mια ημερίδα αφιερωμένη σε ομιλίες πάνω στην θεματολογία “Εντοπιότητα και τα Ελληνικά Προϊόντα στο Εξωτερικό” , με καλεσμένους ομιλητές τον καταξιωμένο κ. Ηλία Μαμαλάκη και την γνωστή τηλεοπτική chef κα. Ντίνα Νικολάου η οποία είναι ιδιοκτήτρια εστιατορίων στο Παρίσι. Οι ομιλίες θα είναι ανοιχτές προς το κοινό και σε αυτές θα συμμετάσχουν παραγωγοί και οινοποιοί της Λήμνου σε μια ανοιχτή συζήτηση όπου το κοινό θα μπορεί να συμμετέχει με ερωτήσεις.

Παράλληλα με το Hub, το Lemnos Philema για πρώτη χρονιά φέτος θα απονείμει τα βραβεία: Lemnos Philema Awards για τη συνεισφορά στον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τον οίνο της Λήμνου.

Είσοδος Ελεύθερη

Γυμνάσιο Μύρινας, Ρωμέικο Γιαλό

22 Ιουλίου, 20:00 – 23:00

Φεστιβάλ Lemnos Philema

Παραγωγοί και οινοποιοί της Λήμνου θα είναι παρόντες, παρουσιάζοντας τα προϊόντα τους και συνομιλώντας με το κοινό.

“Live Cooking Session”, ζωντανές μαγειρικές από τον κ. Ηλία Μαμαλάκη, την Ντίνα Νικολάου και την Μαρίνα Ζαφείρη, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δημιουργίες τους.

Είσοδος 5€ με δωρεάν ποτήρι γευσιγνωσίας.

Γυμνάσιο Μύρινας, Ρωμέικο Γιαλό

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μέχρι τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου θα παραμείνει ανοιχτή η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών με οινοποιήσιμες ποικιλίες στο αμπέλι έτους 2025, καθώς...

REPORTS

Μια εντυπωσιακή «λευκή γάντι» επιτυχία σημείωσε στο Χονγκ Κονγκ η πρώτη δημοπρασία με κρασιά απευθείας από το κελάρι του ιστορικού οίκου Edouard Delaunay. Η...

REPORTS

Στο Μπορντό, εκεί όπου η ιστορία του κρασιού συναντά σταθερά την καλλιτεχνική έκφραση, κάθε νέα ετικέτα του Château Mouton-Rothschild λειτουργεί σαν μια μικρή αποκάλυψη....

REPORTS

Μια νέα μελέτη της FTI Consulting σκιαγραφεί μια ανησυχητική πραγματικότητα για τον νοτιοαφρικανικό αμπελώνα: μέσα σε μία δεκαετία, η χώρα χάνει καλλιεργήσιμη έκταση, οι...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

REPORTS

Τη δυνατότητα σε συλλέκτες, οινόφιλους και επαγγελματίες να αποκτήσουν ξεχωριστές ετικέτες, που δεν συναντά κανείς εύκολα στην πρωτογενή αγορά δίνει δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί...

REPORTS

Με βαθμολογίες από 16 (distinguished) έως 17,5 (superior) βαθμολογήθηκαν 11 κρασιά του Οινοποιείου Λυραράκη από την Master of Wine, Julia Harding, στη σελίδα jancisrobinson.com.