Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Σάββατο 10/6 στο Κάστρο Μονεμβασιάς εμπειρίες Μαλβαζία και Οινοτουρισμού

Η Αναπτυξιακή Πάρνωνα, στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Διακρατικής Συνεργασίας «Μαλβαζίας Μύθος» του τοπικού προγράμματος LEADER/CLLD, υπομέτρο 19.3 του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020, προσκαλεί τους τοπικούς επιχειρηματίες εστίασης και τουρισμού να συμμετάσχουν στην ημερίδα-workshop «Εμπειρίες Μαλβαζία του κόσμου» και στα θεματικά εργαστήρια Οινοτουρισμού για τις προοπτικές αξιοποίησης του οινοτουρισμού στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10/6/2023 και ώρες 10:30-14:30, στον Ναό Αγίου Νικολάου, στο Κάστρο Μονεμβασίας.

Στην ημερίδα-workshop συμμετέχουν επιστήμονες και ειδικοί από περιοχές παραγωγής Μαλαβαζία οίνου στην Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Κροατία, μεταφέροντας εμπειρίες και καλές πρακτικές τους για το αμπέλι και τον οίνο, την γαστρονομία και την γεύση, την ιστορία και την παράδοση, την ανάδειξη και την προβολή του μύθου του Μαλβαζία και την προώθηση του οινοτουρισμού.

Παράλληλα θα διοργανωθούν θεματικά εργαστήρια Οινοτουρισμού για τις επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού, ως εξής:

Πρώτο εργαστήριο

Χρόνος: ΣΑ 10/06, ώρα 13:00, Ναός Αγ. Νικολάου, Κάστρο Μονεμβασίας.

Τίτλος: «Γαστρονομία, εστίαση και οινοτουρισμός».

Περιγραφή: Στρογγυλό τραπέζι με Γιώργο Πίττα, Δημοσιογράφος, συγγραφέας γαστρονομίας και Γεωργία Κουτσούκου, Σεφ, αρθρογράφος Γαστρονομίας

Δεύτερο εργαστήριο

Χρόνος: ΣΑ 10/06, ώρα 13:00, Τόπος: Ναός Αγ. Νικολάου, Κάστρο Μονεμβασίας.

Τίτλος: «Οινοτουρισμός, δικτύωση και προβολή». Στρογγυλό τραπέζι

Στρογγυλό τραπέζι με Anna Grimau, εκπρόσωπος Malvasia de Sitges Interpretation Centre (παράδειγμα Malvasia de Sitges), Πόπη Βολιτάκη, Οινοποιός, μέλος Δικτύου Wines Of Crete (παράδειγμα Δρόμοι κρασιού Κρήτης), Ivan Maric, Διευθυντής Vinistra (παράδειγμα Malvasia of Istria)

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν στην ΚΕΟΣΟΕ το χρονοδιάγραμμα των επόμενων διαδικασιώνπου αφορούν το Μέτρο 23 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη ρευστότητας στους γεωργούς που έχουν πληγεί...

REPORTS

Το επώνυμο ελληνικό κρασί αλλάζει… μονοπάτι για να μπορέσει να συναντήσει τους ολοένα και περισσότερους φίλους του στην εγχώρια αγορά, απέραντο το δυναμικό γηγενών...

REPORTS

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου τις προτάσεις της στο Συμβούλιο για την υπογραφή και τη σύναψη της Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης ΕΕ-Mercosur...

REPORTS

Ο τρύγος του 2025 ολοκληρώθηκε καταγράφοντας για 3η συνεχόμενη χρονιά πτώση στην παραγωγή της Σαντορίνης που αναμένεται να πλησιάσει συνολικά τους 450 τόνους σταφυλιού,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το επώνυμο ελληνικό κρασί αλλάζει… μονοπάτι για να μπορέσει να συναντήσει τους ολοένα και περισσότερους φίλους του στην εγχώρια αγορά, απέραντο το δυναμικό γηγενών...

REPORTS

Σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν στην ΚΕΟΣΟΕ το χρονοδιάγραμμα των επόμενων διαδικασιώνπου αφορούν το Μέτρο 23 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη ρευστότητας στους γεωργούς που έχουν πληγεί...

REPORTS

Το Οινοποιείο Μπαραφάκα συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις των Μεγάλων Ημερών Νεμέας, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2025, ανοίγοντας τις πόρτες...

REPORTS

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου τις προτάσεις της στο Συμβούλιο για την υπογραφή και τη σύναψη της Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης ΕΕ-Mercosur...