Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το πρώτο Open Day Workshops στην Πάτρα από το WSET

Το Wine & Spirit Professional Center (W.S.P.C.) – το κορυφαίο WSET Wine School της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ο πρόεδρος του, Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, πραγματοποίησαν για πρώτη φορά Open Day Workshops, παρουσιάζοντας την γκάμα των εκπαιδευτικώνπρογραμμάτων στο κοινό της Αχαΐας.

Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, 90 επαγγελματίες από τις αγορές διανομής & αντιπροσώπευσης κρασιών καθώς και από τις αγορές της εστίασης και του τουρισμού είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από κοντά και δια στόματος του Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW για τα προγράμματα και τους τίτλους σπουδών του W.S.P.C.

Οι συμμετέχοντες ανακάλυψαν την αξία της οινικής εκπαίδευσης μέσα από μια διαδικασία που συνδύαζε την ενημέρωση με την επιμόρφωση αλλά και τη διασκέδαση. Είχαν εξάλλου την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα εύρος κρασιών όπως το:

  • Heggies Chardonnay (2016)
  • Ιδιωτική Συλλογή Αντωνόπουλος Ερυθρό (2017)
  • Μοσχάτο Ρίου Πατρών Παρπαρούση (2016)
  • Ιδιωτική Συλλογή Αντωνόπουλος Λευκό (2019)
  • Yalumba Coonawarra Cabernet Sauvignon (2016)
  • και Μαυροδάφνη Πατρών «601»

Ακόμα μπόρεσαν να ενημερωθούν για το κύρος και την παγκόσμια ισχύ & αναγνώριση που παρέχει το W.S.P.C., σε συνεργασία με το Wine & Spirits Education Trust (WSET) και το Court of Master Sommeliers (CMS) της Αγγλίας. Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μου χαρά που για πρώτη φορά είχα την ευκαιρία να γνωρίσω υποψήφιους σπουδαστές μας από κοντά, πραγματοποιώντας εξαιρετικά workshops, αντιπροσωπευτικά του εκπαιδευτικού έργου που κάνει το W.S.P.C., και μάλιστα εγκαινιάζοντάς τα στην Πάτρα, στο πλέον ιστορικό οινοποιείο της Ελλάδας, την Achaia Clauss! Όλο αυτό συνδιοργανώθηκε με τη συμβολή των Πατρινών επαγγελματιών και του wine2wine».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο φετινός τρύγος του μοσχάτου στη Σάμο ξεκινά την Πέμπτη 31 Ιουλίου και θα διαρκέσει ως το Σεπτέμβρη και η παραγωγή, παρά τις κλιματικές...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κατάθεση ψυχής και όχι ένα απλό προϊόν είναι το τσίπουρο, και ειδικά το παλαιωµένο, σύµφωνα µε τον εµβληµατικό αποσταγµατοποιό Κώστα Τσιλιλή, τον άνθρωπο που...

REPORTS

Kαταρτίστηκε με απόφαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Ανδριανού ο Εθνικός Κατάλογος ποικιλιών, υποκειμένων και κλώνων αμπέλου (Vitis L.), ο οποίος τέθηκε σε ισχύ...

REPORTS

Πήγε, είδε, δοκίμασε και θα μείνει. Ο Αρτέμης Καραμολέγκος προχωρά στην εξαγορά ενός από τα τρία οινοποιεία του Παναγιώτη Δημόπουλου στο Ξινό Νερό της...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο φετινός τρύγος του μοσχάτου στη Σάμο ξεκινά την Πέμπτη 31 Ιουλίου και θα διαρκέσει ως το Σεπτέμβρη και η παραγωγή, παρά τις κλιματικές...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κατάθεση ψυχής και όχι ένα απλό προϊόν είναι το τσίπουρο, και ειδικά το παλαιωµένο, σύµφωνα µε τον εµβληµατικό αποσταγµατοποιό Κώστα Τσιλιλή, τον άνθρωπο που...

REPORTS

Kαταρτίστηκε με απόφαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Ανδριανού ο Εθνικός Κατάλογος ποικιλιών, υποκειμένων και κλώνων αμπέλου (Vitis L.), ο οποίος τέθηκε σε ισχύ...

REPORTS

Πήγε, είδε, δοκίμασε και θα μείνει. Ο Αρτέμης Καραμολέγκος προχωρά στην εξαγορά ενός από τα τρία οινοποιεία του Παναγιώτη Δημόπουλου στο Ξινό Νερό της...