Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Ceretto σηματοδοτεί το πάντρεμα αρχιτεκτονικής και κρασιού

Το Ceretto είναι ένα από τα διάσημα οινοποιεία του Πιεμόντε, ένα οικογενειακά διοικούμενο ίδρυμα που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1930 από τον Riccardo Ceretto. Σήμερα, η οικογένεια με γνώσεις επιχειρήσεων έχει αναπτυχθεί σε νέους τομείς δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας φουντουκιών Piedmont και μιας εταιρείας ζαχαροπλαστικής που πωλεί μαντολάτα.

Προσφάτως, η οικογένεια επεκτάθηκε στη φιλοξενία επιβλέποντας δύο εστιατόρια στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του μοναδικού εστιατορίου τριών αστέρων του Πιεμπονγκσάντ, Piazza Duomo Alba σε συνεργασία με τον Enrico Crippa.

Γνωστό για την ποιότητά του Barolo και Barbaresco cru, το κτήμα έχει χτίσει μια ισχυρή φήμη σε κάθε γενιά οινοποιών, αξιοποιώντας νέες και καινοτόμες τεχνικές παραγωγής κρασιού και βιώσιμες πρακτικές για να παραμείνει στο προσκήνιο.

Η νέα εξέλιξη ήταν πάντα στο επίκεντρο της αποστολής της οικογένειας και όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκαν με ανερχόμενους και καταξιωμένους καλλιτέχνες για να δημιουργήσουν πρωτοβουλίες που προσελκύουν τον κόσμο στην όμορφη περιοχή της Alba.

Ως ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς κρασιού του Langhe, όταν ταξιδεύετε στην περιοχή μια επίσκεψη στο Ceretto είναι απαραίτητη. Όχι μόνο βρίσκεται μέσα στους όμορφους λόφους του Castiglione Falletto με εκπληκτική θέα, αλλά είναι ένα εντυπωσιακό κτήμα που συνδυάζει το κρασί με την αρχιτεκτονική. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη θέα από την πλατφόρμα προβολής με τρούλο με θέα στα αμπέλια ή να απολαύσουν μια γευσιγνωσία κρασιού στο The Cube, το οποίο έχει γίνει ένα καθοριστικό χαρακτηριστικό για το Ceretto.

Μετά την επέκταση του υπόγειου κελαριού του οινοποιείου, ο γυάλινος κύβος δημιουργήθηκε για να λειτουργεί ως αίθουσα υποδοχής και γευσιγνωσίας.

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Το μέγεθος της αγοράς βιολογικών κρασιών στην Ευρώπη αποτιμήθηκε πέρυσι σε 9,20 δισ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,6%...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Το ελληνικό καλοκαίρι, εκτός από ήλιο και θάλασσα, είχε και επιτυχίες - γεμάτες γεύση, άρωμα και διακρίσεις. Το Κτήμα Σεμέλη, επιστρέφει από τον διεθνή...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά στην Καλιφόρνια δεν κρίνεται από τον καιρό, αυτός στάθηκε σύμμαχος. Κρίνεται από την οικονομία, τις συνήθειες κατανάλωσης και τις αποφάσεις...

REPORTS

Η νόσος του Pierce, που προκαλείται από το βακτήριο Xylella fastidiosa, αναδεικνύεται σε ολοένα σοβαρότερη απειλή για τους αμπελώνες του πλανήτη. Νέα διεθνής έρευνα,...

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Κοιτώντας προς το 2025, ειδικοί παράγοντες όπως η προσωρινή δημιουργία αποθεμάτων πριν από τις αλλαγές στους δασμούς και οι μεταβαλλόμενες αλυσίδες εφοδιασμού αναμένεται να...