Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το οινοποιείο Artesa ανακοινώνει τη νέα οινοποιό Paula Borgo

Η Artesa Winery είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τον διορισμό της Paula Borgo ως νέα Διευθύντρια Οινοποίησης. Με μια εντυπωσιακή θητεία άνω των 15 ετών στη βιομηχανία κρασιού, η Paula φέρνει μια πληθώρα εμπειριών στον ρόλο της, έχοντας δημιουργήσει εξαιρετικά αργεντίνικα κρασιά για το φημισμένο οινοποιείο Raventós Codorníu, Bodega Septima (Mendoza, Αργεντινή).

Ο José Rodilla, Γενικός Διευθυντής στο Artesa Winery & Finance Director του Raventós Codorníu North America, σχολίασε σχετικά με το ραντεβού της Paula Borgo: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε την Paula Borgo ως τη νέα Διευθύντρια Οινοποίησης. Η εκτεταμένη εμπειρία και το πάθος της για την κατασκευή εξαιρετικών κρασιών την κάνουν τέλεια εφαρμογή για την Artesa. Ανυπομονούμε για το συναρπαστικό μέλλον που θα δημιουργήσει για το οινοποιείο μας.»

Πριν από την ένταξή της στην Artesa, η Paula Borgo κατείχε τη θέση της επικεφαλής οινοποιίας στην Bodega Septima, όπου έπαιξε ζωτικό ρόλο στην οινοποίηση κρασιών που έτυχαν ευρείας αναγνώρισης από τους κριτικούς και διεθνούς αναγνώρισης. Το ταξίδι της στην οινοποίηση ξεκίνησε από τα πρώτα της χρόνια, μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια βαθιά ριζωμένη στη βιομηχανία του κρασιού. Αυτή η ανατροφή της ενστάλαξε μια βαθιά εκτίμηση για τη γη και τη σχολαστική διαδικασία μετατροπής των σταφυλιών σε κρασιά εξαιρετικής ποιότητας.

Παράλληλα, ο διορισμός της Paula Borgo από τον Diego Pinilla, Επικεφαλής Οινοποίησης του Ομίλου Raventós Codorníu, έρχεται ως απόδειξη της ακλόνητης εμπιστοσύνης του στις εξαιρετικές δεξιότητες και τεχνογνωσία της. Στο νέο της ρόλο, η Paula Borgo θα βασιστεί στην κληρονομιά της Artesa Winery να παράγει κρασιά υψηλής ποιότητας που αναδεικνύουν το μοναδικό terroir της Napa Valley. Η ηγεσία και η τεχνογνωσία της θα επιτρέψουν στο οινοποιείο να συνεχίσει την παράδοσή του στη δημιουργία εξαιρετικών κρασιών που αιχμαλωτίζουν την ουσία της περιοχής.

«Είναι τιμή μου να ενταχθώ στην ομάδα Artesa και να είμαι μέρος ενός τόσο αξιοσέβαστου οινοποιείου. Είμαι ενθουσιασμένη που συνεργάζομαι με την ταλαντούχα ομάδα και αξιοποιώ την εμπειρία μου για να δημιουργήσω εξαιρετικά κρασιά που αντικατοπτρίζουν τον ξεχωριστό χαρακτήρα της Napa Valley. Μαζί, θα συνεχίσουμε να εξυψώστε τη φήμη της Artesa για την παραγωγή κρασιών παγκόσμιας κλάσης», πρόσθεσε η Borgo.

Έπειτα, ο διορισμός της Paula Borgo έρχεται μετά την αποχώρηση της Ana Diogo-Draper, πρώην Διευθύντριας Οινοποίησης, η οποία πέτυχε μια σειρά από αξιοσημείωτα ορόσημα κατά τη διάρκεια της θητείας της. Η Diogo-Draper αναχώρησε για να ξεκινήσει μια συναρπαστική προσωπική επιχείρηση οινοποίησης και θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της δικής της προσωπικής ετικέτας κρασιού, Ana Diogo-Draper. Παράλληλα με αυτό το συναρπαστικό εγχείρημα, θα αφιερώσει επίσης χρόνο στην επιχείρηση παροχής συμβουλών κρασιού και θα συνοδεύσει την Paula στη μετάβαση στο οινοποιείο Artesa.

«Καθώς ανυπομονώ με ενθουσιασμό να επικεντρωθώ στην επωνυμία μου και να εργαστώ ως ανεξάρτητη οινοποιός, θα νοσταλγώ για πάντα τον χρόνο που πέρασα στο Artesa και είμαι περήφανη για τα κρασιά που φτιάξαμε μαζί. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενη, με το να δώσω τη σκυτάλη στην φίλη μου Paula Borgo, την οποία θαυμάζω τόσο πολύ ως οινοποιό, και ανυπομονώ να δοκιμάσω όλα τα υπέροχα κρασιά που θα δημιουργήσει», είπε η Diogo-Draper.

Τέλος, το Artesa Winery είναι γνωστό για τα βραβευμένα κρασιά του που αιχμαλωτίζουν την ουσία της περιοχής, προσβλέπει σε ένα λαμπρό μέλλον υπό την ηγεσία της Paula Borgo. Το οινοποιείο παραμένει προσηλωμένο στη δημιουργία αξιοσημείωτων κρασιών που ενθουσιάζουν τους λάτρεις του κρασιού σε όλο τον κόσμο.

ΠΗΓΗ: winebusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 54 ελληνικά οινοποιεία, ενώ πέντε κρασιά βραβεύτηκαν για την ποιότητα τους από τον ιταλικό οδηγό «i Vini del cuore».

REPORTS

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο ιταλικός οινικός κλάδος έχει γνωρίσει δύο σημαντικές εξελίξεις που ενδέχεται να καθορίσουν τη μελλοντική του πορεία. Η πρώτη αφορά τη...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη φιλοξενεί μια ξεχωριστή ιδιωτική συνάντηση με τίτλο “The Messinia Terroir...

REPORTS

Στον πλήρη έλεγχο της Κυρ-Γιάννη περνά το Κτήμα Σιγάλα, καθώς όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών από εταιρία συμφερόντων...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η οινοποιός Θεοδώρα Ρούβαλη τιμήθηκε με το ευρωπαϊκό βραβείο Iter Vitis, πιστοποιημένο από το Συμβούλιο της Ευρώπης, στην κατηγορία «Νέα Οινοποιός που επενδύει στη...

REPORTS

Στην πιο ανεπτυγμένη μορφή θεματικού τουρισμού, πίσω μόνο μετά το κλασσικό μαζικό μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» που φέρνει στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, δεκάδες εκατομμύρια...

REPORTS

Η ευρωπαϊκή οινοπαραγωγή βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, καθώς η μειωμένη ζήτηση και η υπερπαραγωγή κρασιού πιέζουν τον κλάδο σε πρωτοφανή επίπεδα. Στο Στρασβούργο, στο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας συμμετέχουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, δίνοντας στους επισκέπτες τους την...