Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το οινοποιείο Παπαγιάννης βάζει στη φιάλη ένα από τα καλύτερα σαββατιανά των µεσογείων

Το 1890 ο προ-προπάππους της οικογένειας είχε αµπέλια στην περιοχή των Μεσογείων και η ηµεροµηνία 1902 είναι χαραγµένη στο πατητήρι από Πεντελικό µάρµαρο στο πατρικό σπίτι στην Παιανία.

Η ηµεροµηνία-ορόσηµο όµως για την οινοποιητική επιχείρηση της οικογένειας Παπαγιάννη είναι το 1990 όταν µεταφέρθηκε στις σηµερινές της εγκαταστάσεις στην Παλλήνη και εκσυγχρονίστηκε µε σύγχρονα µηχανήµατα και επιστηµονικό προσωπικό.

Σήµερα ο Βασίλης Παπαγιάννης και η κόρη του Μαριλένα Παπαγιάννη, σεβόµενοι την οινοποιητική παράδοση του τόπου, παράγουν κρασιά που εκφράζουν καθαρά τις ποικιλίες και τα αµπελοτόπια της Αττικής, αντλώντας µέσα από τον κάµπο των Μεσογείων ό,τι καλύτερο από σταφύλια της ποικιλίας Σαββατιανού. Μέτριο σώµα, µέτρια οξύτητα, κρεµώδης υφή και αρώµατα κίτρου, πράσινου µήλου, µοσχολέµονου, και γήινα και βοτανικά αρώµατα χαρακτηρίζουν τη µονοποικιλιακή ετικέτα Savatiano της επιχείρησης.

Για την οινοποίηση εφαρµόζεται επίπλευση ως µέθοδος διάυγασης, ζύµωση σε θερµοκρασιακά ελεγχόµενο περιβάλλον σε ανοξείδωτες δεξαµενές, επαφή µε φίνες οινολάσπες έως 4 µήνες και αποθήκευση σε ανοξείδωτες δεξαµενές. Σηµειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια το Οινοποιείο Παπαγιάννης οινοποιεί διάφορες ποικιλίες του ελληνικού και διεθνούς αµπελώνα, όπως, Μαλαγουζιά, Αγιωργίτικο και Merlot.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι Έλληνες καταναλωτές είναι ολοένα και πιο δεκτικοί στην ιδέα του μη αλκοολούχου κρασιού, με τις γυναίκες και τους νεότερους σε ηλικία να δείχνουν...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Tην 1η Νοεμβρίου το Ξινόμαυρο γιορτάζει παγκόσμια και για το λόγο αυτό οι «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» διοργανώνουν και προτείνουν για τους λάτρεις της ποικιλίας,...

REPORTS

Αλλαγές στην υποβολή των δηλώσεων παραγωγής, επεξεργασίας, εμπορίας και αποθεμάτων στον αμπελοοινικό τομέα προβλέπει τροποποιητική απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα, που αναρτήθηκε...

REPORTS

Το δελτίο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει ότι το αμπέλι βρίσκεται στο στάδιο ωρίμανσης και συγκομιδής, κυρίως για τις πρώιμες επιτραπέζιες ποικιλίες....

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...

REPORTS

Οι εξαγωγές ιταλικού κρασιού κατέγραψαν νέο ρεκόρ το 2024, αγγίζοντας τα 8,136 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 5,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

REPORTS

Έπιασε τόπο η έκκληση των ηγετών του οίνου, διάκριση μεταξύ κατανάλωσης και κατάχρησης στο νέο ψήφισμα του ΠΟΥ.