Ο Χρήστος Μπαϊρακτάρης και πρώτης γενιάς οινοποιός ίδρυσε το Κτήµα Μπαϊρακτάρη το 2005 µε µόλις 5 εκτάρια, πλέον οι ιδιόκτητοι αµπελώνες ξεπερνούν τα 25 εκτάρια.
Πλέον η δεύτερη γενιά οινοποιών Νίκος και Φωτεινή Μπαϊρακτάρη ήρθαν και συνεχίζουν µε πάθος, αγάπη αλλά και νέες ιδέες αυτό που ξεκίνησε ο πατέρας τους.
Η κύρια ποικιλία που παράγει το Κτήµα Μπαϊρακτάρη είναι το Αγιωργίτικο αλλά έχει διαπρέψει και µε άλλες ποικιλίες όπως η Κυδωνίτσα, ο Ροδίτης, το Ασύρτικο και η Μαλαγουζιά. Η Νεµέα έχει µια τεράστια ποικιλοµορφία σε υψόµετρο και µικροκλίµα έτσι µπορεί να παράγει κρασιά µε διαφορετικό στυλ, εκφράζοντας την άποψη του Κτήµατος για την παραγωγή κρασιού µέσα από τα διαφορετικά κρασιά.
Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 38 του Winetrails
Το καλό κρασί γεννιέται από καλό αµπέλι
Η φιλοσοφία των ανθρώπων του Κτήµατος Μπαϊρακτάρη έγκειται στη φυσική καλλιέργεια των αµπελώνων καθώς ένα υψηλής ποιότητας κρασί βασίζεται στην άριστη ποιότητα του σταφυλιού. Το Κτήµα Μπαϊρακτάρη ακολουθεί φυσικές µεθόδους οινοποίησης, τόσο για τις ερυθρές όσο και για τις λευκές ποικιλίες, ώστε οι οίνοι τους να έχουν πλουσιότερα µε διάρκειας και εξέλιξη χαρακτηριστικά στο χρόνο τα οποία προέρχονται από το σταφύλι. Η λογική είναι να δηµιουργούνται κρασιά µε αναλλοίωτο τον χαρακτήρα του τόπου, κρασιά που να εκφράζουν την αυθεντικότητά του.
Πλούσια εμπειρία οινικού τουρισμού
Ετοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες είναι το Κτήμα Μπαϊρακτάρη, Δευτέρα με Κυριακή 10:00 π.μ. – 18:00 μ.μ. για μια μοναδική εμπειρία μέσα από γεύσεις, ιστορίες και εικόνες για την παραγωγή του κρασιού. Το πάθος των ανθρώπων του Κτήματος για τη Νεμέα και το κρασί προσφέρεται μέσα από μια ολοκληρωμένη εμπειρία περιπλάνησης στον Νεμεάτικο αμπελώνα, γευσιγνωσίας και οινοτουρισμού.
K T I M A | Aγιωργίτικο
Κτήµα είναι αυτό που οι άνθρωποι του Οινοποιείου φύτεψαν µε σεβασµό στην ιστορία του τόπου. Αυτό που καλλιεργούν σύµφωνα µε τη δική τους φιλοσοφία. Αυτό που οινοποιούν µε όλη τους την αγάπη και περίσσεια υποµονή. Αυτό που εκφράζει τη Νεµέα που οραµατίστηκαν. Ένα Αγιωργίτικο από τους καλύτερους αµπελώνες, ωριµάζει ιδανικά και παραµένει για 16 µήνες στο βαρέλι. Γιατί το Κτήµα Μπαϊρακτάρη δεν κάνει συνηθισµένα κρασιά. Εκφράζει την άποψή του. Κι αυτή είναι η Νεµέα που το εκφράζει.
RARUS | Κυδωνίτσα
Η Κυδωνίτσα Rarus είναι το προϊόν µίας πυκνής φύτευσης που κάνει τα κλήµατα να ανταγωνίζονται µεταξύ τους µε αποτέλεσµα µία χαµηλή στρεµµατική απόδοση, που δίνει έναν πιο πλούσιο γευστικό και αρωµατικό χαρακτήρα. Μιας οινοποίησης µε τις ελάχιστες δυνατές παρεµβάσεις που επιτρέπει στην ποικιλία να δείξει τον µοναδικό χαρακτήρα της.