
VIDEOS
«Κάθε αμπελοτόπι και μια ετικέτα, αυτή είναι η φιλοσοφία μας», σημειώνει ο Χρήστος Αϊβαλής
«Ξηρικοί αμπελώνες για να µπορέσουµε να ενθαρρύνουµε το ριζικό σύστηµα να κατέβει χαµηλά για να δώσει το χαρακτήρα του terroir, δηλαδή το χαρακτήρα των συνθηκών που επικρατούνε στην περιοχή, αλλά και του εδάφους φυσικά. ∆ηλαδή του µικροκλίµατος, των εδαφολογικών συνθηκών, του κλώνου, της ποικιλίας και του ανθρώπου, αφού µεγάλος συνδιαµορφωτής είναι ο αµπελουργός. Για το λόγο αυτό εµείς έχουµε καθιερώσει κάθε αµπελοτόπι να είναι και µια ετικέτα» σημειώνει ο εμβληματικός οινοποιός Χρήστος Αϊβαλής. «Είµαι πάρα πολύ αυστηρός µε τον ίδιο µου τον εαυτό. Θέλω την τελειοµανία που µε διακρίνει να τη µεταφέρω στο αµπέλι. Η καλλιέργεια του αµπελιού είναι πολύ δύσκολη, γιατί κάθε χρονιά έχει το δικό της χαρακτήρα και τα δικά της χαρακτηριστικά, και πρέπει όλα αυτά να προσαρµόζονται» σημειώνει ο ίδιος στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στον Γιάννη Πανάγο και το Wine Trails.

Σχετικά Άρθρα
VIDEOS
Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, πρώτη παραλαβή στο οινοποιείο. Οικοδεσπότης εδώ, ο οινολόγος, Αλέξανδρος Τζαχρήστας. Το παλιό σπίτι του Ανδρέα Καμπά, ένα μικρό μουσείο. Ο εξοπλισμός...
VIDEOS
Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...
VIDEOS
«Για να κάνεις ένα πολύ μεγάλο κρασί, πρέπει να εντοπίσεις τον τόπο παραγωγής, τον κλώνο, και μαζί με όλα αυτά τους κατάλληλους τρόπους οινοποίησης...
VIDEOS
Φάρο της οινοποιητικής αναγέννησης της Θράκης αποτελεί το Κτήμα Κικόνες το οποίο με σεβασμό στην ιστορία, δέσμευση στη βιωσιμότητα και πάθος για τη δημιουργία...
Διαβάστε επίσης
VIDEOS
Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, πρώτη παραλαβή στο οινοποιείο. Οικοδεσπότης εδώ, ο οινολόγος, Αλέξανδρος Τζαχρήστας. Το παλιό σπίτι του Ανδρέα Καμπά, ένα μικρό μουσείο. Ο εξοπλισμός...
REPORTS
Ένα νέο κεφάλαιο για τον αμπελοοινικό τομέα ανοίγει με τη δημιουργία του «House of Clauss», στην Αχαΐα. Πρόκειται για μια νέα ομπρέλα που ενώνει...
REPORTS
Ένα ισχυρό πλήγμα για τον ισπανικό αμπελώνα: η σοδειά του 2025 δεν θα φτάσει τους αναμενόμενους όγκους. Η ξηρασία, οι καύσωνες και ο περονόσπορος...
REPORTS
Μια ακόμη διεθνής διάκριση για τον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου, καθώς δύο από τα πιο εμβληματικά παλαιωμένα γλυκά κρασιά του, το Samos Anthemis 2019...