Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το ελαιόλαδο με το κρασί παντρεύει η οινοποιία Ανώσκελη στην Κρήτη

Φέτος, η οικογένεια της Ανώσκελη γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας του ελαιουργείου της και 20 χρόνια λειτουργίας του οινοποιείου της, συνεχίζοντας την παράδοση και αγάπη της οικογένειας για την κρητική γη.

Η φιλοσοφία της Ανώσκελη βασίζεται στην εποπτεία όλων των σταδίων παραγωγής, από το χωράφι στο ράφι, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα της πρώτης ύλης, στη βιωσιμότητα της καλλιέργειας του ελαιόδεντρου και του αμπελιού και στις μεθόδους παραγωγής στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της. Η Ανώσκελη διακρίνεται στην παραγωγή εξαιρετικών προϊόντων ελαιολάδου και κρασιού, εξελίσσοντας τις μεθόδους και τις πρακτικές της, υιοθετώντας καινοτόμες ιδέες και αξιοποιώντας σύγχρονες εγκαταστάσεις. Είναι από τους πρώτους επισκέψιμους χώρους στην Κρήτη που προσφέρουν στους επισκέπτες συνδυαστικές γευσιγνωσίες ελαιολάδου και κρασιού από προϊόντα ίδιας παραγωγής, φέρνοντάς τους πιο κοντά στον μαγικό κόσμο του ελαιολάδου και του κρασιού.

Στο οινοποιείο Ανώσκελη, η ποιότητα υπερτερεί της ποσότητας. Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες, που απλώνονται στις γύρω περιοχές, καλλιεργούνται με μεράκι και σεβασμό στο περιβάλλον. Διεθνείς ποικιλίες, όπως το Syrah, το Cabernet Sauvignon και το Grenache, συνυπάρχουν αρμονικά με γηγενείς ποικιλίες, όπως το Βηλάνα, το Ρωμέϊκο και το Μοσχάτο Σπίνας, χαρίζοντας κρασιά με μοναδικό χαρακτήρα και προσωπικότητα. Στόχος του οινοποιείου είναι η ανάδειξη του terroir της περιοχής μέσα από κρασιά που εκφράζουν την αυθεντικότητα και τον πλούτο της κρητικής γης.

Οι βιωματικές γευσιγνωσίες στην Ανώσκελη αποτελούν μια ολοκληρωμένη εμπειρία για τις αισθήσεις συνδυάζοντας μια σειρά από προϊόντα της Κρήτης και ιδιαίτερους γευστικούς συνδυασμούς. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις του ελαιουργείου και του οινοποιείου, να παρακολουθήσουν τη διαδικασία παραγωγής και να γνωρίσουν τα μυστικά πίσω από κάθε προϊόν. Στη συνέχεια, ακολουθεί μια μοναδική γευσιγνωσία ελαιολάδου, όπου οι συμμετέχοντες δοκιμάζουν διαφορετικά είδη ελαιολάδου, καθοδηγούμενοι από έμπειρους sommelier και ανακαλύπτουν την μαγεία της αισθητηριακής γευσιγνωσίας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των τοπικών ποικιλιών ελιάς. Ακολουθεί η γευσιγνωσία διαφορετικών ετικετών του Οινοποιείου, όπου οι επισκέπτες ανακαλύπτουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κρασιών και ιδανικούς συνδυασμούς γεύσεων. Η κάθε γευσιγνωσία κλείνει με μια ακόμα αυθεντική γεύση της Κρήτης: παραδοσιακό κρητικό απόσταγμα παραγωγής της εταιρείας.

Επίσκεψη στην ΑΝΩΣΚΕΛΗ

Η ΑΝΩΣΚΕΛΗ βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό των Χανίων, στην Δυτική Κρήτη. Είναι επισκέψιμη από τον Απρίλιο μέχρι τον Νοέμβριο και οι ώρες λειτουργίας,  είναι Δευτέρα έως Σάββατο, από τις 10:00 π.μ. έως τις 6:00 μ.μ. Για περισσότερες πληροφορίες και για να κάνετε κράτηση για μια βιωματική εμπειρία, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ΑΝΩΣΚΕΛΗ.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μέχρι τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου θα παραμείνει ανοιχτή η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών με οινοποιήσιμες ποικιλίες στο αμπέλι έτους 2025, καθώς...

REPORTS

Μια εντυπωσιακή «λευκή γάντι» επιτυχία σημείωσε στο Χονγκ Κονγκ η πρώτη δημοπρασία με κρασιά απευθείας από το κελάρι του ιστορικού οίκου Edouard Delaunay. Η...

REPORTS

Στο Μπορντό, εκεί όπου η ιστορία του κρασιού συναντά σταθερά την καλλιτεχνική έκφραση, κάθε νέα ετικέτα του Château Mouton-Rothschild λειτουργεί σαν μια μικρή αποκάλυψη....

REPORTS

Μια νέα μελέτη της FTI Consulting σκιαγραφεί μια ανησυχητική πραγματικότητα για τον νοτιοαφρικανικό αμπελώνα: μέσα σε μία δεκαετία, η χώρα χάνει καλλιεργήσιμη έκταση, οι...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

REPORTS

Με βαθμολογίες από 16 (distinguished) έως 17,5 (superior) βαθμολογήθηκαν 11 κρασιά του Οινοποιείου Λυραράκη από την Master of Wine, Julia Harding, στη σελίδα jancisrobinson.com.

REPORTS

Τη δυνατότητα σε συλλέκτες, οινόφιλους και επαγγελματίες να αποκτήσουν ξεχωριστές ετικέτες, που δεν συναντά κανείς εύκολα στην πρωτογενή αγορά δίνει δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί...