Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η οινοποιία Αμπελόεις μέλος των «Οινοποιοών Βορείου Ελλάδας»

Η οινοποιία Αμπελόεις από την Φωλιά Καβάλας, αποτελεί πλέον μέλος της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδας».

Το οινοποιείο της οικογένειας Τσιώλα ανήκει, πλέον, και στην διαδρομή του κρασιού του Διονύσου, του οινοτουριστικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδας».

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 41 του Winetrails

Μέσω ανακοίνωσης της η ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδας» εξέφρασε την χαρά της να υποδέχεται το νέο μέλος της και τόνισε ότι τα κρασιά της οινοποιίας Αμπελόεις θα βρίσκονται στην εκδήλωση «ΒορΟινά Θεσσαλονίκης – Τα αγαπημένα ΒορΟινά» που είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace στην Θεσσαλονίκη.

Η διαδρομή της οινοποιίας Αμπελόεις

Η Αμπελόεις, ιδρύθηκε το 2006 από την οικογένεια Τσιώλα, και δύο χρόνια αργότερα λάνσαρε τις δύο πρώτες της ετικέτες, ήτοι τα λευκά κρασιά «Φωλιά» και Συμφωνία», τα οποία και παρουσίασε σε εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα, με τους καταναλωτές να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της και να την ξεχωρίζουν για την ποιότητα των κρασιών της.

Το όνομα της οινοποιίας προέρχεται από τα αρχαία ελληνικά και σημαίνει «αμπελώνες», εκπροσωπώντας το πάθος της για την οινοπαραγωγή και την δέσμευση της για την παραγωγή εκλεκτών και ποιοτικών κρασιών.

Άξιο αναφοράς είναι ότι το οινοποιείο της Αμπελόεις καινοτόμησε με την χρήση γυάλινων πωμάτων, και συγκεκριμένα το γυάλινο πώμα Vino-Lok, έναντι του συνηθισμένου παραδοσιακού φελλού.

Το σύγχρονο οινοποιείο της εταιρείας βρίσκεται σε μια έκταση 30 χιλιάδων τ.μ. και έχει θέα στο όρος Σύμβολο, την χερσόνησο του Άθω και στο νησί της Θάσου. Σήμα κατατεθέν του οινοποιείου είναι και ένα κτίριο 3.600 τ.μ. που στεγάζει τον χώρο παραγωγής, το χημείο, τον χώρο εμφιάλωσης και την αίθουσα υποδοχής.  Για όποιον το επιθυμεί το οινοποιείο είναι επισκέψιμο.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Το μέγεθος της αγοράς βιολογικών κρασιών στην Ευρώπη αποτιμήθηκε πέρυσι σε 9,20 δισ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,6%...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Το ελληνικό καλοκαίρι, εκτός από ήλιο και θάλασσα, είχε και επιτυχίες - γεμάτες γεύση, άρωμα και διακρίσεις. Το Κτήμα Σεμέλη, επιστρέφει από τον διεθνή...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά στην Καλιφόρνια δεν κρίνεται από τον καιρό, αυτός στάθηκε σύμμαχος. Κρίνεται από την οικονομία, τις συνήθειες κατανάλωσης και τις αποφάσεις...

REPORTS

Η νόσος του Pierce, που προκαλείται από το βακτήριο Xylella fastidiosa, αναδεικνύεται σε ολοένα σοβαρότερη απειλή για τους αμπελώνες του πλανήτη. Νέα διεθνής έρευνα,...

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Κοιτώντας προς το 2025, ειδικοί παράγοντες όπως η προσωρινή δημιουργία αποθεμάτων πριν από τις αλλαγές στους δασμούς και οι μεταβαλλόμενες αλυσίδες εφοδιασμού αναμένεται να...